Ez az a fajta papír, amit nem kell folyton nézegetni, meg idegeskedni rajta. Nem napizóknak való! 🙂 Tavaly ugyanezt csinálta.😁 Annyira unalmas volt benne ücsörögni, mert semmi sem történt egy fél évig. Aztán szépen meghálálta a kitartást! 😁 Hatalmasat ment! Kiugró hozamot csinált. Ha jól emlékszem majdnem duplázódott az ár! Úgyhogy 10-20 vagy akár 100 forint ekkora nagyságrendnél nem oszt szoroz! 😁 Venni kell, beleülni, tartani, ráfelejteni, aztán besöpörni a hozamot. Az egyik legstabilabb papír a BÉT-en.
Szerintem a 3000 már régen rossz lenne! Én erősen bízom az alábbi lábaiban: 1) Hazai állami megrendelések, mindenféle ID, útlevél, választócédulák, stb. 2) Utazni vágyó afrikai polgárok széles tömegei, akik mind magyar gyártású útlevél után sóvárognak. 3) Amerikai üzlet, akármi legyen is az majd. Szarkazmust félretéve, én tényleg bízom a Nyomdában, de azért kissé aggódom is. Mindig az Orell Füssli lebeg előttem mint hasonlítási alap (svájci kb. hasonló spéci nyomda állami bankjegymegrendelésekkel stb.) - majdnem egy évtized óta folyamatosan csorog lefele lassan. Nem örülnék, ha a Nyomda is ebbe az irányba mozogna. Én már 3900 alatt valszeg el fogok kezdeni pánikolni.
Ez a másik nagy reménysége a hazai elemzőknek. ANY és Richter. Kb erre tett nagy emelkedést a legtöbb szakértő. Pont a kettő gyengélkedik sőt esik. Idestova április óta oldalazva mozog egy vízszintes sávban a Nyomda. Azért ez már sok.
Ez a másik nagy reménysége a hazai elemzőknek. ANY és Richter. Kb erre tett nagy emelkedést a legtöbb szakértő. Pont a kettő gyengélkedik sőt esik. Idestova április óta oldalazva mozog egy vízszintes sávban a Nyomda. Azért ez már sok.
Állami Nyomda