Topiknyitó: _____ 2011. 12. 16. 19:00

100ezer MNYP tag, aki segít 9 millió magyarnak  

Ahhoz képest, hogy 100ezer ember félrerakott pénze (300milliárdFt) húzza ki az országot 2012-ben a szarból, ahhoz képest mindenki leszarja őket!!!!!Döbbenetes!!!!!!Ez az igazi Magyarország!Kedves Faszkalap Orbán Viktor és Segglyukarcú Matolcsy!Több tiszteletet érdemelne ez a maréknyi ember, mint, amit maguk most adnak nekik!!!Javaslom mondjanak inkább le erről a pénzről és adják meg a lehetőséget megtakarításoknak az Önkéntes Nyugpénztárba való áttranszformálására! Basszák meg a BKV-t és a MÁV-ot és rögvest meglesz az a hiányzó 200-300milliárd Ft.Akasztófára való banda ez a Fidesz és az összes kormánytag és szimpatizáns! Szégyenlem most már én is, hogy ebben a kibaszott országban élek!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
alain 2011. 12. 16. 22:00
#20
Mondhatnám, hogy Orbán Viktor rárontott nemzetére. Meg azt is, a mostani helyzet kísértetiesen hasonlít Kádár XIII. Kongresszuson mondott beszédéhez, miszerint "Magyarországon történelmileg úgy alakult, hogy egypártrendszer van." De nem mondom, mert Kedves Vezetőnk nagyobb ostobaságot követ el éppen, mint elődei bármikor: abba a tömegbe köt bele, annak nyúl a zsebébe, amelyik alig egy éve úgy adta írásba einstandolás iránti ellenérzését, hogy a szabad keze középső ujját is feltartotta mellé.

A 102 ezer renitens egy éve is megmozdult, ha a pénzéről volt szó. Utcára mentek, kiállták a sort, alkalmazkodtak a lehetetlen nyitvatartási időpontokhoz, mert egyrészt úgy vélték menjetek a picsába a zsarolással, másrészt nagyobb biztonságban látták öregkori nyugdíjukat a manyup pénztárakból finanszírozva, mint az államiból. Erre most úgy viselkedtek ezekkel az Alkotmánybíróságban éppen csalódott emberekkel, mint a leghülyébb zsebtolvaj a Blaha aluljáróban? Nem csak belenyúltok elegánsan a zsebükbe, de letépitek azt pénztárcával együtt, és mifaszvan te köcsög, legfeljebb majd szaladok nézéssel bámultok ki a fejetekből?

Szerintem nem mértétek föl egészen mivel játszotok. Ők 102 ezren rendelkeznek azzal a daccal és elszántsággal amivel a többiek nem, és megmozdulnak a saját jól felfogott érdekükben. Ha a tömeg mérete nem világos kicsit segítek megérteni: ez a 102 ezer nagyjából háromszor annyi, mint ahányan a Milla tüntetésen voltak. Tudjátok, amitől sikerült annyira összecsurrantani a boxeralsót, hogy lemondtátok a saját rendezvényeteket, és igyekeztetek minden módon csökkenteni az utcán lévők jelentőségét. De ha ez sem érthető így, akkor azt mondom, ők pont kétszer annyian vannak, mint az egyiptomi tüntetők voltak alig egy hónapja a Tahrír téren.

Legszolidabb verzióban is pertársaságok és petíciószövetségek alakulnak, akik meg sem állnak Brüsszelig, és az Unió fórumai elé cipelnek benneteket. Legrosszabb esetben viszont annyira berágnak a pofátlan lopáson, hogy rátok borítják a parlamentet. Ekkora tömeggel szemben a TEK annyit ér, mint grizzlyvel szemben a kalotaszegi mintás bugylibicska. Év elején a jobber sajtó bérrettegői egyenesen azt vizionálták, hogy a 102 ezer bármelyik tagja képes lenne egy trotillal megrakott Cessnával belerepülni a nagy büdösbe. Ha ezen aggódtatok a szimpla aláírásuk mellett, akkor mennyire lesztek betojva most, mikor effektíven is ellopjátok a pénzüket?

