Szerintem sincs rendben a százalék. Kb. 25 % cserélt gazdát. Korábban elkezdődtek az átkötések . Majd meglátjuk, majd kiderül mi volt. Lehet tényleg csak az egészet az AEGON csinálta és nincs nagy jelentősége. AEGON pont 25%-al rendelkezik egyébként.
Én nem várok egy olyan óríási emelkedést egy nap alatt a nyomdában. (persze nem bánnám :) ) De esést sem. Ezzel a részvénnyel hosszabb távon érdemes számolni.
Na úgy látszik, egyik zsebből a másikba vándorolt a csomag egy része. De a százalékok nálam hibádznak, itt jóval nagyobb átkötések voltak, legalábbis szerintünk. No mindegy, nincs gáz, de most már jöhetne valami ütős hír, szívesen végignéznék ennél a papírnál is egy Rábához hasonló napot.
Szerintem egy kicsit túlértékeled a topik szerepét a kereskedésben!
Az esést inkább a tegnapi amerikai záróra fognám.
Légyszíves nézd meg a többi magyar részvény árfolyamát is. :-)
Már rég nem írtam ide, de most nem tudom megállni: egy barom bedob vmi baromságot, ráadásul úgy, hogy vmit vhol talán olvasott, összekombinálja a csőddel - hogy a búbánatba tudott ilyet kitalálni, hogy a magyar tőzsde fundásan egyik legjobb, ha nem a legjobb cége csődbe megy???!!! -, sajnos ezután volt olyan, aki reagált erre a marhaságra, továbbgöngyölítette ezt a baromságot, újabb beírások születtek a "témában", és már meg is indult a hógolyó egy f@szság miatt, egyeseknél sajnos tényleg pánikreakciót kiváltva (látható, hogy a tegnap esti "felvetés" után, ma a nyitás után néhányan gyorsan menekülni kezdtek, szerencsére csak tényleg néhányan, akik - fogalmam sincs, hogy miért: ennyire tudatlanok lennének?! - felültek ennek az egész mondvacsinált baromságnak). Remélem, ezzel le is csengett ez az idióta pánikkeltés, úgyhogy meg is kérek minden józanul gondolkodót, hogy ne reagáljon többet erre a "témára"! A pánikkeltő vagy annyira tudatlan, hogy fogalma sincs arról, hogy egy ilyen hülye felvetéssel mit válthat ki, vagy éppen fordítva, nagyon is tudatában van, és még vásárolni szeretne - olcsóbban. Mindenesetre nekem viszolygásom támadt...
megjegyzem, h kispapiroknal en sem szoktam beallni a konyvbe, csak siman figyelek, s ha az ajanlatok megfelelnek az elkepzelesemnek, veszek. Azt meg h a nagyok mit csinalnak... hm. Lathattad az utobbi idoszak hatalmas pakkmozgasait. Jellemzoen azok kisse magasabb aron voltak, lejjebb meg tobbnyire csak par darabok csereltek gazdat.
az osztaléka tényleg jó, de az még odébb van. A forgalom alacsony, de ha megnézed arra pont elég hogy telepakolják az eladó oldalt és ne tudjon emelkedni- esni meg simán tud mert üres a vételi oldal a könyvben. (persze, mert a nagyok nem állnak be a könyvbe, de egyre ritkábban vesznek piacin...)
S h a kozgyulesre is reagaljak: link
En csakis reszvenyopcios programot latok, ahol 1000, 1250, 1500ft-os arfolyamok elereseben teszik erdekeltte a menedzsment tagokat.
Egyebkent tobbnyire eleg jol allta a sarat esesekben is.
Joval kevesebbet esett, mint a cimeres nagyok, sot, sokszor emelkedett is mikor mas esett.
Eleg fuggetlenul mozog a vilagtol (ezert is jo portfoliopapir ez is szerintem), ami reszben a kisebb forgalmanak is koszonheto.
Emellett megjegyeznem, h eleg jo osztalekot is fizet, ami ugyancsak rasegit az arfolyam stabilizalasara.
Állami Nyomda