A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.
el kell olvasni a törvényt, mert full másképpen interpretálja azt a kormány és az ellenzék. ha egyiket hallgatod meg úgy érezheted, ezeknek van igaza. ha a másik oldalt akkor meg úgy érezheted, hogy nekik van igazuk. én nem olvastam még ezt a törvényt, nem merném kijelenteni, kinek van igaza de az egyértelmű, hogy az ellenzék műbalhét csinál. persze ez a dolga, értjük, csak kilágnak a lólábak itt is, ott is. egyébként pedig: aki valaha is dolgozott besoztottként az szerintem tudja: tökmindegy van-e az adott cégben kollektív szerződés vagy 'szarszervezet', a munkáltató úgy szívathatja meg a munkavállaót ahogy csak akarja mert ennek számos rafinált módozata van! és azért tehti ezt meg mert tudja, hogy 10-ből legalább 8 beosztott inkább nem fog bíróságra menni és legalább 2-3 évig pereskedni a saját igazáért mert nem ér kb. annyit az egész - hanem inkább elfogad egy "kompromisszumszerű vagy mutyijellegű javaslatot (amiben kiszúrják a szemét pl. x összeggel), és beletörődik abba hogy elküldték/megszívatták. és bocs, de ez 2010 előtt is így volt, meg 1998 előtt is így volt, lássuk be. ebben soha semmi nem fog változni mert a munkavállaó mindig kiszolgáltatottabb, azt csinálnak vele amit akarnak. 1-2 ország van max. a világon pl. a franciák, ahol ez nincs vagy részben nincs így, de ott meg ennek óriási ára van mert hihetetlen összegek mennek el rá, és az ország versenyképessége látja a nagy kárát. szóval ez egy ördögi kör, no ezért nincs igazán jelentősége most ennek a mygar túlóratörvénynek sem!
Napok óta egyfolytában az ellenzéket szapulod. Teszed ezt kb. olyan szinten,min a hisztis gyerek,aki nem akarja megenni a spenótot és csak azt hajtogatja: "nem,nem". Nem mondom,hogy nincs igazad,csak éppen ettől még nem lesz megoldás a helyzetre! Nem az utcára vinni a tömeget nehéz (adott esetben),hanem a kint lévő tömeget irányítani,vezetni. Egyelőre se olyan politikus,se civil nincs a csatamezőn,aki ezt meg tudná csinálni.
Nem tudom te hogy alakítanál ellenzéket egy 10fős csapatban.. Ha mondjuk én, és 6 cimbim is ott lennénk. Fordított helyzetben pedig én NEM tudnék pártot alakítani. Elég egyszerű dolog ez, nem kell bonyolítani.
Utcakőről beszélsz, de ha felkapják akkor meg vandálok, állatok. Nem felejtek..Volt már ilyen, és akkor hazafiak voltak a tüntetők, igazuk volt. És most mivel másabb a helyzet ???
Mi bajod széllel kunhalmival hadházyval? Talán nem értesz velük egyet, hogy köztv Fidesz propagandát nyom, holott nem ez a feladat. Forradalmi helyzetben SZOKTÁK ELFOGLALNI>>> Forradalmat akartok csinálni.. Én házamba is bejöhettek EZT TARTSAM BE,MEG AZT!! ÍRASSA ALÁ 10 MILLIÓ EMBERREL,MIT TUDOM ÉN HÁNY MILLIÓ EMBERREL.. Most per em/pill alig inspirál ez az ELLENZÉKEN KÍVÜL MONDHATOM SENKIT..
szerintem az igazi demagógia az, hogy bámilyen kormányt ért kritikára, jöjjön az belföldről, vagy külföldről az a válasz, hogy: sorosbérenc nekem pl. ebből van, de nagyon elegem
Fiala rádióműsorába betelefonált egy vállalkozó (azt hiszem kb. 50 fős cége van, Lakatos Istvánként szokott bemutatkozni) még múlt héten, azt mondta és én egyetértek vele: "én addig egyik oldalnak sem hiszek míg saját magam el nem olvasom végig és értelmezem is magamnak ezt a rebszolgatörvénynek csúfolt törtvényt, no és akkor majd kialakítom az álláspontom róla"! egyébként a modern tömegdemokráciában minden párt eszköztárába beletartozhat a demagógia - de főleg az ellenzéknek kell ezt használni, főleg olyan esetben ami itt nálunk ma van: áprilisban az ellenzék katsztrofális vereséget szenvedett és jobb ötlet híján most ezzel a szociális demagógiával próbál felheccelni minél több embert de vegyük konrétabbra: demagóg volt a fidesz amikor szeptemberben megígérte az ápolási díjemelést, majd most decemberben ezt az ígéretét be is váltotta? a túlóratörvényről pedig már fentebb írtam
"most pedig önmaguknak ellentmondva ellentmondva már "rabszolgaként"
próbálják feltüntetni azokat is, akiket épp ők magauk akartak vasárnap
is dolgoztatni a boltokban, egész évben - demagógiából ez is jeles!" Állj már meg egy szóra! Csak nem azt mondod,hogy aki meg akarta védeni a vasárnapi munkától a melóst,most az engedi az ész nélküli túlórát??? Így gondoltad?
A Fidesz rendbeteszi az országot
link