Kedves Vezetőnk kívánsága teljesülni látszik, élni tud a kétharmad nyújtotta történelmi lehetőséggel: az még senkinek nem sikerült ebben az országban, hogy 102 ezer elszánt haragost szerezzen magának egyetlen törvénymódosítással. Rekord ez, ronda és gusztustalan, de manapság nem az egyetlen. Megértük, hogy a népszerűtlenségi versenyben hosszú évek után nem Gyurcsány Ferenc a legutáltabb, hanem Kusza Szem újratervező matróz és Hoffmann Poroszkaszárnya Rózsa vív ádáz küzdelmet a megüresedett trónért. Történelmi tettnek látszik az is, hogy Orbán az első akinek azonos időben sikerült kihúznia a gyufát minden létező helyen, itthon és külföldön egyaránt.

- Itthon hazudnak és lopnak megint, amit ők újratervezésnek hívnak.

- Az Unió alapjogi biztosa, Viviane Reding berágott, és egy héten belül 22 kérdésre kell válaszolni Viktoréknak az alkotmánnyal, többek között a bírói kar piszkálásával kapcsolatban.

- Az IMF, akinek pénzét feltett kézzel és remegve várjuk éppen a jegybanktörvény miatt adott egy kokit, és vizsgálja azt még mielőtt koldulhatnánk egy kicsit.

- Az Európai Központi Bank megsértődött mert nekik is hazudtak, ugyanis nem az aktuális, hanem egy régebbi verziós jegybanktörvényt akartak véleményeztetni velük.

- Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet írásban, számtalan kérdést föltéve fejezte ki aggodalmát az új alkotmány miatt.

A 2012-es megszorítás egyébként is mellbe fog rúgni mindenkit. Ebben a helyzetben tényleg fel kell forrósítani a belpolitikai helyzetet is? Magatok ellen kell hergelni a politikailag aktív, magántulajdonra érzékeny tömeget amelyik írásba adta: inkább a bizonytalan, mint a ti nyugdíjvédelmetek, Selmeczi meg örüljön, hogy két füle van és mégse teszkós szatyor? Én ha lehet megúsznám a leváltásotokat utcai harcok, kuka és autógrillezés meg "forradalom" nélkül, de ti úgy látszik mazochista módra követelitek: verjetek a mohó kezünkre légyszi.

De lehet csak nem tanultok semmiből, a végletekig ötlettelenek, elkeseredettek vagytok a saját gazdasági impotenciátoktól, és akkora a kovász, hogy a minden mindegy is felér egy talán-Viagrával.
alain 2011. 12. 16. 21:56
#19
még egy, neked is címezve:

„Ha ebben az országban semmi sem szent, ha semmiben sem lehet megbízni, ha állandóan be akarjuk bizonyítani, hogy semmi értelme semminek, akkor nihillisták és cinikusok leszünk, és az ilyen országnak nincs jövője.” Orbán Viktor mondatai ezek tavaly nyárról. Tulajdonképpen nincs is mit hozzátenni.

Ami az elmúlt negyvennyolc órában történt, az mindennél pontosabban mutatta meg, hogy a jelenlegi kormány – miniszterelnökével, minisztereivel, lelkesen támogató vagy passzívan asszisztáló képviselőivel és mindent vállaló szóvivőivel együtt – a cinizmusnak korábban szinte elképzelhetetlen fokára jutott. Aki rendszeresen követi ezt az oldalt, az tudja, hogy az elmúlt időszakban megpróbáltam megértő és elemző módon közelíteni ehhez a kormányhoz, még akkor is, ha a korábban kimondott szavakat rendre megcáfoló és a valóságot gyakran zárójelbe tevő hatalmi kormányzást folytatott. Ez a feladatom, ezt teszem majd a jövőben is.

Most azonban nem fogok arról írni, hogy miért jó a Fidesznek – pár nappal azután, hogy a kormányfő hitet tett a fontossága mellett - a parlamenti vita esetenkénti felszámolása, hogy miért érdeke megalázni a magánnyugdíjpénztári tagokat (lásd „tagok döntöttek” és „örömmel fogadjuk”), vagy hogy miért ügyes megoldás az utolsó pillanatban taktikai okokból, suba alatt, bizottságok mögé bújva módosítgatni az alkotmányt. Leginkább azért, mert ha jó is, ha érdeke is, ha ügyes is, végső soron ezt az országot és annak politikai kultúráját kezdi ki, a közbizalmat rombolja, és minden közélettel kapcsolatos értéket veszélyeztet. Nincs az a cél, ami miatt ez megérné.

