Segítsetek megértenem: Hosszú éveken át semmi különös emelkedési potenciált nem látott senki a Telekomban. A világ legunalmasabb papírja volt. Ezzel szemben ez a Ner üdvöske mindenféle giga-mega jövőképpel csak zuhan mint a kő, a telemom 3 hónap alatt meg felment az égbe? Van ebben valami logika?
Igen ebben nagyon igazad van. Szerintem viszont itt a cégnél direkt nincs pontosabb várakozás a lehetséges bevételről, eredményekről. Nincs felbeszélés. Én azt tartom valószínűnek, hogy a baráti kezek, még gyűjtik a papírt és a cég is fog venni. Úgy gondolom, hogy jövőre végre megkezdődhet a papír beárazódása, mert a 3Q és a 4Q már nagyon jó lesz és utána 2025ben az adót is eltörlik. A cég átalakítása után, majd tudnak pontosabb várakozásokat is prezentálni, akár üzletáganként is. Ezt már régóta hiányolom, de ha jóval feljebb akarják látni, akkor majd jön. Hadiiparból is folyamatosan növekedő bevételek- nyereségek jönnek majd. Szerintem ez miatt nem lesz itt nagyobb esés. (sok kicsi nagy eséstől félt jelentés után :D) Az elszórt papírokat a gyűjtők, felcsipkedik. Ezen az árfolyamon a cégnek a legjobb üzlet a lehető legtöbb részvényt begyűjteni. Csak megjegyzem, hogy a Vodafon vételnél a sok negatív lebeszélő még 320ft-os Telekomhoz hasonlította az akvi árát. Telcsi már lassan a duplája és most jött a 969ft-os célár. Hát ahhoz képest olcsó volt a Voda :D . Rheinmetallhoz most ömlik a lóvé. Ha majd akarják, vehetnek ők is részvényt a piacról, ami akár 40-50%-os rallyt is hozhatna. Persze előtte még a cégnek vennie kell, nagyobb mennyiséget. Tavaszra valószínű jöhetnek az EUs pénzek és az a ftnak és a tőzsdének is komoly felhajtóerő lenne. Lehet a külföldiek is visszatérnének a BÉTre. Addig kellene a cégnek olcsón gyűjteni a részvényeket, gondolkodás nélkül. BUX csúcson! Telekom 617ft, OTP 14700 Mi szenvedünk és az a kérdés, hogy meddig??? 772ft és 49milla
Nagyon kellene egy folyamatos, pozitív üzenetet közvetítő marketing. Hetente kellene cikkezni a pozitívumokról, ha sokat hallják megmarad az emberek agyában. Annak idején a Masterplastot is a folyamatos pozitív marketing repítette 600-ról 4800-ra, vagy a Set kamu cég is többszörözte az árfolyamát, amikor még azt is tudtuk, hogy a recepciós kigyógyult a náthából. Nagyon sokat jelent, ha a cég neve folyamatosan a köztudatban van, akár apró új hírekkel, akár a régebbiek folyamatos ismétlésével.
100%, hogy nem akkor fog megindulni, amikor számítasz rá. Sokszor szaladtam már bele én is abba, hogy majd visszaveszem mielőtt ugrana. Spoiler veszély, hamarabb ugrott mindig, mint visszaszálltam volna.
820-850 között eladtam 2000db-ot, majd az astrában csináltam 42% nyerőt és 780 alatt visszavettem 3000 db-ot. ülhettem is volna persze, de TA alapon látszott, hogy gond lesz. szóval a timing sztem a türelemnél is fontosabb tud lenni.
nem ez a kérdés, hanem hogy itt várják még 1-2 évig, vagy azalatt csinálj mondjuk az appeninnben vagy a mtelekomben 20-30% nyerőt és majd visszajössz. a timing a kérdés.
Jött egy kis finomság a szektortársunkról is:https://www.portfolio.hu/befektetes/20231204/77-szazalekkal-tobbet-erhet-a-magyar-telekom-reszvenye-655549 A korábbi Q3-as összevetésem alapján, jól látható az is, hogy a 4IG mekkora a Telekomhoz képest, ha valaki kalkulálgatni szeretne. És igen, a nyereségességre még várni kell tudom, de egy fa azért a laikusok számára sem kéne, hogy eltakarja az erdőt... Mellesleg jegyezném meg, hogy nem véletlenül ül Rice a legnagyobb nyerőben, mert türelmes és figyel a fontos részletekre is, mint a jövő tavaszi 16%-os áremelés, ami hatalmas boost lehet a méretes nyereségesség felé vezető úton.
Eddig csendes kereskedés folyik ma. Megy a toborzás rendesen, de remélem jövőre ennek már komoly eredménye is lesz az árfolyamra is :D https://4ig.hu/nemzetkozi-dijat-kapott-a-4ig-hr-csapata?fbclid=IwAR2Z4boXIbhFDKOtFwxX_PV6wUbGO74qcIDUUFQel7W7LwVZnveeHvXFHRk Azért ez tényleg komoly munka lehetett: "A 4iG HR csapata több mint 1300 alkalmazottat toborzott az IT Divízióba
és vett fel az elmúlt 3 évben, átlagosan 80%-os ajánlat-elfogadási
arány mellett, a bérbeadási idő
átlagosan 32%-kal jobb az iparági átlagnál.
" Több mint 1300 ember! Ha ezt összevásárolták volna működő cégenként, lehet 100milliárdba is belekerülhetett volna. (Delta 130ember és 14milliárdos kapitalizáció) . Kíváncsi vagyok a cég mikortól veszi a saját részvényeit. Ha idén nem áll neki, az a kicsiket tovább fogja elbizonytalanítani. Szerintem min. 300-400edb-ot be kéne gyűjteniük, amit januárban még tovább kéne bővíteniük. Most a saját rv.-nél nincs jobb üzlet, ha tényleg 400milliárd feletti cégérték növelés keletkezik és szerintük 3X - 4X többet ér. Ha így gondolják akkor mire várnak??? Jövőre nagy lóvé folyik be a Digis eladásból és valószínű az AHás cégeladásból is. Van pénz bőven a cégnél. Most kell vennie a papírokat, amíg nagyon alulárazott. Ezt az árfolyamot lehetőségként kéne kihasználni. Remélem Jászaiék nem rombolják tovább a kicsik türelmét. 777ft és 40milla
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.