Igen, szépen néznek ki az AT&T és a 4iG első látásra összehasonlítható milliárdos számai egymás mellett. Az egyik USD, a másik HUF... Méreteiben, életciklusban kicsit eltérnek egymástól. Itt az AT&T mérlege: https://finance.yahoo.com/quote/T/balance-sheet/ Total debt: 179.447.000 thousand USD. Ennyit az adósságról... És, hogy ki hogyan hajlítja az igazság terét.
Az ATnT-vel valo osszehasonlitas lehet meg korai, hiszen a 4iG novekedo, kialakuloban levo ceg. Nagyon erdekes a tema szamomra, de csak tavolrol kovetem az esemenyeket es probalom megerteni mindket oldal allaspontjat.
Ő már 400ft óta lefelé várja a papírt és csődöt vizionált,közben emelkedik, növekedik és osztalékot fizet a cég. Most számításokkal próbálja igazolni a grafikonjait. Ha a grafikon felfelé mutat számol,ha lefelé gyorsan gyárt 1et :D Mind1 neki,csak az a lényeg,hogy minél jobban eladásra biztatja a kicsiket. Egyébként nem is értem. Ha elolvastad a beírását akkor láttad,hogy nála az is mindegy,hogy 625milliárd,vagy 232milliárd :D "lényegen nem változtat" szerinte :D
Mert egy megbízhatatlan kókler és már OTP-s fórumokban is kontraindikátor volt és aki hallgatott akár ott vagy Mol, talán rábában is láttam néha meg 4 IG terén, nah az 10/8 szor gyanítható h.bukott. a másik oldal pedig h.a szakszöveg alapú maszlag és a héten belül hírektől várakozásoktól függetlenül akár besülései után többször átrajzolt grafikonjai már nem egyszer hiteltelenné tették. De aki imádja, hát pénze/szíve rajta.. nem az enyémből, sajátjukból buknak, ha nem saját kútfőből hoznak döntést és kereskednek, hanem várják a sült galambot, hogy a hittérítőjük elmondja..
Szerintem idővel az Edison is ki fog jönni egy fundás elemzéssel. Majd azt kell átolvasni mert benne lesz minden. Ne egy fórumon vedd készpénznek az elemzést. Türelem.
Rendben, koszonom a valaszaidat! Figyelni fogom a tortenetet! Kozben elolvastam Pompi fundas elemzeset. Ugy latom, azzal nem ertesz egyet. Hibasak a szamai? Egyszer korrigalta a vetelarat, azt lattam, de a tobbi szam az valos? Ha nem ertesz egyet vele, miert nem?
Nincs,hogy lenne. Kötvény kamata fix a futamidő végéig. Ha kormányváltás lenne,akkor szerinted a mostani ellenzék abban érdekelt,hogy a kormányzati megrendelések (tv,telefon,internet)maradjon pl.a Telekomnál drágábban,mint a saját cégénél olcsóbban és aminek a nyereségéből (AH nyereségéből)maga az állam is részesedik??? Ezt,hogy magyaráznák meg a szavazóknak és egyébként mi értelme lenne???Szerintem 250milliárdos bevétel már jövőre meg is lesz. Én az informatikától várok 100milliárd felett. Még 1 cikk,hogy olcsón vettek. "Ez alapján pedig előfizetőnként 253 eurós vételáron valósul meg a
tranzakció, ami a régióban a közelmúltban megtörtént, a szektor cégeit
érintő felvásárlások árazásához már alacsonynak számít" . Már azt is vizsgálják,hogy pár eszközt eladnak a Digitől:"Elemzői kérdésre Fekete Péter vezérigazgató-helyettes elmondta,vizsgálják
a Digi egyes eszközeinek értékesítését, racionális lépés lehet például
mobiltornyok eladása, de egyelőre nincs döntés e kérdésben."
Koszonom Rice2 a valaszodat! Szerintem ez az allami szolgalgatas valtas csak akkor fog mukodni, ha a fidesz marad kormanyon, egyebkent ezt a szalat nem latom realisnak. A Rheinmetallal kozos leanyvallalatot alapitanak, abbol nem szamitok az anyavallalatban komoly nyeresegre, ahogy az opus leanyaibol se sokat latnak az opus tulajok. Mi lesz a fontosabb, hamar adossagot csokkenteni, vagy osztalekot fizetni? Mert az adossagszolgalat az osztalek karara megy. Minel tovabb gorgetik, annal nagyobb a kamat teher. Az inflacio ebben a segitsegukre siethet. 250mrd hitel eves kamata 2% eseten 5mrd Ft es akkor ez meg csak a kamat volt. Ki tudja milyen %-ra kaptak? 5mrd kamat mellett ki kene csengetni legalabb 25 milliardot meg, hogy 10 ev alatt visszafizetheto legyen. 25 mrd nyereseghez egy 5-10%-os marzs eseten 250mrd bevetel szukseges. Es akkor a teljes nyereseg elment adossagszolgalatra. Rice2, van konkret szamitasod tobbfele eshetosegre? Koszonom, ha megosztod.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.