A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.
"Miért nekem? A közfeladatok ellátásának biztosítása nem az én feladatom
és nem függ attól, hogy mennyi adót fizetek. A minimálbéres háza elől is
elvitték akkor is, mikor nem adózott. " . Az hogy lesz aki elvigye vagy nem, az (jelentős mértében) függ attól is mennyi bért kapnak.
Miért nekem? A közfeladatok ellátásának biztosítása nem az én feladatom és nem függ attól, hogy mennyi adót fizetek. A minimálbéres háza elől is elvitték akkor is, mikor nem adózott.
A minimálbér a szocik idején nem adózott, ami már önmagában abszurd. Ergo a minimálbéres 0 Ft adóval járult hozzá a közteherviseléshez, naná hogy mindenki minimálbéres volt. A fekete jövedelmek melegágya volt az a rendszer.
"Mindenkinek csökkent az adója" . Ez annyira nem igaz, hogy "nettó bérmegőrzési kedvezményt" kaptak akik vállalták hogy a dolgozóik bére nem fog csökkenni.
Azt írtam, hogy fele annyi adót fizetek. Az nem jelenti azt, hogy duplájára nőtt a bérem. Értelmezd kérlek amit írok, mert így egy vagdalkozàssá silányul a dolog, ahhoz sem időm, sem kedvem.
Idézet az általad javasolt irodalomból: . "A bérkülönbségek és a munkanélküliség kedvezőtlen alakulása mellett ország-specifikus tényezők is befolyásolhatják a migráció alakulását"
Ostobaság.Mindenkinek csökkent az adója.Csak a kamubéresek jártak rosszul mert elbukták az adókedvezményt.A minimálbér csak egy technikai fogalom senki nem dolgozik annyiért max a borravalós helyeken.
A Fidesz rendbeteszi az országot
link