Manipulált az egész, ez a holdról is látszik. Ebben van felelősségük. Na de ki tudja, lehet valaki még pár százezer darabbal beletenyerel az árfolyamba.
Egyébként a mostani kereskedés és a könyv kisértetiesen hasonlít az 1 évvel ezelőttihez. Ledugózva , ha esetleg belevesznek egyből nyomják is le 270-260 -as sávba.
Illetőleg a saját tőke értéke a másik kritérium. S azért ne feledjük ez a minimum érték a tőkeemelésre. Ennél lehet magasabb is de egyenlőre még itt sem tart senki
"Az alaptőke-emelés során kibocsátandó új
részvények kibocsátási értékét az
Igazgatótanács az alábbi két érték közüli
magasabb értékben határozza meg: az
alaptőke-emelésről szóló igazgatótanácsi
határozat meghozatalának napját megelőző • száznyolcvan nap forgalommal
súlyozott tőzsdei átlagára, vagy
• háromszázhatvan nap forgalommal
súlyozott tőzsdei átlagára."
Hát...ebbol a kozlemenybol csak az jott le...hogy: 1.a szeremi 50 ban ami már tulajdon, van bérlo ..nem ures...gondolom a berlesen kivul a neo takaritja, karbantartja....nem ures, igy termel. 2.zartkoru tokeemelésnél johet kivulállo is, akit elfogadnak, vele megeggyeznek...ezert targyalnak. Ez a 250 forint az honnan jön??lehet vmirol lemaradtam...
az jó hír, ha valaki 250 Ft-os részvényenkénti áron több Mrd Ft-ot betesz ide tőkeemelésként, a kérdés a tőkeemelés mértéke a mostani részvénydarabszámhoz képest - ugyanis minél nagyobb arányú a tőkeemelés mértéke a mostani rv darabszámhoz képest, annál nagyobb lesz az egy részvényre jutó részvényesi érték csökkenése - ezt úgy lehet kikorrigálni, hogy a mostani 260-270 körüli értéken, megvásárolsz annyi plusz részvényt, hogy olyan mértékben legyen több részvényed, mint amilyen arányban a mostani teljes részvénydarabszám nő (kvázi Te is részt veszel ilyen módon a tőkeemelésben, persze nem veszel részt, csak ugyanúgy jársz kb)
miért írom mindezt - azért, mert szerintem a részvény jóval többet ér a jelenlegi árfolyamnál, ha nem érne többet, akkor nem akarna senki készpénzes/apportos tőkeemelést csinálni 250 Ft-os áron, hiszen akkor az nem érné meg - ha a cég nem érne többet jelentősen 250 Ft-nál, akkor mindenképpen hitelből finanszíroznának mindenfajta új beruházást - de mivel felmerül a tőkeemelés is, ezért azt kell feltételeznünk, hogy mások szerint is többet ér jelentősen
mivel a piacon nem tudnak értelmes mennyiséget már összeszedni, ezért tudják a zárt körű tőkeemelést alkalmazni, amivel szintén nőni fog a tulajdoni arányuk és meglehetősen olcsón
ha most lenne egy tökös ellenséges befektetői csoport, akkor megpróbálna mindent összeszedni a piacon, de itt a mostani rendszerben nincsenek ellenséges befektetői csoportok, csak haverság van :-)
összességében a hír nagyon pozitív - viszont szerintem most érdemes igazán kapaszkodni, mert lehetnek viharos/szeles idők :-)
a tőkeemelés árfolyama szerintem korrekt, hiszen ezek tőzsdei átlagárak, ennyiért bárki tudott venni és eladni az elmúlt időszakban - hígulni viszont azért fogunk, mert a papír ennél jóval többet ér - viszont senki nem tiltja meg, hogy vegyél még ezen az áron a piacon
Akko fórum