én csak azt nem értem,hogy ha valaki x% nyerő után eladja mert szerinte nem fog már emelkedni (ezzel nincs is semmi gond), az utána miért érzi úgy,hogy ezt pár naponként újra és úja mindenki tudtára hozza az adott topikban és bizonygassa saját igazát.
Például ezt a részt: "A költséghatékonyság javítása középtávon természetesen jól párosítható lenne a Szabályozott Ingatlanpiaci Társaság minősítés megszerzésével, de az osztalékfizetés kérdéskörénél figyelembe kell venni azt is, hogy az Appeninn a továbbiakban is a növekedésre és az eredménymaximalizálásra kíván fókuszálni. Ezért javasolta az igazgatótanács idén áprilisban, hogy a teljes adózott eredményt tartalékba helyezzük, és a jövőben is jövedelmünk újrabefektetését helyezzük előtérbe." Azóta biztos sok minden megváltozott, 1 év alatt, de én azért megvárnám, végülis mekkora eredmény lesz, és abból mennyi lesz az egy részvényre jutó osztalék...
Az ilyenek kötözködése jobban megterhelő...de igazad van, a szárnyalása is megterhelő volt, pár nap alatt 50%-ot keresni vele... Opusban is álmodoztak, amikor 400 környékére ment, egyből jöttek a 800-1000 forintos álmok, aki reálisabb volt, azt azonnal szidták, hogy lebeszélő, vagy síró, mert lemaradt. Én jókat mosolyogtam rajta, mivel szerintem tavaszra simán 5-600 között, és nem adtam el a 102 Ft-os vételeket sem. Amikor hirtelen 430-ról 280-ig beszakadt, utána eltűntek a felbeszélők, és jöttek a lebeszélők azonnal, akik lemaradtak róla, mikor elkezdett emelkedni. Itt ugyanez van, ha valaki reálisan gondolkodik, az érzi, hogy 50-60% emelkedésnem volt kevés pár nap alatt egy bejelentésre, mai egy szándék. Ahhoz, hogy innen menjen tovább, kellenek konkrétabb dolgok is. Még mindig nem gondolom, hogy a nyereség hirtelen megugrik majd, és a vezetés mind ki akarja szórni osztalékként, nulla felvásárlás, fejlesztés, bővítés, inkább tegyünk jót a kisbüfikkel. Ha lesz konkrétum, lehet, majd ide is visszaszállok, vagy nem. Majd a helyzet adja. Álmodozni lehet, ahhoz nem kell tőzsdézni, elég lottózni... és tisztában kell lenni vele, hogy mi fáj jobban...a csúcs alatt eladni 1-10%-kal, és örülni annak, ami megvan ( mint itt az 50 %), vagy egy korrekcióban, beszakadásban eladni, stoppokat kiütve akár, és azon gondolkodni, milyen jó lett volna előző nap, vagy előző héten eladni.
ÉN 255-ön vettem az Appot, 380-on eladtam múlt héten. Farkasfu chartjai jók szoktak lenni, ezért őt kérdeztem, de a lényeget sok okoskodó kiragadta, akik szerint kb mindenki hülye, aki egy hírre 50 % haszonnal elad, mert az a tapasztalat, hogy van rá esély, hogy lecseng, amég nem lesz újabb, konkrétabb hír. Fel is ugrott utána még 400 fölé, és vissza 370 környékére. A nyomdában és az Opusban én többet látok 3 hónapos időtávban, mint ebben. Mellékesen, nem gondolom, hogy ha lesz SZIT, akkor hirtelen hatalmas nyereség lesz, amit osztalék formájában szét is akarnak majd szórni.
Appeninn real