Topiknyitó: _____ 2011. 12. 16. 19:00

100ezer MNYP tag, aki segít 9 millió magyarnak  

Ahhoz képest, hogy 100ezer ember félrerakott pénze (300milliárdFt) húzza ki az országot 2012-ben a szarból, ahhoz képest mindenki leszarja őket!!!!!Döbbenetes!!!!!!Ez az igazi Magyarország!Kedves Faszkalap Orbán Viktor és Segglyukarcú Matolcsy!Több tiszteletet érdemelne ez a maréknyi ember, mint, amit maguk most adnak nekik!!!Javaslom mondjanak inkább le erről a pénzről és adják meg a lehetőséget megtakarításoknak az Önkéntes Nyugpénztárba való áttranszformálására! Basszák meg a BKV-t és a MÁV-ot és rögvest meglesz az a hiányzó 200-300milliárd Ft.Akasztófára való banda ez a Fidesz és az összes kormánytag és szimpatizáns! Szégyenlem most már én is, hogy ebben a kibaszott országban élek!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
gazmber 2011. 12. 17. 08:53
Előzmény: #39  gazmber
#40
mégegyszer
link
gazmber 2011. 12. 17. 08:51
Előzmény: #38  mutyi
#39
"ennek a tolvaj bandának a munkájának az eredménye"
való igaz tolvajok garázdálkodnak az mutyisztánban: méghozzá azok a fülkés barátaid akik miatt ~270-ről ~310 lett az euro, akik miatt ~250-ről ~650 lett az országkockázati CDS felár, akik gondolnak egyet és lenyúlják az mnyp-k, a bankok, bárki pénzét, stb.stb...
link
mutyi 2011. 12. 17. 08:30
Előzmény: #1  _____
#38
Megnéztem az itteni pájeszes gyűlölködők kedvéért, hogy hogyan dolgoztak a magánnyugdíj pénztárban 2011-ben.
Van ilyen önkéntes nyugdíj megtakarítás nekem is sajnos, az egyik hollandnak álcázott alibaba meg a 40 rabló társaságnál.
Az internetes lekérdezést pont az előbb végeztem el és már nem is csodálkoztam, hogy a lekérdezés eredménye mínuszt mutatott.
Nemhogy hozamot mutatott volna ki ennek a tolvaj bandának a munkájának az eredménye erre az évre, de még az év eleji alaptőkém sincs már meg megint, abból is elloptak ezek a tolvajok.
Így aztán tökéletesen igazat adok a kormánynak.
Olyan kecskét, aki folyamatosan megeszi a káposztát nem tartunk.
Az ilyen kecskét, aki csak hízik a gazda pénzén, tejet soha nem adott, nem is fog, nem etetünk, az ilyet mielőbb le kell vágni, el kell pusztítani.Ez nem öngondoskodás, hanem egy kártékony, here, élősködő, parazita szerveződés hizlalása az emberek pénzén. Nem véletlenül nyivákol itt ez a pár pájeszos, ezt ők találták ki maguknak az egész öngondoskodás porhintést, hiszékeny magyar embereknek, ők degesz kövérre híznak munka, teljesítmény nélkül a rábízott káposztából, az öngondoskodónak meg folyamatosan a torzsa jut.
Javaslom a kormánynak a magánnyugdíj tolvajlás megszüntetése után következő lépésként az önkéntes pénztár esetében azt a megoldást, lehetőséget bevezetni, hogy aki elégedetlen a tolvajok tevékenységével, az átrakhassa a megtakarítását az állami nyugdíj alapba úgy, hogy azért vagy éveket írjon jóvá az állam az önkéntesből átlépő számára, a nyugdíjban töltött évek növelésére, vagy a befizetett nyugdíj biztosítási összeg azzal növekedjen.
Jómagam lenne az első, aki átlépne az önkéntes tolvajoktól, az államiba.
Rohadtul nincs kedvem idegen patkányokat hizlalni.
alain 2011. 12. 17. 08:13
Előzmény: #34  szivacs
#37
csak az a bibi az érvelésedben, hogy akinek ment valamennyi az MNYP.be, annak kevesebb lesze picivel az állami nyugdíja...
_____ 2011. 12. 17. 00:30
#36
továbbra is azt mondom, hogy az egyetlen mindenki számára megfelelő megoldás csakis az ÖNkéntes nyugdíjpénztárba való átrakása lenne a 102 ezer tag megtakarításainak. És innentől kezdve a járulékokat mindenki csak az államiba küldhetné. De az eddigi megtakarításokat elvenni nem szabad. Átirányítani Önkéntesbe viszont lehetne.
_____ 2011. 12. 17. 00:17
Előzmény: #29  viperakapitany
#35
nem vagyok troll. akár hiszed, akár nem az a pénz, amit Te havonta kapsz a munkáltatódtól, az nem az állam pénze. Elsőként a munkáltató tulajdonát, vagyonát képezi, majd, amikor kifizeti a munkádat, akkor a Tied lesz. Az már más kérdés, hogy számodra a törvény előír egy közös teherviselést és ebből adódóan kötelez arra, hogy a kis kezedből a saját tulajdonodból (fizetésedből) tegyél át pénzt a nagy közös kalapba. Ha már átadod az államnak, akkor már nincs a tulajdonodban az a pénz mennyiség, így nem a tied, nem rendelkezhetsz felette. A Mnyp-nél vezetett saját számládon lévő pénz akár mit mondasz nem az állam tulajdonát képezte. Az a Te tulajdonod, amit átadsz egy magán cégnek, aki igéretet tett különböző törvények kereteiben, hogy csak akkor adja neked vissza, ha...és itt jön az állam által kitalált feltétel rendszer..

