Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
mennyi pénz lenne elég a hátradőléshez? Hogy számolsz? Én azt gondolom, hogy minimum 1 millió EUR-t kellene, de jobb lenne 1 milliárd forint... Ehhez azért még többszöröznie kellene sajnos a 4IG-nek...:-)
Amúgy számolgattam. 6 MRD Ft eredmény / 18.8 M DB RV az 320 Ft / RV. Osztalék adó nincs (nem lesz), így a nagyját ki is fogják tolni a tulajoknak. Azért 6 MRD mert az reális rövid távon.
A hitelezés területén, annak automatizációjában, digitalizációjában is nagy lehetőségeket lát az MNB, javaslataik a témában:
Egyszerűbb és gyorsabb online szerződéskötés és aláírás.
A digitális csatornán értékesített jelzálog- és fogyasztói hitelek arányának növelése, teljeskörű online ügyintézés a fedezetlen hitelek felvételekor.
A mikro- és kisvállalkozások hiteligénylési folyamatának egyszerűsítése, egységes hiteligénylési felület kisvállalatoknak.
Bizonyos ingatlankörök esetén a helyszíni szemlét nem igénylő értékbecslésnek már van gyakorlata egyes országokban, amelynek lehetőségeit hazánkban is érdemes megvizsgálni.
A NAV-nál elérhető kereset kimutatások hitelintézetek általi elektronikus lekérdezhetőségének biztosítása.
A földhivatali információk (TakarNet) automatizálása a folyamatos elérhetőség biztosítása mellett (már eddig is volt közvetlen elektronikus kapcsolata a bankoknak a földhivatallal, ezt tehát most automatizálnák).
A lakáshitelekhez kapcsolódó közjegyzői díjak csökkentése (ez ugyan nem egy digitalizációhoz köthető javaslat, de fontos javaslat).
A közjegyzői hitelesítés kiváltása egy központi digitális platformmal.
Az MNB legfontosabb banki digitalizációs, versenyképességet javító javaslatai:
Bankszámla konstrukciók kidolgozása és terjesztése nyugdíjasok, szociálisan hátrányos helyzetben lévő bankkapcsolatainak növelésére.
Digitális bankolási csatornák elterjedtségének segítése, fiókhálózatok optimalizálása.
egységes bankszámlakivonatok alkalmazása, banki csomagárazás bevezetése a lakossági pénzforgalmi szolgáltatások területén.
Adókedvezmény a pénzügyi tranzakciós illetékből az elavult IT rendszerek felújítására, cseréjére és az azonnali fizetési rendszerrel összehangolt fejlesztésekre.
Tavaly egyszer leírtam. 10 év gürizése, éjszakázása van benne + 5 M személyi kölcsön + az OPUS 2x-i nyerője + 4iG nyerője + a MANYUP reálhozama amit TB-be visszalépéskor megkaptam + eladtam minden felesleges eszközt amit 10 év alatt vettem. Egyre közelebb van a szabadnak érzem magam feeling.
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...