1. "A rendőrségre is tettek bejelentést szombat este, de a megérkező rendőrök a cigányokat vonták felelősségre, hogy miért csoportosulnak és miért gyújtottak tüzet, sorolta Lakatos Attila"
2. "„Miskolcon és környékén olyan kör sms-ek formájában eljuttatott információk láttak napvilágot, amelyek azt feltételezik, hogy skinhead és más csoportok fenyegetést jelentenének roma családokra.""
Ez meg pont arról szól, amiről régóta írunk itt ezekben a topicokban: indulat indulatot, erőszak erőszakot szül. A Gárdamasírozás, a Kurucinfo és társai nem megoldás a - valóban meglévő - problémákra, hanem olaj a tűzre, feszültséget fokoznak, további indulatokat gerjesztenek.
Olvasod is a cikket?
"A rendőrségre is tettek bejelentést szombat este, de a megérkező rendőrök a cigányokat vonták felelősségre, hogy miért csoportosulnak és miért gyújtottak tüzet, sorolta Lakatos Attila"
Miskolc romák által lakott lakótelepein az emberek kaszával, kapával felfegyverkezve gyülekeznek, mert félnek. - mondta tegnap Lakatos Attila Borsod megye cigány vajdája.
A rendőrségre is tettek bejelentést szombat este, de a megérkező rendőrök a cigányokat vonták felelősségre, hogy miért csoportosulnak és miért gyújtottak tüzet, sorolta Lakatos Attila, aki még hozzátette: újságírók semmiképpen ne menjenek ki az említett lakótelepekre, mert az ott élők most annyira indulatosak, hogy nem lennénk biztonságban.
A Borosd Online munkatársai mégis kimentek és arra ugyan nem kaptak választ, hogy tényleg voltak-e autós látogatók, de azt látták, hogy a romák tényleg felfegyverkeztek, és éjszakai őrjáratot szerveztek
Szinte hihetetlen. Embereket feljelent a rendőrség kiabálásért,tévesen tábla birtoklásért,kismamától elkobozna cumisüveget,mint társadalomra veszélyes tárgy....
a panaszkodó romákat figyelve mindig elgondolkodtat, hogy miért műveletlen, általában szemetes, gazos a lakótelkük, pedig ha azokat gondoznák és megművelnék, akkor ott sok élelmiszert megtermelhetnénék maguknak...!
Elnézést nem voltam, tehát gúzsban tartás alatt azt értem, hogy :
Határozott fellépés nincs semmiylen szinten
Problémák fel nem ismerése (látszólag)
Mindenki mosdatja magát, Szinte senki, vagy senki nem vállalja (vállahatja) a véleményét, a döntésének felelősségét.
- Ezekenek a jelenségeknek az oka, vagy ha több van okai fontosak lennének a továbbiakban.
Én meg szeretném érteni személy szerint.
Mégpedig azért ,mert szerintem ez mindkét irányú negatív diszkriminációnak melegágya.
Ami pedig az ellentétek elmélyülésének melegágya.
és most megyek, mert vár a nem meleg ágyam, de már késő van :)
"Mi tartja gúzsban a cigánysággal kapcolatban az egész országot a legfelsőbb szintektől a legalsóbbakig?"
Mit értesz gúzsban tartás alatt, mire vagy kíváncsi pontosan?
az olaszliszkai eset