Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 08:58
Előzmény: #24639  Törölt felhasználó
nyitót majd írd be legyél kedves. köszi.
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 08:57
Előzmény: #24637  Törölt felhasználó
A TVK -t 2000- ről húzták fel !
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 08:48
Előzmény: #24637  Törölt felhasználó
sziasztok... lehet jól járt aki eladta tegnap amikor volt rá kereslet... ma igen lefelé áll minden...
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 00:41
Előzmény: #24619  tomalex
tvk-t is felcibálták pár hete 3000 fölé 2700-ről.. és meg kell nézni most hol áll és milyen forgalommal... (volt már 2600 körül elég sokszor is azóta...)
Törölt felhasználó 2009. 09. 08. 22:23
Előzmény: #24634  willywin1
nem mindegy? csak mennyen!
Törölt felhasználó 2009. 09. 08. 22:02
Az előbb valaki azért pontozott le, mert azt mondtam,a 2400 még messze van?
Jó, akkor közel.:)
willywin1 2009. 09. 08. 21:59
Előzmény: #24633  Törölt felhasználó
Sajnos a raba kikerul a kosarbol.
Törölt felhasználó 2009. 09. 08. 21:43
Előzmény: #24632  Törölt felhasználó
Az új BUX kosár 2009 októberétől az alábbi 12 részvénysorozatot tartalmazza majd: Állami Nyomda Econet, Egis, Émász, FHB, Fotex, Magyar Telekom, Mol, OTP, Richter Gedeon, Synergon, TVK.

Az új BUMIX kosárban 17 részvénysorozat lesz: Állami Nyomda, Danubius, Econet, Egis, Émász, FHB, Fotex, Genesis, Humet, KEG, PannErgy, Phylaxia, Rába, RFV, Synergon, TVK, Zwack Unicum.
Törölt felhasználó 2009. 09. 08. 20:30
Előzmény: #24631  Törölt felhasználó
Eddig sem volt sima , sok türelem kell hozzá , de ugrottunk egy100 - ast és igy már sokkal szebb. Persze sok minden függ a piaci környezettől , de nagyon sokan gondolják , hogy a nehezén túl vagyunk . Pl. "a nehéz gépipari szektor fog elsőként feltámadni "
Törölt felhasználó 2009. 09. 08. 20:22
Előzmény: #24630  Törölt felhasználó
Én is bízom benne.
Valaki korábban írta, hogy 2400 környékén szállt be, vagy valami ilyesmi.Azt egyelőre irreálisnak tartom.Ha 2010 folyamán felmegy 1200-ig, szerintem, már jó.Azért én a túlzott várakozásoktól is óvnék másokat, de nem értek hozzá.Azt láttam, hogy 900 környékén sok kötés született.lehet, hogy akik akkor vették kiszórják,így az 1000-ig nem lesz sima az út.
Törölt felhasználó 2009. 09. 08. 19:57
Előzmény: #24626  Törölt felhasználó
Pár hónap és1000 felett lesz .
Törölt felhasználó 2009. 09. 08. 18:29
Előzmény: #24628  Törölt felhasználó
Valamit hagyni kell az unokákra. :)
Törölt felhasználó 2009. 09. 08. 18:26
Előzmény: #24626  Törölt felhasználó
Megjegyzem, én kb. 150 Euro-s áron akarom dobni, ha beindul az űrhajóalkatrész gyártás.:)
Idő kérdése.
Törölt felhasználó 2009. 09. 08. 18:24
Előzmény: #24624  tigus7313
Egy nagyobb befektető belekapott, és ugrottak a spekik.

A lényeg, hogy végre mozog.
Törölt felhasználó 2009. 09. 08. 18:23
Jó sokan lettünk és megjelentek a vészmadarak is.:)
Rajtam kívül, van még aki nem realizált nyereséget és bízik a további menetelésben?
Szerintem, csak erőt gyűjt.
Aki már nem bírt tovább várni,kiszórták, de szerintem megy ez még feljebb, hogy engem is kiszórhassanak kicsit magasabban...:)
Törölt felhasználó 2009. 09. 08. 17:58
Előzmény: #24623  tigus7313
A Kínaiak )))
tigus7313 2009. 09. 08. 17:49
Előzmény: #24623  tigus7313
belföldön meg egy tulaj van akinek lenne pénze vásárolni, de a (jámű)ipart ő sem szereti. egyébként is az Athlonnal megjárta, biztosan óvatosabb lett.
ha meg mégis ő vásárol, kisbefektető még nem járt jól vele....
tigus7313 2009. 09. 08. 17:45
Előzmény: #24622  Noir
ezzel én is így vagyok.
látom, ahogy felcsillan a külföldi befektetők szeme, amikor meghallják: Magyarország, járműipar:))
ki tud ennek ellen állni, amikor a bank fogja még a lomposát is:)))
nem kerek ez a felvásárolósdi.
Noir 2009. 09. 08. 17:37
Előzmény: #24614  pancserlama.
Ejj láma, ki venné? A nehézgépjármű ipar, minden ellenkező hiresztelés dacára továbbra sem megy jól. A Rába jó nagyot zuhant, egy csomó zsét vesztettek hedgen és heti 3-4 napot dolgoznak. A potenciális szakmai befektetők hasonlóan rosszul állnak, a pénzügyiek meg nem kapnának hitelt autóipari felvásárlásra. Tisztán tőkéből pont a válság által legjobban sújtott iparágba, pont egy kockázatos országban. Nem igazán akar ez nekem összeállni. Esetleg valami hazai nagyspeki. Bár KGT-ék jól megégették magukat nem kis örömömre.
Törölt felhasználó 2009. 09. 08. 17:23
Előzmény: #24619  tomalex
Megelőztél!!!!!!!!!!!!

majd nem egy az ár :-))))))))))))))))

pedig nem láttam mit irtál !

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek