Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Jól látod. Tudom, diverzifikálni kellene, de ha valaki nagyon bízik egy adott szituációban, és az általa hallottak is ebben erősítik meg, hajlamos ezt elfelejteni....és pont ebben a helyzetben vagyok :-)
Ha befektetésnek szántad, akkor ne agyalj. Kapcsold ki a képernyőt, menj el moziba, edz, dolgozz, sétálj egyet a csajoddal, vagy fene tudja. :) Ha rossz érzésed van, nem tudsz aludni, fáj a hátad, add el s megnyugszol. :)
Volt egy 2.5 millás Opus pakk is áprilisban...kb semmi jelentősége nincs. Kell a forgalom hogy likvid kategóriában maradjon a papír. Különben miért hó végén van mindig ilyen? Vsz olyanon pörögsz amin felesleges. Vélemény volt.
Írtam egy hete, hogy milyen rémálmom volt. Azóta konkrétan jeleket keresek, hogy mit cseszek el, mit nem vettem figyelembe. Minden egyes ilyen értékelésem megerősít abban, hogy jó helyen vagyok, ne izguljak, jön, aminek kell. Így logikus, üzletileg így éri meg, stb. És mégis. Ma jött az a 210 millás opus pakk reggel, a frászt hozta rám. Szóval ez most betesz az idegeimnek, ahelyett, hogy dolgoznék, edzenék, ezen pörgök. Mert mi van, ha mégis....és akkor játsszunk el a gondolattal - feltételezve, de nem megengedve -, hogy valami nem logikus, általam nem látott ok miatt Opus. Az akvizíció nagyrészt már be van árazva, sokan mennének át az opusba, illetve az ide várt üzletek egy része nem ide jönne (csak egy része, megosztva). Ez elég kellemetlen azonnali hatással járna, hosszú távon pedig a bevételek vártnál kisebb, de még így is jelentős növekedésében és esetleg egy másik - akár részleges - akvizícióban lehetne bízni. Másfelől, ha a valószínű és logikus lépést jelentik be, akkor jön egy hirtelen emelkedés, mondjuk két nap limit, amiből kvára nem lenne jó kimaradni. Utána pedig folytatódna egy lassú, elnyújtott emelkedéssel a koncentrált bevételek, relatíve magas profitráta, és eredményesség miatt.
Olyan vagyok, mint a Gravitációban a Kowalsi parancsnok: rossz érzésem van. Az észérveket végigvettem, minden amellett szól, hogy üljek a kezemen, de egy hete tart.
Jún. 20 körül, azaz kb 3 hét múlva telik le a 3 hónapos sávozás 4000, 4300 körül. 2000 körül 3 hónapot sávoztunk a kitörés előtt. Csak úgy eszembe jutott…. :)
don't fos gájz az egész BÉT piros. Amit én látok, hogy van ez a 4000-4300-as ár ahol páran adják, páran veszik. Túl leszünk majd ezen is egyszer. Meglátásom szerint, a közeljövőben, és az irány nálam felfelé, nem pedig lefelé mutat. Chill van, péntek van.
Cikk jobbra: https://www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/nagyot-esett-a-telekom-erdemes-mar-beszallni.5.325977.html Részlet ami ránk vonatkozik:"Mi lesz a rendszerintegráció/IT-bevételekkel? A Telekom
bevételeinek és a bevételek növekedésének is egyre nagyobb részét a
rendszerintegráció/IT szegmens adja, itt kiemelten fontosak a közszféra
számára teljesített hardver és szoftverszállítási projektek. Itt a nagy
sztori a 4iG színre lépése volt, a Mészáros Lőrinc közvetett
tulajdonában lévő informatikai cégtől azt lehetett várni, hogy sorra
nyeri majd a közbeszerzéseket, egyre nagyobb szeletet hasítva ki abból a
tortából, aminek az egyik legnagyobb szelete most a Telekomé. A
folyamat már elkezdődött, több milliárd forint értékben nyert el
projekteket közbeszerzéseken - részben konzorciumi partnerekkel - a 4iG,
vélhetően a következő negyedévekben lesz majd ezeknek a projekteknek
érzékelhető hatása a Magyar Telekom üzletmenetére. Az "egyszerűbb",
hardver- és szoftverbeszerzések elvesztése azok alacsony marzstartalma
miatt nem lenne fájdalmas a Telekomnak, sokkal inkább az, ha a nagyobb
projektektől, mint amilyen például a BuBi megvalósítása, vagy a nagyobb
közigazgatási projektektől esne el a Telekom."
Ami az öntögetés részét illeti, már nem kell kivárni: azt mondta a héten már nem lesz öntögetés és ennek következtében kúszunk felfelé. Mindegy, jó ez a 4300 környéke, addig is...amíg egyszercsak ugrunk egy nagyot.
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...