Lehet persze módosítani a szabályokon, mint ahogy a magánnyugdíjpénztári rendszer teljes felszámolása sem ördögtől való. Mértéktartás, egyenesség, tisztelet - nem a politikai célok kijelölése, hanem sokkal inkább ezek hiánya teszi az egészet ártalmassá és károssá. Ha a kormánypárti szereplőknek esetleg nem lenne világos mindez, arra kérem őket, hogy ne csak tapsolják, hanem értsék is meg Orbán Viktor fent idézett mondatait.
alain 2011. 12. 16. 21:53
Előzmény: törölt hozzászólás
#18
konkrétan azt, hogy kicsit több tapasztalattal és tisztességgel vagyok megáldva mint te és ezek ott. ráadásul, tőled érdemi hozzászólást nem olvastam, hacsak nem a tv2 alekosz nézésre történő buzdításod annak számít nálad...

beszélgessünk, szívesen olvasnám a bemásolt blogírás tételes cáfolatát, stb.
jacsu 2011. 12. 16. 21:41
Törölt hozzászólás
#17
jacsu 2011. 12. 16. 21:40
Törölt hozzászólás
#16
jacsu 2011. 12. 16. 21:38
Törölt hozzászólás
#15
alain 2011. 12. 16. 21:33
Előzmény: törölt hozzászólás
#14
igyekeztem minél több helyre, hogy az olyanok mint te se tudják kikerülni... Alekoszt meg hogy jön ide, te korlátolt?
jacsu 2011. 12. 16. 21:33
Törölt hozzászólás
#13
ujonc 2011. 12. 16. 21:31
Előzmény: törölt hozzászólás
#12
Abban tévedsz, hogy a gyerekeidre költöd! te csak csengeted a lóvét! A kormány költi a gyerekeire!
jacsu 2011. 12. 16. 21:21
Törölt hozzászólás
#11
alain 2011. 12. 16. 21:04
#10
A kormány (pillanatnyilag) 320 milliárdos lyukat tömköd. Például a magán-nyugdíjpénztári rendszerben maradók (mintegy 102ezer ember) 10 %-os munkavállalói járulékának átirányításával foltozná a – maga által ütött – lyukat. Sőt, szemet vetett a maradók 250-300 milliárdjára is. Einstand.

Világos, ugye? Derék kormányunk ellentételezés nélkül kisajátít valamit, ami nem az övé. Tavaly 102ezer ember döntött úgy, hogy magán-nyugdíjpénztári (továbbiakban manyup) tag marad, vállalva azt, hogy innentől fogva nem számíthat állami nyugdíjra, nem ketyeg a szolgálati ideje. Ez a 102ezer ember úgy döntött, hogy csak magára számíthat, csak magában bízhat, öngondoskodik. Ehhez képest Matolcsy (unortodox megoldással) simán lenyúlja ezt a pénzt (is). Mégpedig úgy, hogy vagy visszaterelik az állami rendszerbe tagként vagy nem, vagy kap majdan érte nyugdíjat vagy nem. Kedvenc ex-szobatársam így fakadt ki tegnap: "Aki felelőtlenül felvett frankhitelt, annak most állami pénzből segítség jár. Nekem, aki a magán-nyugdíjpénztáramban felelősen előre akartam gondoskodni magamról és a gyerekemről, nekem a vagyonom államosítása, meg a társadalomból való kiszerződés, az jár."

A kommunikációra, becsomagolásra már nem is adnak. Nem fárasztják már magukat, hogy legalább látszatot keltsenek. Nem áll ki Gabika, butuskán beleselypegve arcunkba, hogy minő heroikus küzdelemben mentik meg a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket az eltőzsdézéstől (akármit is jelentsen ez). Nem áll ki Igazmondó Petike, hogy valami orbitális hazugsággal szédítsen. Nem áll ki ez egykor szépreményű politológus, hogy észérveknek tűnő magyarázatot adjon a megmagyarázhatatlanra. A vezér és hű szancsopanzája egyszerűen kiáll és közli a tényt. Simplicity.

