Ha érdektelen akkor te miért érdeklődsz utána? Add el és akkor nyugodt lesz az álmod :-)
Törölt felhasználó2019. 10. 10. 09:21
Szerintem ma es holnap mar elkezdenek felvenni pozikat akik ugy gondoljak, hogy csak a 7vege miatt volt ez a tegnapi csoda es jovo7en vissza is all a rend...
A közgyűlési előterjesztések között most úgy szerepel a tőkeemlés, hogy "az alaptőke új törzsrészvények zártkörű vagy nyilvános forgalomba hozatalával
történő felemelése". Tehát elvben nyílt kibocsátás is lehet és a VG-s cikkben is így szerepel. Arra tudok még gondolni, hogy páran úgy kalkulálnak talán, hogy ha egy részvényjegyzés során vissza tudja venni a papírjait a 180 napos átlagon (most 26375), akkor itt érdemes eladnia. Mondjuk több bibi is van a gondolatmenetben. Egyrészt szerintem csak formalitásból van benne a nyílt kifejezés mert kizártnak tartom, hogy több száz milliárdot cashben össze tudnak gyűjteni, a zöme tuti apportból kell hogy jöjjön. Másrészt ha lesz új nagy tulaj, akkor jönnie kell kötelező vételi ajánlatnak is, aminek szintén a 180 napos átlag a minimuma. És ahogy azt már többször leírtuk, nem érdeke, hogy ezt sokan elfogadják, tehát addigra az árfolyamnak jelentősen a 180 napos átlag fölött kell lennie.
Ismét 27.2, a vevői üres. Gratulálhatunk Ádámosiéknak, sok erejükbe, idejükbe telt, hogy ennyire érdektelenné tegyék a papírt, hogy 27k-n se kelljen senkinek... 🙌🙌🙌
Nem elbagatelizalom, csak tegnap semmi olyan hir nem erkezett ami indokolta volna az esest, sot europa es usa is emelkedett, igy azert nehez ezt masnak ertelmezni, mint a 7vege miatti felelemnek. Trumpnak is erdeke, hogy terelje a FED-et es felporgesse az amerikai rv piacot, gazdasagot, hiszen ott jovore valasztasok lesznek, a FED lepni is fog hamarosan, erre tettek is mar utalasokat... a kereskedelmi haborut sincs erdeke nagyon elhuzni, mert az szinten rosszul hatna a gazdasagra, ez nyilvan kihat majd az eus piacokra is. Nyilvan az euban meg egy brexit es a nemet gazdasag gyengesege is borzolja a kedelyeket, viszont egy amerikai megnyugvas es kina novekvo vasarlasai segithetnek ezen is... igy en jelenleg nem latok vilagveget es recessziot... itthon pedig a tervezett hiany 70%at koltheti meg el a kormany az utolso negyedevben... lehet nem veletlen, hogy onkormanyzati valasztasok utan kezdenek majd bele ok is a nagy osztogatasba, nem lett volna erdeke elore kiosztani a penzeket es ha nem az nyer akit o akar, akkor is sikeres lenne egy telepules... meg hat vannak alamilag fontos terepek is, koztuk az ingatlan is. Tegnap a BETen is jol latszott, hogy egy BIF vagy GSPARK szepen tartotta magat, appot nem vennem ide, mert o elegge politikai vezerelt, de latszik, hogy az ingatlan stabil pont. Az utobbi idoben usaban is az ingatlanos cegek porognek es adjak a novekedes motorjat szemben a tech oriasokkal.... szoval tartom, hogy az ingatlan lesz az uj motorja a novekedesnek es nagy jovo all ezek elott a cegek elott, nem veletlen Adamosi is ebbe az iranyba mozdult....
Nem szabad ezt elbagatellizálni! Akiknek 8 - 10 K-tól van papír nagy db számmal, ég rendesen a pénze! Akiknek 20 - 24 K-tól van, azok elkezdenek méretet optimalizálni. Hír, csak az elképesztő 2 mrd nagyságú rv-ről és a 800 mrd nagyságú feltétezett új tulajról akad. 2017 elmúlt, split rallyt el kell felejteni, főképp úgy, hogy a színre lépő kiléte csak utólag lesz ismert. Addig zsákba macska. Csak spekuláltam!
Igy legyen, bar oszinten ketlem. A parlamenti valasztasok elott sem volt ekkora eses. Ez azert tul sok. Valami mas van emogott szerintem, jo lenne tudni micsoda.
Sokan eladtak ma más papírokat, hogy legyen tőke. Szerintem jönnek is az akko-ba. Érzem!!!!
Törölt felhasználó2019. 10. 09. 19:27
Usa is szep... igy igazabol a mai nap tenyleg csak a hetvege miatti panikoltatasnak tudhato be szerintem... par helyen nyilvan a stoppok is rasegitettek...
Ingatlant befektetési céllal nincs értelme venni, sok baj van a lakókkal, jobban megéri REIT-be fektetni, az USA tele van ilyen vállalatokkal, ez igazi passzív tőkejövedelem, érkezik az osztalék, a lakáskiadás nem passzív jövedelem, kell vele foglalkozni, időt vesz el, jobb terep a tőkepiac.
Akko Invest