Egy tranzakció oldalán két fél van: egy eladó és egy vevő. Amit eladtak, azt valaki meg is vette.
(Lynch szerint) kevésbé érdekes, hogy ki mikor miért ad el. Az eladásnak számtalan oka lehet. Inkább az a kérdés, hogy ki vesz? Mert venni csak az vesz, aki növekedést (vagy más megtérülést) vár.
Mikor kell ezt bejelenteniük? Egyáltalán be kell? A honlapjukat 08.14-én frissítették utoljára.
Lehet csak későn érő típus. Adjunk neki még időt. Mondjuk én ezt speciel hosszú távra vettem de mondjuk ez nálam nem jelent semmit :), szóval elégedettebb lennék ha már a 900-at nyaldosná. Én még várok mindesetre. Ha elfogy a jó hangulat és elkezd esni akkor lehet érdemes lesz eladni.
Szvsz 5000 darab nem olyan nagy, hogy abból bármilyen következtetést le lehessen vonni, a pakk értéke alig több mint 4 millió forint.
Ráadásul a mai forgalom is nagyon alacsony (a szokásosnál is kisebb, annak kb harmada) volt.
Nem tudom mit gondoljak, már rég 900 felett kellene lennie, nem az otp miatt- már minden emelkedett legaláb 10 %-ot
még várok egy kicsit, ha nem indul eladom...
Egy ilyen nap alkalmas lett volna arra, hogy kicsit megráncigálják- de nem. A bux már régóta emelkedik, ha lecsillapodik ezt is bevágják? De hova? és miből? :)
Törölt felhasználó2009. 08. 24. 16:48
sziasztok!
nem alakított ma valami nagyot, viszont zárásban megjelent egy nagyobbacska pakk, komolyabb vevők is láthatnak benne fantáziát.
ti mit gondoltok?
Pannergy: a csillagokban van... ugyanaz a mese, álmok előre eladása van, mint Genesisben, Phylaxiában ... , csak ezt nem verték MÉG szerteszéjjel. Ha nem jönnek be gyorsan és nagy profittal a tervek (ami nem valószínű) akkor sokkal kell osztani ezt a számot. ha nem ötödölték volna akkor most 3750 lenne, és ugye tudjuk hogy kb 1000 volt akkor amikor pl. az OTP a bukta előtt elérte a mai szintjét...
ANY van cash, jó a cég, de szerintem az alternatív befektetéseket nézve (53Ft osztalék/800Ft = 6,6%+növekedés) szerintem nem indokolt jelentősebb emelkedés, de mindenesetre jó és biztos befektetés.
Synergon: tele van megfoghatatlan eszközökkel, intenzív bukóban volt (-1,2mrd) egy összességében jó 2008-as évben is. Ennél még egy Rába is kellemesebben árazott jelen körülmények között...
Koszonom!
Igen, egyezik a bennem kialakult keppel :)
S akkor is megmaradtam a nyomda mellett, amikor eppen esett az arfolyam.
Most, h ugy erzem, lassan csitul a vilagpanik, bizom benne, h eljon a Nyomda felivelese. No, hajra hosszu hetvege! Szevasztok!
Valamikor nyár elején, tavasz végén volt (már eléggé izzadós idő volt akkoriban).
Röviden: a PannErgy előadása elég impresszív volt, készítenek egy térképet Magyarország geotermikus kincséről az izlandiakkal karöltve. Bemutatta Bokorovics a jelenleg zajló és pályázott projekteket. Milyen technikai akadályokba ütköznek (fúrófej törés, stb.) Kik próbálkoznak még a témában (Mol leány, de igazából komolytalan). Sajnos a projektek megvalósulása elég hosszú időbe telik, hitelek elbírálása borzasztó bürokratikus (mi számít próba fúrásnak mi nem, ettől is függ a lé utalása). Határidős ügyleteik lezárását igérte. Lelkesítő volt, de minden csak a tervekről szólt. Valahol megvan a jegyzetem, de most nem találom. Aztán ahogy múlt az idő, az az érzésem támadt valami nem kerek, és ezt az árfolyam is visszaigazolja... Hogy csak kommunikációs szarakodás megy, vagy direkt leeresztették az árfolyamot, esetleg elfogyott a lóvéjuk nem tudom.
Synergon: igazából korrektül elmondott mindent a számaikról a szektorról, de nekem borzasztó unalmas volt.
ANY: előbb leírtam, náluk éreztem azt hogy ott konkrét minőségi munka is zajlik és nagy hozzáadott értéket állítanak elő. Ez nálam +
Az előadás elején volt egy irónikus összeállítás arról, hogy pánik idején hiába jönnek ki jó hírekkel, ugyanúgy leverik az árfolyamot. Összességében ez most nem érdekli őket, mert készpénzzel jól állnak és árgus szemekkel figyelik a lehetséges felvásárlási célpontokat külföldön. Miután jóárasítva lett a szektor, hozzájuthatnak hatékony, profitábilis cégekhez. Jól el vannak látva hozzsú és középtávú szerződésekkel, ill. egy hallgatói kérdésre előadta, hogy a média sulykolásával ellentétben nincsenek politikai beágyazódásaik. Ezen kívül az innovációs oldalukra világított még rá, a nanotechnológiában nyomulnak most erőteljesen, rengeteg kutatásuk zajlik jelenleg is (biometrikus utlevél stb). Gyakorlatilag bármilyen okmányt előt tudnak állítani és a biztonság technológiai fejlesztéseket is ők diktálják.
Állami Nyomda