Az Alkotmánybíróság meg több mint egy éve sunnyog ebben az ügyben. Alámerül és kibekkel. Már csak 15 nap és nem kell lapulni. Viszont addig sem tud/mer/akar dönteni. Arra kíváncsi lennék, hogy az AB tagjai hogyan néznek tükörbe reggelente, hogyan számolnak el szakmai lelkiismeretükkel. Nyilván van az a pénz, amiért korpás a művésznő haja…
Az is érdekelne, hogy mi jöhet még. Milyen remek, kiforrott, átgondolt, jogszerű ötlet van a tarsolyban? Ez a komplett manyup történet önmagában vérlázító: mérhetetlen arroganciáról, cinizmusról, a zemberek hülyének nézéséről, a jogállamiság totális semmibevételéről szól. Lehet ezt fokozni? Mi jöhet még? Nem akarnék ötletelni, mert – ahogy egy kedves kékszakállú ismerősöm szokta volt mondani (söööört neki!) – nem lehet akkora marhaságot kitalálni, hogy előbb-utóbb meg ne valósuljon. A következő lyuk betöméséhez a munkabéreket fogják átirányítani a központi költségvetésbe? Vagy a lejáró és kifizetésre váró életbiztosításokat terelik lyukiránt? Esetleg valaki kiszámolja, hogy mennyi bankbetét, lekötés, egyéb megtakarítás van még a zembereknél és rájön arra, hogy mekkora bazi nagy lyukat lehet ezzel befedni? Mennyiben különbözne ez a manyup sztoritól???

Apropó lyuk… Az első éjszaka joga csak azért nem jutott még eszébe senkinek, mert abból nincs pénz. Bááááár… Ha ezt a jogot kiválthatná egy kisebb, de méltányos összeggel az ifjú férj, akkor lehet, hogy megfontolandó a felvetés.
Hát itt tartunk, Nyájas Olvasó. Ma Magyarországon bármelyik felkent kormánypárti senkiházi azt mondhatja bármire: einstand. És csak nagyon kevés nemecsek (NEMECSEK!) van, aki legalább megpróbál ellenállni.

Lábjegyzet: Emlegetett ex-politológus mégiscsak kiállt és kaptunk egy magyarázatot arról, hogy a kormány nem elvette, hanem tulajdonképpen a maradó manyup tagok ajánlották fel a befizetéseiket. Ez a duma még csak látszólagos észérvnek sem jó. Egyszerűen bicskanyitogató aljasság.
randomsee 2011. 12. 16. 19:45
Törölt hozzászólás
#9
jacsu 2011. 12. 16. 19:44
Törölt hozzászólás
#8
brumi0000 2011. 12. 16. 19:37
Előzmény: #6  alain
#7
alain 2011. 12. 16. 19:31
Előzmény: #4  _____
#6
én is először értem el arra szintre, hogy most elsők között csatlakoznék tüntetéshez, ami ezeket a tehetségtelen, arrogáns, cinikus, hazug, tolvaj bandát elsöpörhetné... Egyik kutsa másik eb, de eddig egyetlen egy kormány sem lopott ennyit, mint ezek... tönkre teszik az országot, és ezt nyíltan teszik...
DTL 2011. 12. 16. 19:16
Előzmény: törölt hozzászólás
#5
az országban élés ellen kell tenni, vagy azellen hogy ki legyen baszva az ország?
_____ 2011. 12. 16. 19:15
Előzmény: törölt hozzászólás
#4
igazad van, tenni kell ellene, lesz is téve ellene. Eddig egyetlen egy népnyúzó külföldi állam vagy belső hatalom sem tudta örökké szívni az emberek vérét. Előbb vagy utóbb mindegyik megrohadt.

Egy biztos, eddig soha nem érdekelt semmilyen politikai nagygyűlés,sem sztrájk, sem felvonulás, de ha lenne egy 2006-hoz hasonló cirkusz végre, akkor esküszöm én is kimegyek és dobálom a követ vagy a kézigránátot, molotovkoktélt. Egyszerűen elérte most bennem az ingerküszöböt és türelmem végét az, ami ebben a kibaszott országban folyik.

Ráadásul ilyenkor nemcsak magunkért kell megtenni, hanem a következő nemzedék számára is.

Szent István, Rákóczi, Zrínyi, Kossuth, Széchenyi, Petőfi, Nagy Imre mind-mind hatalmas könnyekkel küszködne most, és fojtogatná a düh a torkukat és ökölbe szorulna a kezük, ha látnák, hogy megint mik folynak itt ebben az országban.
randomsee 2011. 12. 16. 19:05
Törölt hozzászólás
#3
randomsee 2011. 12. 16. 19:04
Törölt hozzászólás
#2

Topik gazda

_____
2 4 1

aktív fórumozók