Topiknyitó: bpmcwap 2007. 12. 20. 16:33

INFLÁCIÓ  

Férfiasan be kell vallanom, hogy nem szoktam járni vásárolni illetve nem élelmiszert.... hetente megyunk valamelyik multiba, de én a muszaki és elektronika osztály fele veszem mindig az utam, az asszonyt meg hagyom érvényesülni az élelmiszereknél aztán a kasszánál talizunk... nem ugy ma, ugye karácsonyi tolongás, lökdösődés, stb... asszony 8.hónapban van nem hagyom magára-igaz a kocsi tolását nem engedte ki a kezéből... :) banyek... kb 1 éve biztos nem voltam élelmiszer között... monya asszony kell olaj-ekkor kaptam elöszőr a szivemhez én még 200-210ért vettem olajat utoljára, de nem hiszem hogy olyan rég lett volna...öcsééém, tit tudtátok hogy 390-420egy liter olaj????? :-O aszonnya vegyunk liszetet is a sütihez..... vazeeee... a 45-50hufos liszt 120????????? tej meg 190????????a SIME NEM A TARTÓS!!!!! APÁÁÁÁM.... azt hittem lehidalok vaze!!!!! nem akartam elhinni.... még mindig ki vagyok akadva... hihetetlen....
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
fiftififti péntek, 09:27
Előzmény: #21  Dehogynincs
Dehogy alacsony a fizetésük!!!
Mihez képest!?
Borsodban hajdú-biharban szabolcsban rengetegen 240-260ezret visznek haza gyárból. 
Sőt kereskedelembe dolgozók még jóval kevesebbet!!
Mi a faszért kapnak ezek 6 havi fegyverpénzt, azaz átlag 2,7 milliót a fizetésükön felül!!??
Persze tudom , kampány időszak van ,megy a vég nélküli osztogatás!!
Nagy ára lesz ennek!!!!
Akár az ellenzék nyer, akár maradnak ezek a tolvaj ge.ik!!
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 09:09
Orbán ma reggel a királyi rádióban:
hamarosan utalják a hathavi fizetésnek megfelelő fegyverpénzt.
___________ infáció __________
Ez alaposan megnöveli az inflációt a választások (kormányváltás?) után, csakúgy mint a 14.-havi nyugdíj első heti részlete, függetlenül attól, hogy tényleg alacsony a fegyveres dolgozók fizetése és a nyugdíjak is alacsonyak.
stolz
stolz 2025. 03. 09. 20:35
Előzmény: #19  Dehogynincs
Makd kiváltjuk importtal.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 09. 20:23
1973 óta nem látott kór jelent meg Magyarországon
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20250309/1973-ota-nem-latott-kor-jelent-meg-magyarorszagon-746477
A ragadós száj- és körömfájás rendkívül fertőző betegség, amelynek megjelenésekor azonnali vészhelyzeti intézkedések lépnek életbe.
__________ fantasztikus _________
Orbán mondta, hogy 2025 fantasztikus év lesz.
Fantasztikus járvány.
A hús ára fantasztikusan megemelkedik. A tej ára is.
A fertőző állatokat nem lehet kezelni, ha egy gazdaságban egy állat is megbetegszik, akkor a összes párosujjú patás állatot fel kell számolni.
Elföldelt állat nem ad sem húst, sem tejet.
_Macika_
_Macika_ 2022. 06. 07. 14:14
Az áprilisi 9,5 százalékról májusban szinte biztosan a lélektani 10 százalékos határ fölé emelkedett az infláció Magyarországon. Ez azonban még nem jelenti, hogy tetőzött volna az áremelkedési ütem, a következő hónapokban jó eséllyel láthatunk majd ebben az évezredben még nem tapasztalt inflációt. Az is egyre biztosabbnak tűnik, hogy éves átlagban sem ússzuk meg a kétszámjegyű áremelkedést.
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2022. 05. 03. 22:14
Ez már 15 éve is mókás volt :-) ki milyen áremelésen borzad el 2022ben? Dokumentáljatok és újra mókás lesz 2037ben :D
bpmcwap
bpmcwap 2007. 12. 21. 12:54
Az olaj sajnos nincs rajta és ezek multi árak, de most ugy mellé biggyeszteném a KSH adatait is csak lusta vagyok....
Tehát 2005:
link
2006:
link
2007:
link
bpmcwap
bpmcwap 2007. 12. 21. 12:54
Az olaj sajnos nincs rajta és ezek multi árak, de most ugy mellé biggyeszteném a KSH adatait is csak lusta vagyok....
Tehát 2005:
link
2006:
link
2007:
link
Törölt felhasználó 2007. 12. 21. 03:35
Előzmény: #5  bpmcwap
! :) Lehet nem akarok gyereket..... vagy ilyen Offshore fajtát max :))
Törölt felhasználó 2007. 12. 21. 03:34
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Ez jóóóó! :)) - Mármint Európai szemszögből... - Egyik ismerősöm járt Afrikában.. szomorú dolgokat mesélt. De most így Karácsony közeledtével nem mondom.... mert kapok.
Törölt felhasználó 2007. 12. 21. 03:34
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Ez jóóóó! :)) - Mármint Európai szemszögből... - Egyik ismerősöm járt Afrikában.. szomorú dolgokat mesélt. De most így Karácsony közeledtével nem mondom.... mert kapok. :)
Törölt felhasználó 2007. 12. 21. 02:33
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Az eladósítás célja a rabszolgasorbadöntés. Megadja azt a csalóka látszatot, mintha minden rendben lenne. Egy egyre jobban eladósodott céget ki a fene longolna, ha már a törlesztéseire is újabb hiteleket vesz fel?
Ugyanazt művelik állampolgári szinten, amit a megelőző sokszáz évben a nemzetekkel műveltek. Eladósítanak bennünket , így tartva fenn folyamatosan az energiaelvonást, a létezés olyan szintjére nyomva bennünket,
amikor is maximális energiabefektetéssel , a létezés minimumát kapjuk, az energiánk zömét átadjuk. Elinflált pénz, egekbe szökő adók, és milliónyi járulék kifizetésének kötelezettsége már egy újszülöttnek is teljesen normális. Épül a szép új világ.