szóval ez a pénz nem az állam tulajdonát képezte, képezi...

ennél fogva, amit Te egy magán cégnél vezetett saját számládra fizetsz az bizony a Te tulajdonod. Az más kérdés, hogy hozzáférni ehhez a pénzedhez, csak bizonyos keretek közt lehet. És ezt most bizony nem én nem Te, hanem az állam vette el.

Egyáltalán nincs messze a kulák párhuzam!!!
szivacs
szivacs 2011. 12. 17. 00:06
Előzmény: #30  alain
#34
Köszönöm a választ.
Akkor abban egyetértünk, hogy a második pillér bevezetése óta a manyupos és az államis munkavállaló és munkáltatója ugyanannyit fizetett, csak az államis az egészet az államiba, a manyupos pedig egy részét nem oda, hanem "magánszámlára".
ujonc 2011. 12. 17. 00:02
Előzmény: törölt hozzászólás
#33
Lényegtelen, hogy én biztos vagyok-e ebben, avagy bizonytalankodom.
A fizetésedből automatikusan levonják!
_____ 2011. 12. 17. 00:02
Előzmény: törölt hozzászólás
#32
Szia Jacsu!

Bár Te úgy fogalmazol velem kapcsolatban, hogy "ki a görcs vagy Te"

Veled szemben megadom így látatlanban is a tiszteletet neked, hiszen nem tudom ki fia borja vagy.

1. soha nem értettem miért baszogatják az mnyp-s rendszert, mi volt vele a gond? Az mnyp nem arra találták ki, hogy majd jól megforgatják a pénzét az embernek, aztán csilliárdossá teszik nyugdíjas korára. CSAK arra találták ki, hogy Öngondoskodás. Annyit kap az ember, amennyit élete során összespajzolt. A Mnyp-ok az inflációval növelt értéket mindig hozták. Az, hogy van, amelyik nem tudott az infláción felül plusz nyereséget (REÁL) létrehozni, abban semmi gond nincs, hiszen nem arra jött létre az egész. Ha volt, az plusz jó dolog a tagnak, de ha nincs, az sem lehet felhánytorgatni. A lényeg, hogy az ember pénzénél legyen és láthassa évről évre, hogy mennyi az annyi. Szóval itt téves elvárások és elképzelések voltak. ÉS hozzá nem értő fikázása a rendszernek.

2. az MNYP pillér azért lett kitalálva, majdan később, amikor ténylegesen beindul a rendszer és elkezdenek kifizetni, akkor az adott nyugdíjas aktuális nyugdíjának előteremtése már ne az állami kasszát terhelje és ne az adófizetőkét, aktív keresőkét.
Sajnos az Mnyp államháztartásra gyakorolt segítő, könnyítő, teher levevő hatását már nem tapasztalhatta meg a lakosság. Mert 21 év alatti lustaságból eredő lyukat kellett betömni azzal az összeggel.

3. Az Mnyp pénzek lenyúlása és a kisemberek remegő kezéből kicsavarása csakis fikázás és démonizálás módszerrel lehetett. Hasonlóan egy tőzsdei zuhanáshoz, ahol a kisbüfiket rémisztgetik, hogy fó mekkora szopás lesz neked, ha benne maradsz..

4. Amit most fennkölt hangon obégat a fidesz az mnyp és a nyugdíj biztonságával kapcsolatban, azt ők pont most baszták el. A magyar államháztartás, mérleg, költségvetés éppenhogy nem fogja elbírni a majdani sokkal nagyobb nyugdíjas mennyiséget. Azt ezek után, mivel nem lesznek Mnyp-s félre rakott pénzek nyugdíjra, így egy az egyben a majdani államkasszának kell előteremteni. Így bár most megoldottak ezzel a hatalmas pénzzel egy rövid távú problémát, de generáltak egy ennél sokkal nagyobb és durvább bajt, amivel csak később fog az ország szembesülni. Szóval most mindenki nevetve hátradől, hogy ez kipipálva, de pár év múlva egyszercsak még nagyobb adók és járulékok lesznek, még kevesebb fizu marad...mert a rengeteg nyugdíjast el kell tartani valahogy...
alain 2011. 12. 16. 23:20
Előzmény: #29  viperakapitany
#31
most még megmosolyogtató a hozzászólásod, de sajnos én komolyan kinézem ezekből, hogy lesz megtorlás... konkrétan tudom, hogy számos köztisztviselő/közalkalmazott barátomnak erőteljesen javasolták az állami rendszerbe történő visszalépést... ezek után aki maradt, az tényleg közellenséggel egyenértékű pár hülye barom szemében...
alain 2011. 12. 16. 23:17
Előzmény: #28  szivacs
#30
NEM ÉN NEVEZTEM MAGÁNTULAJDONNAK, hanem a törvényalkotó, azaz a törvényben szerepel ez így...
része volt, emellett a járulékszintet folyamatosan emelték, azaz az állam további terhet rótt az adófizetőkre (munkaadók és munkavállalókra) már pótolva a kieső MNYP pénzeket.

tovább, amúgy egy demográfia problémát az állam nem tudja kigazdálkodni, akkor mondja azt, hogy oké, de egyre kevesebb mehet az MNYP-kbe ezentúl, legyen erre idejük a szereplőknek erre felkészülniük, stb., de VISSZAMENŐ hatályú törvények hozatala, törvényesen keletkezett magánvagyon ÁLLAMOSÍTÁSA mindenféle normális emberben elvileg elutasítást kellene, hogy indukáljon. ez a legsötétebb kommunizmus egy elvileg konzervatív párttól..
viperakapitany 2011. 12. 16. 23:17
#29
kezdődik. a 100 ezer manyuposból közellenség lesz. a fizetett fideszes trollok megkezdték a kulák párhuzam felállítását.

hajrá simicska, hajrá szivacs
szivacs
szivacs 2011. 12. 16. 23:07
Előzmény: #27  alain
#28
alain, ha el tudsz vonatkoztatni egy kicsit a fidesztől meg a pártokrácia jeles képviselőitől, válaszolnál egy kérdésre?
A manyup számlákra került lévő pénz - amit most magántulajdonnak nevezel - a mindenkori törvényekben előírt, minden munkavállaló és a munkaadója által kötelezően fizetendő járulékok része volt vagy annak összegén felül, többletbefizetésként került oda?
alain 2011. 12. 16. 23:00
Előzmény: törölt hozzászólás
#27
nehéz lesz, ha alapvető szövegértelmezési nehézségeid vannak. szerintem nem sokan írták azt, hogy a piac és a szabályozóik tökéletesek, de ettől ez még nem legitimalizálja a magánvagyon lenyúlását, a cinizmust, a hazugságsorozatot. kíváncsi lennék, hogy te védelmibiztosgabika megbizhatóságát milyennek tartod? hogyan gondoskodsz a jövődről, gyerekeid jövőjéről?
jacsu 2011. 12. 16. 22:18
Törölt hozzászólás
#26
alain 2011. 12. 16. 22:09
Előzmény: törölt hozzászólás
#25
volt nem is kevésszer... ne legyen szelektív a figyelmed... rühellem a politikusokat, mert 98% nulla tapasztalattal rendelkezik a valós életből...

tisztességes ember nem helyeselheti azt amit a mostaniak és ahogy csinálnak.
peter05 2011. 12. 16. 22:05
Törölt hozzászólás
#24
alain 2011. 12. 16. 22:05
#23
A magánnyugdíjpénzek állami lenyúlása (ld. még kolhozosítás) törvénybe foglalt lopás, államosítás volt. Nehéz az elmúlt másfél év jogrendszerre mért csapásait egymás között rangsorolni, mégiscsak átalakult itt egy kicsit a közjogi berendezkedés, de az mnyp-rendszer felszámolása ilyen formában biztosan dobogós.

