Portfolio
4
5
1
2017. április 05. | 16:24
#1

A Harvard elnöke is arra kéri Orbánt, hagyja békén a CEU-t  

ugrás a cikkhez
Drew Gilpin Faust, aki elsõ nõi elnökként 2007 óta vezeti a világ egyik leghíresebb egyetemét, a Harvard Egyetemet, kedden levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek és Szemerkényi Réka washingtoni magyar nagykövetnek, akit
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
2017. április 07. | 09:10
előzmény: #17  andare
#18
"A Médiatanács döntése szerint február 18-án az M1 csatorna a 19.30-as Híradójában, a TV2 pedig a 18 órai Tények című műsorában egyaránt megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét, amikor Budaörs egészségügyi központjának, közbeszerzés nélküli működéséről szóló riportjában a városvezetés álláspontjáról nem közölt információt.

Az önkormányzat a riportok megjelenése után mindkét médiaszolgáltatónál kifogásolta, hogy a helyi Fidesz járóbeteg-szakellátás üzemeltetésével kapcsolatos, a város egészségháza előtt tartott sajtótájékoztatójáról olyan összeállítások készültek, amelyekben kísérletet sem tettek arra, hogy a megvádolt városvezetést megszólaltassák. A városvezetés a médiatörvényben leírtaknak megfelelően három napon belül kérelmezte a csatornáknál álláspontjuk közzétételét, amit az M1 nem teljesített, a TV2 pedig a törvényben meghatározott két napos határidőt követő napon tett csak eleget a kérésnek."
2017. április 07. | 08:42
előzmény: #16  mityu2
#17
Hát persze az m 1 az a hiteles. na meg a pestihülyék, bocs pestisrácok. h
2017. április 07. | 08:37
előzmény: #12  Alilou3
#16
"...KÁLMÁN OLGA MŰSORÁBAN!.." ezzel mindent elmondtál
2017. április 07. | 08:36
előzmény: #13  Vazsmegyei
#15
"És láss csodát Orbán nem mondott le! Miért is mondana le?" Te elismered, hogy elmebeteg vagy? Na látod, Viktor is ezért nem mond le... Az ő családja már rendben van a sok lopott adófizetői pénzből 20- év múlva pedig már senkit nem fog foglalkoztatni, hogy honnan lopták össze a vagyonukat! Nem is beszélve arról, hogy a sok lopott pénzből bármely földrészen királyként fognak élni ha itt nagyon felforrósodna a környezet.
2017. április 07. | 08:35
előzmény: #3  -pny
#14
Nono!Kire, vagy mire gondolt a kedves nick, hogy az underground majd eldönti az "idegen" hatalom segítségével, ami mégis csak a létező? mert a kedves nick, már nincs messze a megoldástól.Mi még nem tudjuk, tájékoztatást elvárnánk talán.
2017. április 07. | 08:24
előzmény: #12  Alilou3
#13
És láss csodát Orbán nem mondott le! Miért is mondana le? Egy ilyen szuperhatalmat (CEU?) törvény erejével a demokrácia betartására kérő parlamenti döntésről egy AKADÉMIKUS, majd megmondja, hogy hogyan kell értelmezni, mert Ő egy AKADÉMIKUS és akkor punktum?
2017. április 07. | 08:14
előzmény: #9  exmnbs1
#12
„...A világban körülbelül 60 külföldi amerikai egyetem működik, többségük a CEU-hoz hasonlóan alapítványi formában, vagyis magánintézményként. A magyar kormány most rácsodálkozott arra, hogy a CEU mögött nem áll egy komplett otthoni, amerikai felsőoktatási intézmény, hanem tényleges tevékenységet csak Magyarországon végez. Ez azonban teljesen bevett gyakorlat, a külföldi amerikai egyetemek jelentős része hasonlóan működik. A külföldi amerikai egyetemek között olyan nagy múltú..., tekintélyes tudományos intézmények vannak, mint a párizsi és a római amerikai egyetem, vagy athéni American College. Ezeket elsősorban azért hozták létre és tartják fenn, hogy a nemzetközi kulturális és szellemi életben Amerika zászlóshajói legyenek..... Ha innen nézünk rá a CEU-történetre – márpedig a washingtoni külügyminisztériumban valószínűleg innen nézik – KIFEJEZETTEN VESZÉLYES PRÓBÁLKOZÁS AZ, AMIT A MAGYAR KORMÁNY CSINÁL. HA A CEU-T KÖNNYEN KI LEHET EBRUDALNI EGY KIS KÖZÉP-EURÓPAI ÁLLAMBÓL, A VILÁGON ELÉG SOK HELYEN REGISZTRÁLHATJÁK A TÉNYT, HOGY AMERIKA NEM VÉDI MEG A FELSŐOKTATÁSI HÁLÓZATÁT. Nehéz elképzelni olyan szuperhatalmat, ami ezt szó nélkül eltűrné, főleg akkor, ha az akció mögött esetleg orosz befolyásszerzési törekvéseket érzékelnek....” EZ A KÉRDÉS MÁR NEM KÉRDÉS! EZ AZ IGAZI BUKTA!... ORBÁN LEMONDHAT... JAVASOLTA MA ESTE SOLYMOSI FRIGYES AKADÉMIKUS KÁLMÁN OLGA MŰSORÁBAN!...
2017. április 05. | 18:01
előzmény: #7  exmnbs1
#11
Akkor biztos kapott egy szendvicset az éhsége csillapítására :)
2017. április 05. | 17:59
előzmény: #6  kukutyinbenko
#10
Elég ehhez a google maps is :) Még San Marinót is meg lehet találni rajta, nem vagyunk mi sem annyira picik, sem annyira elbujósak. De mi köze akár Trumpnak a CEU működéséhez, ha az egyszer csak és kizárólag csak Mo-n működik? Értelmezésem szerint akkor nem is külföldi, hanem hazai magánegyetem. Gondolom ennek a minősítésnek még kevésbé örvendene Soros, mert ha hazai, akkor még komolyabb szabályozás vonatkozik reá. De hogyan lenne nem hazai, ha csak itt működik? Soros úgy gondolta, hogy feltalálta a fából vaskarikát, és örvendett is neki, de akkor nem kellett volna túltolni nekünk a liberalizmust, egyszer a devizahitelválsággal, amikor igyekeztek elmagyarázni nekünk, hogy a bankoknak szinte mindent szabad, a lakosságnak meg szinte semmit, csak fizetni, akár a bekalkulált törlesztőrészletek dupláját is a devizacsapda miatt, vagy lemondani a jelzálogba adott vagyontárgyról, esetleg öngyilkosságot elkövetni. Abból a válságból kikecmeregtünk, erre most a migránsutaztatást kaptuk a nemzetközi libsiosztálytól, várható volt, hogy a problémák gyökereinek keresésekor megtalálják a CEU-t is. Pláné olyan arcátlanságok után, hogy Sorosék azt várták, hogy ha valakinek a tanulmányait szponzorálták, az attól kezdve a zsebükben legyen, azt gondolja, mondja és cselekedje, amit ők elvárnak tőle. A magam részéről már csak ezért az egyért sem bánnám akár a CEU megszűnését sem, helytelenítem az ilyen zsarolóintézmények működését.
2017. április 05. | 17:45
előzmény: #8  gyula1971
#9
ő a Boston Unioversity diszdoktora, mit számit neki a szomszédvár Harvard véleménye)))))))
2017. április 05. | 17:43
előzmény: #4  ts3
#8
Hát igen Viktorunk nagyon bátor ezen a téren is. De kivel fog ezek után kikezdeni...
2017. április 05. | 16:56
előzmény: #5  upgrayeddAKS
#7
Sarka Kata is emlitette neki hogy Hungary a Who are you kérdésre))))))))
2017. április 05. | 16:54
előzmény: #5  upgrayeddAKS
#6
"Kár, hogy azt sem tudja, merre van Hungary :)" Régebben lehet hogy nem tudta, de ma már Ivanka is tanácsadói testület tagja :)
2017. április 05. | 16:50
előzmény: #3  -pny
#5
Trump előtt itt a ragyogó alkalom, hogy bebizonyítsa országának: kompetensebb vezető Obamánál. Ha leállítja a kis mitugrálszt, akkor olyat tenne meg, amit Obama nem tudott végigvinni. Összességében sok demokrata párti szimpatizánst megnyerne vele, a saját brancsból meg senkit nem veszítene. Kár, hogy azt sem tudja, merre van Hungary :)
ts3
2017. április 05. | 16:32
előzmény: #2  exmnbs1
#4
Igazi nagy marhát csinált magából piktor.
2017. április 05. | 16:25
előzmény: #2  exmnbs1
#3
Kérhet bárki bármit... Ide keményebb eszközök kellenek. És szerintem nem vagyunk már messze ettől.
2017. április 05. | 16:24
előzmény: #1  portfolio
#2
yessss

Topik gazda

Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE