Portfolio
4
5
1
2015. június 19. | 14:31
#1

A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat  

ugrás a cikkhez
Aleksandar Vucic szerb kormányfő hamarosan beszélni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel arról, hogy Magyarország fizikailag lezárná a magyar-szerb határt, és arra fogja kérni, hogy "ne építse fel azt a falat". Aleksandar Vucic szerb kormányfő...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=215794
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
kedd, 07:20
előzmény: #50726  radani
#50728
"A Phylaxia legnagyobb tulajdonosa a Wamsler jelenlegi fő részvényese, a CZ-Fém Kft. lesz, amelyhez 114 millió új részvény, a jövőbeni alaptőke 36 százaléka kerül.
...
A CZ-Fém a Buda-Cashhez igen közel áll: a brókercég címén van bejegyezve, ügyvezetője és résztulajdonosa az a Gyarmati János, aki más Buda-Cash-érdekeltségekben is tölt be vezető tisztséget, illetve önmaga is cégjegyzésre jogosult a brókercég nevében − derül ki a céginfo.hu adataiból. A Buda-Cashhez köthető társaságokhoz ezen felül további 73 millió új Phylaxia-papír kerül."
kedd, 07:19
előzmény: #50726  radani
#50727
Nagyon rosszul tudod.
kedd, 05:57
előzmény: #50725  -pny
#50726
Láss csodát a vagyoni zarlat a bc tulajdonokra volt.opimus részvények aligvoltak bc néven.ha nem tűnt volna fel 100% közkéz volt. szabályok vannak. :)
hétfő, 23:59
előzmény: #50724  peter_s
#50725
"Kíváncsian várom a Quaestor-ügy végkifejletét is"
Te tényleg ilyen naiv vagy? Nézd már meg, kikhez kötődik Tarsoly, ill. a Quaestor. Meg a BC-t is megnézheted. A Quaestorból Szíjjártó milliárdokat vett ki a csőd napján (önmagában ebbe belebukna nyugaton nem csak a miniszter, hanem a teljes kormány). A BC-sek által összelopott szajré jó része az Opimusban van/volt. Láss csodát, vagyoni zárlat ide-vagy-oda, Mészárosé lett... (önmagában ebbe belebuknak nyugaton a kormány)
Ezek után te milyen bírósági ítéleteket vársz?
hétfő, 23:29
előzmény: #50723  -pny
#50724
Valóban nincs bírósági tapasztalatom, soha életemben nem álltam még bíróság előtt és nem is akarok. Viszont rosszul fogalmaztam, a tárgyalási sorozat megkezdése előtt eldől, hogy mi lesz az ítélet, így értettem. De ne ilyen apró tyúkperekre gondolj, hanem ahol komoly tétje van a dolognak. De végülis nekem mindegy, nem érdekel, ha egy Kulcsár-ügyet, Postabank-ügyet ennyivel meg lehet úszni, akkor itt már tényleg mindent meg lehet csinálni. Kíváncsian várom a Quaestor-ügy végkifejletét is, bármiben fogadok, hogy 10 évnél többet senki nem fog kapni ebben az ügyben, ha egyáltalán rács mögé kerül valaki.
hétfő, 23:02
előzmény: #50721  peter_s
#50723
"Nekem egy nagyon közeli ügyvéd ismerősöm, aki elég komoly ügyekben vesz részt egyszer azt mondta, hogy sok esetben a tárgyalás előtt eldől, hogy milyen ítéletet fognak kihirdetni, a többi színjáték"
Látszik, hogy nem sok jogi ismereted, bírósági tapasztalatod van. Nekem volt már egy csomó polgári peres ügyem (bűntető nem - max. ahol tanú voltam). Egy ügy eleve nem "a tárgyalás" során zajlik le, hanem tárgyalási fordulók sorozata után (ez alól egy kb. parkolási ügy szintű ügy a kivétel, ahol egy forduló elég). 
És így egyértelmű, hogy az utolsó tárgyalás (ami sokszor már csak ítélet hirdetéd) előtt el is dől az ítélet, az lenne a baj, ha a bíró egyetlen, utolsó tárgyalási forduló alatti döntően érzelmi impulzusok alapján döntene. Ettől még nem színjáték az egész...
hétfő, 23:01
előzmény: #50705  peter_s
#50722
Meg kell köszönnöm a tisztességes válaszod! Ezt a problémát komolyan és felelősséggel adtad vissza nekem. Bár mindenki ebben a formában  és értelemben fogalmazna minden vita időben rendeződhetne. Gondolatébresztő volt nekem is! És bocsánatot kérek a feltevésemért.
hétfő, 22:41
előzmény: #50719  -pny
#50721
Nekem egy nagyon közeli ügyvéd ismerősöm, aki elég komoly ügyekben vesz részt egyszer azt mondta, hogy sok esetben a tárgyalás előtt eldől, hogy milyen ítéletet fognak kihirdetni, a többi színjáték. Kézivezérléssel működik az ún. igazságszolgáltatás, és ez még nagyon finom megfogalmazás. Elnézve, hogy a milliárdos csalási, lenyúlási ügyek milyen sokáig elhúzódnak és a végén nevetséges büntetésekkel megússzák, simán el tudom hinni, és ezt csak a hülye nem látja. Most már leírom azt a bibliai idézetet, amelyre céloztam az egyik alábbi hozzászólásomban és szerintem teljesen igaz: 
...
