Ha AGY-t NER-nek tekintjük (Én személy szerint nem igazán tekintem annak, mert azért Ő Viktorkáék nélkül is jó vagyont szerzett magának), akkor rá a Királynak egy rossz szava sem lehet, nem cikkeztek róla stb... semmi gebaszt nem csinált. Végre a választások lementek, itt viszont lassan tényleg híreknek kellene majd jönni (eddig úgy gondoltam, hogy a választások miatt kivárnak, de ez a tényező elmúlt).
en egy mulo dolognak gondolom, ahogy irtam is, es normalizalodni is fog... Akko konyv valoban elegge ures, de a heten ha minden igaz, akkor legalabb a split idopontokat meg is tudhatjuk... igy elsore ugy fest, hogy a 28.-ai heten lehet majd a split...
Múlt héten már volt egy kisebb pánik ezekben a papírokban az ellenzéki előretörésre spekulálva. Ilyen értelemben szerintem fait a complis van, nem hinném, hogy a múltheti mélypontok alá mennének ezek a papírok. Persze majd elválik. Akkoban a könyv továbbra sem túl acélos, de ezt már megszokhattuk az utóbbi napokban, lassan kell jönnie pár piacmozgató hírnek.
ahogy elnezem Opibol pl... bar meg koran van, de -7,2 nem fest fenyesen... de 4ig, app, aw, Futur, Ott1, nutex sem valami acelos... nyilvan ez egy mulo helyzet, de varhato volt szerintem
Ezen mar agyaltam en is... es ha valami nagyon jovedelmezo ceg kerul be es esetleg osztalekot is hajlando fizetni, annak a nagy reszet nem a kisbufiknek akarja majd odaadni, igy inkabb maganal tartja a papirokat. Nem beszelve arrol, hogy a 2mrd csak egy elmeleti maximum, nem kotelezo ervenyu a maximalis tokeemeles... az arazas nagyban fugg majd az apport erteketol, profit termelo kepessegetol, es hogy milyen aron zajlik majd a tranzakcio... a szit adokedvezmenyeivel feltehetoen szeretnenek majd elni, igy akar ez a papir hosszu evekre is kellemessen tarthato papir lehet, foleg azoknak, akik meg az elejen feltankolnak belolle...
Néhányan megijedtek szerintem az akár 2 milliárd rv kibocsájtásától is, ezért könnyebben dobták a szerdai pánik idején....Pedig a kibocsájtott új rv-k döntő hányada nem fog forogni a tőzsdén, a meghatározó tulajdonos(ok) kezében maradnak, az pedig az új cég teljesítményén és természetesen a befektetőkön és az éppen aktuális piaci körülményeken fog múlni, hogy milyen árfolyamon fog forogni a parketten a közkézhányadon lévő rv állomány. Egy többszázmilliárdos ingatlanportfolió több tízmillárd forintos netto nyereséget is hozhat magával, sok iparvállalat örülne neki. Pl. a MOL-nál az osztalákhozam több évre visszamenőleg 3-4% körül van, míg a BIF-nél tavaly 3,4% volt, ez utobbinál jelenleg a 10 Ft-os névérték 30-szorosán forog a papír, azaz, mindenki saját kedve szerint kalkulálhat, hogy az AKKO 25 Ft-os névértékű papírja milyen árfolyammal is foroghat majd.
Jövőhéten split menetrenddel megtámogatva szerintem szépen visszakúszunk 30k-ra. 32 ezren split után 500ft os árfolyam jönne ki, mint azt már írtuk párszor, ami pont ideális kiindulópontja egy emelkedésnek.
Akko Invest