azért nem kell a legrosszabbat feltételezni egyből a PU sorsa tekintetében...bár ez szép magyar szokás...:) Egy jól működő céget vettek meg...könnyen lehet,h minden ugyanígy marad a PU háza táján..kivétel,h nem lesz tőzsdén...
Lassan nem lehetett kiszállni a PU-ból, hiszen több, mint 95% a PannErgyé. A papír roppant illikvid, a részvényeket a PannErgy sem tudta igazából elpasszolni a BÉT-es bevezetés után.
A Pannunion tényleges eladása szvsz a geotermikus árbevétel felfutásával lesz összhangban, hogy 1-2 negyedévre se zuhanjon vissza orbitálisan a cash-flow. ERSTE szerint ( ma lehúztam Mírót, de ebben igaza lehet) a geotermikus árbevételtermelés akár megtízszereződhet Miskolcnak köszönhetően.
igen...tényleg az termelt neki...de így nem lesz kiadása sem a hitelekre...szóval ami nem megy el hitelre az megmarad..olyan mintha nem is adták volna el bevétel szempontjából...a nagy előnye pedig az,h tisztul a portfolio...és ennek oka lehet,h egyben megváltak tőle...nagy durranás lesz...sztem most már nagyobb kapacitással állnak rá a geotermiára...több fúró,több ember...és amint kész lesz mondjuk miskolc már jelentős bevételt fog termelni hitel nélkül...nem is lesz szükség a pannunion profitjára...holnap átlépi a 925-öt...fejemet rá...
Ezt én nem így látom, szerintem az ott dolgozók meg végképp nem. Magyar munkahelyekről van szó, nem utolsó sorban pedig egy prosperáló, értéket teremtő, termelő, adót fizető cégről. Dehogy mindegy, hogy sóval hintik-e be a helyét, vagy működtetik tovább!
Van egy olyan érzésem, h. te pontosan tudod, h. meg kell mindent tervezni az utolsó szögig, és ha papíron minden megvan, akkor lehet benyújtani valamit.
A gyj-ben azt mondja, h. a nyomvonalat tervezik WTF, ergo még nincs kész, ergo még nincs tételes tervezői költségvetése sem, ergo nem tudom mennyi pénzre kell pályáznom.
Miért nem azt írta a gyj, h. a projektfejlesztési szakasz lezárult, pályázatunkat benyújtjuk/benyújtottuk...
nem biztos h ez olyan jó hír..én egy lassú kiszállást jobban néztem volna ..
pannergyben ez az egy volt ami termelt hasznot ,igaz ha bejön minden akkor megérte megvállni tőle
Őszintén szólva, hogy mi lesz a Pannuionnal, miután már nem a PE tulajdonába tartozik: egyáltalán nem fog érdekelni. Felőlem bővíthetik vagy akár megszüntetik, a helyét sóval behinthetik.
Törölt felhasználó2011. 05. 16. 17:49
ez nagyon jó hír amúgy...holnap a 925-öt átlépjük...
A Pannunion piaca egy kicsit túlhaladt.. nincs ezzel semmi gond, hiszen a bázis valahol 120-150 ft körül volt. Húzták, húzták, istenem: az ajánlattevő csak 210-et adna érte. Holnap Pannuion szakadás: az égvilágon semmi jelentősége sincs már. Aztán álni fog, mint a fagyasztott szar 210 körűl kivezetésig, mint a TWNETWORK, meg a Linamar.
210 vagy kevesebb lehet a vételár. Reméljük, nem lesz sokkal kevesebb. Úgy látszik, nem tudtak érte többet kicsikarni, de vajon a vevő mit kezd majd vele? Működteti tovább, vagy netán felszámolja, mint a cukoriparunk esetében történt? Biztosítékról ez ügyben nincs itt szó.
PU árfolyama meg most össze fog omlani, vagy mit gondoltok, mi lesz? Számomra sok itt a kérdőjel, amellett, hogy a PE fúrhat, ami belefér....
Bateman: Igazából ezt kerestem a PE honlapon, amikor megtaláltam a PannUnion eladást: link
"Szintén az elõzetesen meghatározott ütemtervvel összhangban halad a kistokaji visszasajtoló kút fúrásának elõkészítése, a tereprendezés után várhatóan május végén kezdõdik maga a fúrás."
Ha május végén tényleg el akarják kezdeni a kistokaji visszasajtolót, akkor már be kellett adniuk a KEOP-ot, hiszen a befogadás emlékeim szerint 15 nap, és csak a befogadás után indulhat meg a kivitelezés.
Persze láttunk már csúszásokat szép számmal, úgyhogy lehet, hogy ezt sem gondolták komolyan a miskolci közleményben.
"A PannErgy által
értékesített Részvények végleges vételárát a
PannErgy és a Vevõ a nyilvános vételi ajánlati
eljárás lezárultát követõen - elõreláthatólag a
zárást követõ 2-3 hónapon belül - állapítja meg a
Megállapodásban foglalt árfelülvizsgálati eljárás
során. Ezen eljárás során a Részvények végleges
vételára a Pannunionnak az Ajánlat zárásakor
fennálló pénzügyi helyzete alapján kerül
meghatározásra."
PANNERGY