"Ha a szegénynek az elnyomását, a jog és az igazság megrövidítését látod az országban, ne csodálkozz el a dolgon; mert a magas rangúra vigyáz a magasabb rangú, rájuk pedig a még magasabb rangúak." Prédikátor 5:7
...
És szerintem mindenhol létezik ez a jelenség, még a nagy "demokratikus" EU-ban is, ahol éppen pár napja mondta ki az Európai Bizottság, hogy a spanyol kormány jogszerűen járt el Katalóniában. Konkrétan ez azt jelenti, hogy az EU Alapjogi Chartájával mindenki kitörölheti, mert hiába írta alá minden ország, ha a politikai érdek azt kívánja, semmibe lehet venni.
hétfő, 22:13
előzmény: #50717  peter_s
#50720
"Retrókomcsikkal nem volt, és nem is lesz demokrácia egy darabig."
Ez sajnos nagyon igaz, pont ezt igazolta az elmúlt 7 év is. 
hétfő, 22:12
előzmény: #50718  peter_s
#50719
"Ez rendben van de hadd kérdezzek vissza. Ha bíróság elé kerül az ügy, akkor miért kell hazudni és hátráltatni az eljárást a rend védelmezői részéről, hmm?"
Nem tudom, hogy így volt-e. Ha igen, gáz. Ezért kell a bíróságnak nagyonis függetlennek lennie a mindenkori kormánytól. Most ez nagyon nincs így.
hétfő, 22:04
előzmény: #50716  -pny
#50718
Ez rendben van de hadd kérdezzek vissza. Ha bíróság elé kerül az ügy, akkor miért kell hazudni és hátráltatni az eljárást a rend védelmezői részéről, hmm? Mért kell azt hazudni, hogy nem vertek olyanokat, akik nem vettek részt a zavargásokban, amikor ott vannak a felvételek, hogy ütötték még a nyugdíjas nénit is? Ő mit csináljon, szedje a lábát és fusson 80 évesen? Az a helyzet, hogy bele kellett volna mondania a kamerába Gergényinek is, Fletónak is, meg Gréczynek, Molnár Csabának is, hogy így tudtuk megoldani, voltak hibák, de nem ezt mondták, tagadtak mindent. Ráadásul, 10 év után még mindig az a véleményük, hogy ők teljesen jogszerűen jártak el, senkitől elnézést, bocsánatot nem kértek. 
hétfő, 21:59
előzmény: #50714  sanka
#50717
Ne adjál már a számba olyat, amit nem mondtam legyél szíves. Meg mi az, hogy "gyújtogattok", így többes számban? Egy felvételt vagy valami bizonyítékot mutassál légyszives, hogy én gyújtogattam valahol, linkeld be ide a fórumra nyugodtan! Ha meg nem tudsz ilyet, akkor meg ne írjál hülyeségeket és ne keverj olyan balhéba, amelyben nem vettem részt. A gyurcsányi rendszer semmivel nem volt demokratikusabb, mint ami most van, nekem ez a véleményem. Retrókomcsikkal nem volt, és nem is lesz demokrácia egy darabig.
hétfő, 21:58
előzmény: #50713  peter_s
#50716
Csak egy kérdés: szerinted mit kellett volna csinálni a rendőröknek? Semmit? Hagyni szétverni a belvárost teljesen? Kockáztatni rendőrök és más civilek életét? Vagy mégis mit?
A brit ismerőseid pontosan tudják, hogy otthon ugyanígy kezelik a zavargásokat, ott sem mondják be magyarul az oszlatást és amúgy európai nagyvárosok zavargásaikor rendszerint haláleset is előfordul. Ez szomorú dolog, de ne feledjük el a kiindulópontot: durva, erőszakos bűncselekmények sorozatát követték el, a rendőröknek pedig védeni kell a nem zavargók millióit, a közrendet és az értékelet. Ez a feladatuk.
hétfő, 21:53
előzmény: #50711  peter_s
#50715
Olvasd el újra a #50707-est. Mert vagy nem olvastad, vagy nem értetted meg, amit abban írtam.
hétfő, 21:40
előzmény: #50713  peter_s
#50714
Nincs rendben, de te se felejtsd el az akkori körülményeket, hogy dobálták a rendőröket, hogy gyujtogattok stb, ja és akkor volt demokrácia, most minden kozegnél fidesznyik trónol, hazudnak, csalnak lopnak, mindent oligarcháknak játszanak át, soroljam még??!!!!!
hétfő, 21:17
előzmény: #50712  bigyula
#50713
És az teljesen normális ugye, amikor angolul üvölt a szerencsétlen, hogy hagyják már békén, ütik tovább a földön, és miután bíróság elé viszik a dolgot, hátráltatják az ügyüket. Nem ismered a körülményeket, még a tömegben sem voltak, megindultak a rendőrök aztán ütöttek mindenkit, akit értek. De lehet igazad van és én várok túl sokat egy demokráciától. Rendben, fogadjuk el, hogy ez így rendben van, de akkor most se hisztizzen senki, hogy nincs demokrácia meg két lábbal tiporják a törvényeket! Szegény Kunhalmi Ágnes az előbb majdnem elbőgte magát az ATV-n, hogy Mo-n nincs demokrácia, de amikor ők voltak, akkor meg minden jó volt és törvényes persze. László Petra ügyéből mekkora balhé lett, de az ilyen, amikor szétvernek embereket az utcán, akkor minden rendben. Gratulálok!
hétfő, 20:47
előzmény: #50711  peter_s
#50712

Figyu! Egy értelmes ember, egy számára idegen országban mit csinál, ha azt látja, hogy tüntetők és rendőrök farkasszemet néznek egymással?
1. nézelődik
2. elhagyja a helyszínt (anélkül, hogy felszólítanák erre az anyanyelvén)
Melyik a logikus? (nem turista látványosságról van szó)
hétfő, 20:26
előzmény: #50707  -pny
#50711
Az én brit ismerőseimet gyakorlatilag véresre verték, pedig a bámészkodáson kívül semmit nem csináltak. A bíróságon a rendőrség jogi képviselője azt mondta, hogy felszólították az embereket oszlatás előtt, ezért el kellett volna hagyniuk a területet. A védelem azzal érvelt, hogy angolul nem mondták be és minden turista nem tanulhat meg magyarul, aki Magyarországra utazik néhány napra. A rendőrség erre azt mondta, hogy aki elmegy egy másik országba, annak tisztában kell lennie a fogadó ország törvényeivel és azokat maradéktalanul be kell tartania, ők meg nem mondhatják be minden nyelven az oszlatást, jogszerűen jártak el (értsd. jogszerűen verték szét őket). Aztán ott hátráltatták az ügyet, ahol tudták. A TV-ben Gyurcsány, Gréczy, Gergényi meg azt mondta, hogy nem történtek túlkapások, meg is köszönték a rendőrségnek. Úgyhogy elmehet a jó anyjába a magyar rendőrség, Gyurcsány meg a sleppje is. Persze, a rendőrségnek be kell avatkoznia de ütöttek mindenkit, akit értek a rohadékok és utána mindezt tagadták, és hátráltatták azoknak az ügyét, akik pert indítottak, ez az undorító. Kérdezem: nézelődni Budapest utcáin mióta bűncselekmény?
hétfő, 20:15
előzmény: #50709  kukker
#50710
Nem sikerült megértened, amit írtam.
hétfő, 20:07
előzmény: #50707  -pny
#50709
"Igen, voltak túlkapások,"
Igen, és éppen ezt védte be a kunce-maci.
Jó liberált módon.
Na innen fuss neki.
hétfő, 19:45
előzmény: #50699  kukker
#50707
Látod ez a baj. Megint kettős mérce: 2006-ban példanélküli zavargások voltak, egy erőszakos bűncselekmény sorozat történt konkrétan az alkotmányos rend ellen! Rendőrökre támadtak, autókat gyújtogattak. 
Persze, nektek ehhez jogotok volt szerintetek... De nem. És egy ilyen helyzetben a rendőrségnek MEG KELL VÉDENIE az embereket, közrendet.
Igen, voltak túlkapások, de azért a durva bűncselekményekről ne feledkezzünk már meg.
hétfő, 19:32
előzmény: #50705  peter_s
#50706
"Ugye te sem hiszed azt el, hogy az történik, amit az emberek szeretnének és a nép akarata érvényesül a demokráciákban?"
Tehát akkor valójában nincs is demokrácia sehol a világon??
hétfő, 19:25
előzmény: #50680  Vazsmegyei
#50705
Ezt ki mondta neked, hogy én ennek örülök? Fenét, de akkor is ez van: a világ vezető jegybankjaitól függ nagyon sok minden. Tudod, amikor Varga meg Matolcsy itt kiáll nagy mellénnyel, hogy azért van ilyen GDP növekedés, vagy javulnak a pénzügyi mutatók, mert ők milyen jól kormányoztak és mindent jól csináltak, ennek a fele nem igaz.  A világ vezető jegybankjai (FED, BOJ, SNB, ECB, BOE) okádták az ingyenpénzt a piacokra, nulla közelébe vitték az alapkamatot, ezért nyilatkozhatnak ilyeneket, de 2018 után ez már nem lesz, ezért nagyon sokan bajba fognak kerülni. Igen, úgy ahogy írod, ha nem tetszik a pü. hatalomnak egy kormány, akkor bármikor megbuktathatják, ez mindig is így volt a történelemben, mi több, a Bibliában is meg van írva, hogy a világ így működik (ha akarod be is idézem), semmi különös nincs ebben. Ugye te sem hiszed azt el, hogy az történik, amit az emberek szeretnének és a nép akarata érvényesül a demokráciákban? A világ pénzügyi rendszerét úgy alakították ki, hogy az adóssághegy egyre nagyobb legyen és azt soha ne lehessen visszafizetni. Jelenleg nagyobb az adósság a világon, mint a rendelkezésre álló pénz mennyisége, ergó ha holnap rendezni szeretnénk a világ összes adósságát nem lenne pénz forgalomban. Nem kell azt tenniük, amit én mondok, én azt mondom, amit ők mondtak, hogy tenni fognak: A FED és az ECB elnöke világosan megmondta, hogy a lazításoknak jövőre vége (FED már elkezdte), a kamatok pedig folyamatosan emelkednek majd. Az emberek és a kormányok mire használták fel ezt a pénzbőséggel teli időszakot? Hitelt vettek fel és elköltötték, pontosan azt tették, mint a 2008-as válság előtt. A magyar kormány is pontosan ezt csinálta.  Ezek után meg nem nehéz kitalálni mi következik... 
hétfő, 19:22
előzmény: #50703  kukker
#50704
Mohácsi, aki szdsz-es, liberális volt, emberbarát, a szeretet jegyében szintén.....
hétfő, 19:20
előzmény: #50702  kukker
#50703
Mohácsi Viktória pedig azzal indokolta Marian Cozma kézilabdázó kivégzését, hogy előtte „biztos cigányozott”.
hétfő, 19:19
előzmény: #50701  szivacs
#50702
Próba
hétfő, 19:10
előzmény: #50700  szivacs
#50701
mindjárt megmondják miért...
hétfő, 19:10
előzmény: #50699  kukker
#50700
az más...
hétfő, 19:07
előzmény: #50697  -pny
#50699
"A baj, hogy az egész társadalom kezd megmérgeződni ezzel a gyűlölettel. Indexes újságírót verni, panziós kocsi kerekeket kilyukasztani nemhogy nem bűn, hanem erény. Meg tüntetésen kormányt szídót verni..."
2006 őszén az SZDSZ Kuncze vezetésével kiállt az állampolgáraira rárontó rendőrállam mellett. Az összevert, vérző fejű emberek láttán a szabad demokraták elnöke így reagált: „Minek mentek oda? Érdekes, én nem jártam arra, és velem nem is történt ilyesmi.”
hétfő, 18:57
előzmény: #50697  -pny
#50698
Helyesen: Bezzeg, ha...
hétfő, 18:55
előzmény: #50696  sanka
#50697
Döbbenet. Bezzeg, hogy fordított a felállás és cigány a verekedő, akkor hogy fel lenne háborodva azon, ha valaki azt mondaná, hogy kiprovokálta...
Egészen elképesztő kettős mércével és torz értékrenddel bírnak.
A baj, hogy az egész társadalom kezd megmérgeződni ezzel a gyűlölettel. Indexes újságírót verni, panziós kocsi kerekeket kilyukasztani nemhogy nem bűn, hanem erény. Meg tüntetésen kormányt szídót verni...
Szerintük. Rettenetesen veszélyes folyamat ez.
hétfő, 18:50
előzmény: #50692  radani
#50696
Elvakulgságodnál csak a fidesznyikséged  lehet a nagyobb, de ezt már megszoktuk a fideszes karörvendöktől, kopaszokrol hallottál ugye?!
hétfő, 18:49
előzmény: #50692  radani
#50695
Nincs olyan, hogy kiprovokálta. Ez csak suttyók között létező fogalom, jogállamban nem.
hétfő, 18:48
előzmény: #50692  radani
#50694
Fent van a videó. Annyi pont elég: ilyet nem tehet a biztiőr. Pont.
Akkor se, ha kekeckedett a vevő. Ez ilyen egyszerű.

Topik gazda

Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE