Dúl a brókerbotrány, mellyel kapcsolatban az MNB alelnöke a parlament gazdasági bizottságának keddi ülésén beszélt. Windisch elmondta, hogy mintegy 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt bocsáthatott ki a Quaestor, mely ráadásul a Buda-Cashhez...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195
Teljesen igaza van.
Persze az itt élő kádárikuszoknqk fingjuk nincs a kapitalizmusról, a jogállamról.
Annyi segghülyét, ami itt ezen a gazdasági fórumon van, ritkán látni.
Fiktív kötvény nem kötvény.
A kártalanítás kötvény után jár.
A barom gazdasági analfabéta kádárikusz meg csapkodja az asztalt más zsebére történő kártalanítás végett. Mer neki jár.
Normális országbsn nyomozóhatóság majd bírósági döntés után zajlik le minden egy per által a hamisítás-csalás végett.
Nyunyuka jogász létére:
- valótlan MiFiD-et (jogi nyilatkozat) állított ki magáról;
- utána se járt a vásárolt termék jogállásának (fogalma sincs, mi az a vállalati kötvény);
- elolvasás, értelmezés nélkül írta alá az előző pontbeli termék megvásárlására szerződést;
- a biztosítékok, lehetőségeknek sem járt utána (hogy nem jár BEVA).
"ott a törvénytervezet, a kft által kibocsájtott összes kötvényt ki kell fizetnie azoknak, akiknek ehhez semmi köze se volt.
ez olyan, mint ha az E-STAR kötvényeseit a MOL-nak kellene kifizetnie.
ez annak a félnek a meglopása, akinek semmi köze se volt a kötvényügylethez. bárhogy is próbálsz hazudni, a valóság ez."
Valóban, majd ha a kötvényesek egyenlegei is elkészülnek, és elkészül a leltár a Quaestor vagyonáról, eszközeiről letétbe helyezett instrumentumairól, akkor derül ki, hogy van-e hiány és milyen mértékben kell a BEVA-nak kártalanítani.
A sport szponzorálása sok pénzbe került, gyanítom ez lesz a hiány oka, ha lesz.
Kár, hogy Tarsoly Csaba - ki tudja milyen megfontolásból - felvállalta a fiktív kötvények kibocsátását, mert a bróker üzletágat lehetett volna nyereségesen működtetni.
Az a "gond" hogy az egyenlegközlő csak egy dolog.
Az még nem biztos hogy meg is vannak a papírok.
Csak ez a lassúság,és infó hiány azért már nevetséges
ha meglesznek a papírok, és lehet transzferálni én elhozom onnan az tuti.
ha ....
Tegnap megkaptam az egyenleg értesítőt e-mailben. Minden stimmel. Így tegnapelőtt felesleges volt befáradnom a Fiókba, ahol ugyanezt kaptam meg.
Szeretnék tovább az eQTRADER (Saxo Trader) platformmal trédelni, mert megszoktam, könnyebben tudom kezelni, mint a demo-ban kipróbált MT4 platformot.
A gondom az, hogy a különböző cégeknél, az MT4 platformok olcsóbban, míg a Saxo Trader platformok drágábban működnek az eQTRADER-hez viszonyítva.
150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195