A magyarok 60 százaléka elutasítja Paks II orosz állami vállalat által, orosz hitelből való megépítését, és kétharmada a megújuló energiaforrásokat részesítené előnyben - derül ki A Medián 2014 decemberében készített, reprezentatív...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=210254
komolyan: váltóáramú hálózatokban ez így megy.
ha én felrakom a napelemet a tetőre, és be akarom tolni a termelt áramot a hálózatba, az én teljesítményelektronikám ezt simán meg tudja tenni.
Látod itt az eltérés köztünk. Én el tudom fogadni az atomenergiát, a kockázatokkal együtt, amennyiben nekünk szükségünk van rá, de nem tudom elfogadni ha spekulációs céllal építik.
Ahhoz túl kockázatosnak tartom.
Emiatt a megújulók akadályozását pedig butaságnak.
a ballib kormányok is ugyanezt akarták, most viszont nem szavazták meg.. Jöjjenek a miértek? Folytonosság, függetlenség, piaci szerep (a csehek pl. máris hátrányban, őket meg tudta buktatni 2013-ban USA és tsa, náluk dugába dőltek ugyanezek a tervek, majd eldöntik, hogy tőlünk vagy a nyugattól vesznek olcsó energiát), tényleges lépések tökölés helyett, IMF/országspekák kivédése, hozzájárulás a gazdaság pörgetéséhez, nagyon jó kis pakk.
Németországban, ahol a kancellár végzettsége atomfizikus, lekapcsoltak 9 atomerőművet és köszönik jól vannak. Annyira, hogy azóta előfordult, hogy villamos áramot exportáltak Franciaországnak. Magyarország csúcsidőn kívül kényszerexportálja Paks I. áramát is a Balkánra. A lakosság csökken, az energia felhasználás eszközei egyre takarékosabbak. A következtetést rátok bízom.
Maximálisan egyetértek abban, hogy a megújuló energiát is fejleszteni kell. Ott, ahol van rá lehetőség és pénz, ott gyerünk és csináljuk meg.
Én a problémát abban látom, hogy páran el vannak tévedve és Paksot akarják kiváltani vele. :)
Az árkalkulációkat pedig nyugodtan elfelejthetjük. Lásd napelem. Nálunk semmit sem lehet kiszámolni, hogy mikor térül meg.
Egy fontos dolgot talán megemlítenék: az államnak hatalmas bevétele van az energiafogyasztásból. Ha ez valami miatt csökken, azonnal kivetnek fingási díjakat és büfögési illetékeket az új energiára. Ezzel számoljon mindenki aki tudja, hogy mi mennyibe kerül majd. :)
"OAH szerint INES 2-es besorolás, majd 3-as átsorolás. "
pont ezt írtam. Az üzemzavarnál nem tudták megállapítani, mekkora a veszély. Utólag kellett átminősíteni, mert tévesen gondolták.
Ugye tudod az INES 3-as azt jelenti hogy nem áll rendelkezésre további mérnöki lehetőség?
A többség elutasítja Paks II.-t
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=210254