A Tarbant hátuljára kiírt szöveg találó : "szar , de az enyém, kifizettem".
Törölt felhasználó 2007. 12. 21. 01:07
Előzmény: #9  BudFox
"akkora a szegénység hogy nemigaz. "
es ezt ugy, hogy buzgon devizahitellel beleljuk ki magunkat.
min. 5-10evre, termeszetesen eros forint mellett,"reformok kozepette"
a tobbsegnek nem vagyona, haza, kocsija van, hanem hitele (de ez a szo megteveszto, tehat hasznaljuk nyugodtan: adossag)
komor jovo
vajon milyen forman fognak majd mentoovet dobni?
BudFox
BudFox 2007. 12. 20. 19:58
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Én mindig azt bírom amikor a KSH -sok megetetnek minket hogy "csak" 7 meg 8, megy csak 9 százalék volt az infláció ebben az évben, aztán szinte mindennek az ára lassan a duplájába került mint két éve..

Mi mondjuk abban a szerencsés helyzetben vagyunk,hogy az élelmiszerek egy részét nagykeráron megrendeljük, és a cukrászüzemből csak haza kell vinni :
liszt 70 ft, cukor 145 ft, tojás 19 ft, olaj 250 ft,
ilyen gyorsfagyasztott cégektől megrendeljük a hasábburgonyát, fagyasztott húsokat 40 % -kal olcsóbban.
De amúgy tényleg döbbenet hogy milyen drága minden..
Múltkor vásároltam az ÁFÉSZban, és a kassza után mindneki, nem viccelek, olyan 6 ember ott állt a kosaránál ,és hüledezve figyelte hogy mi a nyavajáért fizetett olyan sokat. :-(((

akkora a szegénység hogy nemigaz.
Törölt felhasználó 2007. 12. 20. 19:05
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Ja, úgyis a KSH mondja meg az inflációt, aminek az élére az első héten nevezték ki az emberüket .(
Törölt felhasználó 2007. 12. 20. 18:42
na ezek nekünk is megvolttak! :))
Törölt felhasználó 2007. 12. 20. 18:38
Szia Bp ! Bammeg ez van.
Tudod mit? 2002 -ben X napon, mikor kiderült , hogy a maszop hengerelt, ugyanabban a boltban az X+1-ik napon, 30 % !!!!!! (nem elírás) felemelték a hús, tej, satöbbi árát. 1 nap latt. Ez azóta tart. Ma már olcsó bolt lenne, de azóta is csak emel. Mint mindenki mindent. Gátlástalanul.
bpmcwap
bpmcwap 2007. 12. 20. 18:25
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
há ja.... amá meg volt....
babakocsi 149000.-
babaágy 37900.-
szekrény 79499.-
rugdalozo darabja 3-4ezer huf
etetőszék 17990-
pelenkázó: 24990.-
babacipő 6990.-
stbstbstb... ezeket tudom...
pelus aszem pempörsz vagy mi 4000.- volt talán nem toom, nem emléxem...
pecsét a nőgyógyásztól 8000/alkalom
vérvétel(AFP):3000 cukorterheléses: 4500, portominszintes vagy milyen még nem toom mennyi...
az élmény felbecsülhetetlen.... ;) :P
:DDDD
Törölt felhasználó 2007. 12. 20. 18:25
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Az én 3 hónapos kisfiam 5 napos korára többet költött, mint egy átlag afrikai egész életében :)
Törölt felhasználó 2007. 12. 20. 18:01
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
egy jobb babakocsi annyiba kerül mint egy 4 ütemö trabant! :)))

egy kiságy meg annyiba mint egy cardo matrac ! :))
Törölt felhasználó 2007. 12. 20. 17:58
Előzmény: #1  bpmcwap
hát kedves BP üdvözölek a clubba!

:))))

én szoktam mindig bevásárolni a metroba én megveszem elöre egy honapra a cuccost!
ezekkel az árakkal én tisztában voltam!

a pelenka árát is nézd majd meg nehogy megszédüljél mikor meglátod!:))

volt egy jo viccmüsor abba mondta az öregasszony hogy mindig bekapja elötte a szédülés elleni gyogyszerét (most nem jút eszembe a neve)

Topik gazda

bpmcwap
bpmcwap
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek