Aleksandar Vucic szerb kormányfő hamarosan beszélni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel arról, hogy Magyarország fizikailag lezárná a magyar-szerb határt, és arra fogja kérni, hogy "ne építse fel azt a falat". Aleksandar Vucic szerb kormányfő...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=215794
Fordulatot jelenthet az osztrák politikában annak beismerése, hogy kerítést építenek a szlovén határon, amelyet élesen bírált az Európai Parlament alelnöke – igaz, úgy, hogy közben odaszúrt Magyarországnak is.
Dehogynem,ki kényszeríti rá?
Ha kijelentik,mint az auszik,akkor utána mindenki saját felelősségére megy át,vállalva a kockázatot,hogy ottmarad,esetleg dolgoznia kell,hogy ellássa magát és a családját.
A görög lakosság meg nagyon örül, hogy ott kell hagynia az otthonát, Görögország meg természetesen önként lemond területe egy részéről. Az aktuális görög kormány ilyen esetben meddig maradna hatalmon?
Pártalelnök. Úgy tudom Kósa is valami ilyesmi (ügyvezető alelnök talán). Tény, nagykoalíció van, de az illető mégiscsak a koalíció legerősebb pártjának az egyik alelnöke (a legszűkebb vezetés tagja), így portásnak semmiképpen sem nevezném.
Most pártelnök,vagy alelnök?
Mivel többszörös nagykoalició van,ezért egy alelnök még nem mérvadó.Azért még előtte meg kell vitatni az örökös társ CSU-val,aztán jöhet az ősellenség SPD.És akkor az EU-ról még nem is beszéltünk.
Szóval,azért mert Jürgen fingik,még nem biztos,hogy hasmenése is van.
Te milyen térképet nézel,ha kérdezhetem?
Nálam 180 km a legkisebb távolság.Ha Afrikából indul,akkor kb 150,tehát ha itt,akkor ott is vállalható.Leszbosznál kb 15,de ennél is van rövidebb,Enosznál csak át kéne sétálniuk,és hajó sem kell.
De,ha a görög azt mondaná,Leszboszról nem viszi tovább,akkor már meg is állt a vándorlás.A sok segélyért pedig igazán beáldozhatnak egy szigetet.
Franc tudja. Nem mértem le, de Ausztráliánál nekem mindenhol többnek tűnik 100 kilométernél. A görög szigeteknél viszont ennél jóval kevesebbnek. Számosznál 10 kilométeren belül, de Leszbosz sincs sokkal messzebb. Ráadásul az Égei-tengerről van szó, melynek az egyik legtagoltabb a partvidéke.
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=215794