Persze nem vert ez sem irgalmatlan vihart, nagyon sokan nem is törődtek a nyugdíjpénzükkel, az ügybe nem roppant bele a Fidesz népszerűsége, nem érezték milliók, hogy a zsebükben turkálnak. Sok oka volt ennek, nem ismertük-szerettük az egyébként tényleg nem is jól működő mnyp-rendszert. De azért még így is csak volt százezer ember, aki dacolva azzal az undorító zsarolással, amit a kormány alkalmazott, azt mondta: élek azzal a jogommal, ami minden normális országban megillet, és bízom abban a fórumban, ami jogaimat a politika felett állva hivatott biztosítani, megvédeni. Vállalva a kockázatot, hogy fizetek majd az állami közösbe, de vissza esetleg soha nem kapok onnan, azt a kockázatot, ami egyébként nem lehetne nagy, ha működik az Alkotmánybíróság.

Nem tudnám megmondani hirtelen, hány ügy van most az AB előtt és milyen típusúak. Nyilván sok és fontos kérdés. De azt látatlanban is lefogadom, hogy nem lehet sok ennél fontosabb: a magántulajdon védelme, százezer és közvetve sokkal több ember vagyonának és nyugdíjának jövője, az állammal szemben jogos harcát vívó polgár ügye, mindez egyszerre a tét. Ez utóbbit nem lehet eléggé túlhangsúlyozni: ha azt üzenjük, hogy nemcsak a megyei bíróságon tart leterheltség miatt évekig egy tyúklopási per, hanem a legfontosabb jogi fórum sem tud rangsorolni és egy év alatt lezárni valamilyen módon egy tömegeket kőkeményen érintő ügyet, az a jogállamiságba vetett hit lehető legdurvább rombolása, felhívás minden Kolhaas Mihálynak.

Nagy csapást mért a kormány az Alkotmánybíróságra egy évvel ezelőtt jogköreinek alapos megkurtításával. De a testület egyelőre működik, tagjai kapják a fizetésüket, és dönthetnek. Vannak egyszerűbb meg komplikáltabb ügyek, még az is lehet, hogy a nyugdíjügy az utóbbi kategóriába tartozik. Olyan jogi probléma viszont egész egyszerűen nem létezik, amit ne lehetne kis túlzással akár egy hét alatt lezárni. Gondolkodni, jogszabályokat, érveket ütköztetni nem annyi idő, mint részecskegyorsítót építeni. Ha dönteni akarnak, tudnak dönteni. Most úgy tűnik, nem akarnak. Közel fél évig tűnődtek, van-e hatáskörük. Eldöntötték, van. Határozattervezet készült, majd elmentek nyári szabadságra. Visszajöttek, de akkor már megvárták az új tagokat. Most pedig az az állás, hogy ha január 1-jéig nem döntenek, és minden arról szól, hogy nem döntenek, az egész ügy megy a kukába. Új beadványok kellenek, indul minden elölről, ráadásul mindenki egyenként kéne menjen az AB-hez, aki akar és jogosult, mint megmaradt pénztártag.

Lehet a jogállamiságot attól félteni, hogy milyen átalakítások, hatáskörkorlátozások voltak-lesznek a rendszerben – az AB állítólag többször azért nem mert dönteni és kiállni a kész marasztaló határozat mellett, mert – érthetően – féltek a kormány további bosszújától. De sajnos a jogállamiságnak mégiscsak az a legnagyobb pofon, amit azzal kap, hogy a meglévő lehetőségeit, hatásköreit sem használja már ki egy testület. Az AB azzal írja nullára magát, számolja fel saját létezésének értelmét, ha egy ilyen ügyben nem dönt.

És itt már nehéz lesz új tagokra mutogatni, pláne úgy, ha ki sem áll senki, és mondja el hitelesen, mi is történt az elmúlt évben a Donáti utcában ezzel az aktával. Innen kezdve mindegy lesz, hogy milyen múlttal, presztízzsel lett valaki bíró, hogy valaki megbecsült egyetemi professzorként, Sólyom László volt jobbkezeként érkezett-e a testületbe, vagy éppen politikai kinevezettként, mint a most szerzői jogot sértő Balsai István. Pontosan egy szintre kerülnek egy bábtestület üzemeltetőiként. A kommunista érvelés, hogy az adott keretek között próbáltam a legjobbat tenni, és én még mindig jobbra használtam a hivatalomat, mint más (ld. még D-209-es miniszterelnök) elavult, és soha nem is volt érvényes hivatkozás.

16 nap van arra, kiderüljön, van-e Magyarországon Alkotmánybíróság, él-e a bírákban a jogállamiság szelleme. Ha nem, azzal dől le az újabb bástya, az AB saját maga számolja fel magát. A résztvevőknek ezt, és nem eddigi munkáját jegyezzük majd fel.
alain 2011. 12. 16. 22:04
#22
Január elsején a kukába kerül a magánnyugdíjpénztári megtakarítások államosítását támadó összes alkotmánybírósági beadvány. Az újévkor életbe lépő új alaptörvény és a változó alkotmánybírósági törvény miatt minden folyamatban lévő, le nem zárt ügyet törölni kell. A kisöpört ügyeket az Ab csak új beadványok alapján veheti vissza a napirendjére, ebben az esetben azonban az eljárás is a nulláról indul majd.

Magánszemélyként lehet a nyugdíjpénzári ügyeket tovább vinni – mondta az Indexnek Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke. Az új szabályok szerint egyéni érdekekre hivatkozva lehet csak ügyeket indítani, a beadványokban pedig az egyetlen lehetséges hivatkozási alap az emberi méltóság megsértése, a diszkrimináció lehet.

Az új szabályozás szerint, aki személyesen nem sértettje egy jogszabálynak, az nem fordulhat az Ab-hoz. A nyugdíjügyben ezt azt jelenti: csak a pénztártagok fordulhatnak beadványaikkal a testülethez. A Stabilitás sem készít szövetségként már új beadványt, azonban magánszemélyként továbviszik az ügyet – árulta el Bába. Erre az év elejétől számítva 90 napjuk lesz az érintetteknek, a korábban az Ab napirendjén szereplő ügyek megismételt benyújtására ennyi időt hagy az új szabályozás.

Az Alkotmánybíróságra ugyan több másik út is vezet, az egyik például az alapvető jogok biztosán, Szabó Mátén keresztül. A kasszatagok nála is kérhetik a beadvány elkészítését, Bába azonban úgy fogalmazott, jobbnak látták a beadvány közvetlen benyújtását, az ombudsmannal nem is egyeztettek az ügyben.

Az új beadvány egyébként ugyanarra a jogi érvelésre épül majd, amire az eredeti, csak a változó jogszabályok és az új alaptörvény miatt a hivatkozások változnak. Bába szerint ettől még az Ab döntése általános érvényű lesz, az ítélete „generális szabályként fog érvényesülni”.
Kifogások százai

A nyugdíjállamosítást lényegében a törvény megalkotása után közvetlenül, tavaly év végén és idén év elején számos alkotmánybírósági beadvány támadta meg (pdf).

Akkor még úgy tűnt, ha az AB a leggyorsabb önmagát veti be, akkor február közepére-végére lehet meg az ítélet nyugdíjügyben, de pár héttel később többen már a márciust emlegették

Ehhez képest az AB április elejéig még arról sem tudott döntetni, hogy a tavalyi hatáskör szűkítés hagyott-e akkora mozgásteret a testületnek, hogy az emberi méltóság védelmére hivatkozva a decemberi nyugdíjjogszabály legalább néhány paragrafusát kihúzza.

Az alaposabb vizsgálat pontosan emiatt késett: először ugyanis arról kellett döntenie a testületnek, hogy az ügy egyáltalán vizsgálható-e.Július közepére kiderült, hogy igen, a határozattervezet akkorra el is készült, de az AB szabadságra ment, a végleges döntés lehetősége ezzel legkorábban augusztus végére tolódott.

Már az év elején, az első beadványok megfogalmazásakor azt valószínűsítették a szakértők: bár arra nincs esély, hogy az egész törvény a kukába kerüljön, az AB várhatóan törölni fogja több fajsúlyos pontját az emberi méltóság védelmére hivatkozva. A magánpénztári tagok hátrányos megkülönböztetése – ami az állami rendszerbe átlépés egyik fő ösztönzője volt – az egyik ilyen kardinális pontnak számított.
jacsu 2011. 12. 16. 22:03
Törölt hozzászólás
#21

Topik gazda

_____
2 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek