Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Igen sima számlám volt akkor. De nagyon nem megy ez nekem csak próbálkozok most is vegignezhetem azt hogy éltünk szépen az összes nyeresegem nem kell sok neki ismét befejezzem az egészet de akkor végérvényesen.Unom már ezt az egészet de tényleg Én nagyon azt gondolom ez lemegy megdöbbentő csak nem merem eladni de rá kéne szánni magam.
Ha végig bent marad TBSZ-en, akkor nem kell adózni utána. 2023-ban gondolom azért kellett a 15 %-ot befizetned, mert sima értékpapír számlán volt. De javaslom, hogy keresd fel a banki ügyitéződet, Ő ezt biztosan meg tudja mondani!
Igen már ertem de az első0 dok év a befizeto év az után adózni kell q többi 5 év után nem én így gondolom.De q tőzsdei részvények után én úgy tudom legalábbis 2023 08 hónapban adtam el ott 15%volt rá az adó és nem több ez így van most is?
Ha pl. nyitsz egy 2026-os TBSZ-t akkor 2026.01.01-től fizethetsz be rá 2026.12.31-ig. Ez a gyűjtőév. Ekkor bármikor fizethetsz be rá. Lehet bef. alapot is venni, részvényt is, attól függ, hogy hol nyitottad és mit szeretnél. Ez 2032-ben fog lejárni, akkor lesz adómentes. Közben nyugadtan kereskedhestz, lehet rajta részvény, pénz, nem számít. Csak nem törheted fel. Ha mégis, akkor az egészet kell és az első 3 évben 28 %-ot, 3-5 évben 18 %-ot kell befizetned.
Mostvegy videót is találtam a tbsz rol abban már úgy mondták valóban lehet pénz a számlán a 0 .évben lehet befizetni kívánni utána 5 évig nem akkor úgy értelmezem,hogy ha január elsején nyitom akkor abban az évben kivehetem és abban az évben kell adózni majd utána 5 évig nem kell és nem vehetem ki ezesetben 6 év lesz de ha december 30 nyitok egy számlát akkor a 0 év tart december 31 ig utána már nem kell adót fizetnem tehát célszerűbb akkor nyitni ezt jól gondolom?
Üdvözlöm!Tényleg nem akadekoskodni akarok megegyszer elől ástak az otpt és úgy volt írva bármikor atcsoportosithatom qz értékpapírokat bármi más befektetesbe de nem azt,hogy bármikor eladható.En pont olyat akarok ha eladom fogalmam sincs mikor merek mást venni lehet egy nap de lehet 3 hónap vagy bármennyi.Az ai azt írta a tbsz számlán nem tartható pénz csak befektetes
Így értelmezhető az otp oldalán. néztem bármivel lehet kereskedni mindig lehet cserélni bármit bármire az AI be beirtam ott viszont azt írta ki ugyanezeket de vastagon feketével kiemelkedő,hogy pénz nem lehet a számlán ez azt jelenti legalábbis nekem valamilyen papoknak mindig kell ott lennie de ez nekem kivitelezhetetlen mert ha eladók valamit annyira nem értek hozzá, hogy biztosan vegyek azonnal lehet hetek vagy hónapok múlva vennék nem veszem ki a pénzt sehova de ezáltal pénz van a számlán.
Üdvözlöm!Akkor jól értelmeztem mondjuk én nem sokat értek hozzá szinte semmit de én is erre gondoltam csak furcsallottam ,hogy utána visszament.Igazabol meg azt sem tudom mi az ha 17 ig van tözsde akkor miért van mindig 17.05 kor egy nagy összegű vétel mindenre meg olyankor is mikor mondjuk most pl 11500 es 17.05 kor 11580 mondjuk van egy nagy kötés ra ami nekem azt sugallta mindig ez annak a jele másnap felmegy de sokszor nem így van másnap reggel pl11400 ez csak példa.
A számlán lévő pénzzel, papírokkal úgy és annyit kereskedsz, amennyit akarsz. A TBSZ-ről nem vihetsz át pénzt más számlára. Arra vonatkoznak a megkötések ( 3év, 5év stb. )
Jobban beleolvastam és ami a lényeg nekem ebből,hogy pénz nem helyezhető el rajta magyarul úgy gondolom ha pl most van richterem és eladom de nem veszek 5 perc múlva mást csak napok vagy hetek múlva akkor megszegtem a szabályt ezt kizart hogy vállalni tudnám.10 évet is vállalnék de így egyet sem .
Ezt nem tudtam de akkor én 5 évig bármit bármikor vehetek vagy akár nem vehetek akkor is adómentes lesz de ezt honnan tudják pl az első évben hogy nem nyúlok hozzá a másodikban ezt gondolom szerződésben alá kell írni?Nekem nem kell 5 évig de nem értem tényleg ha kiveszi az ember mondjuk 3 év múlva akkor visszamenőleg adózik.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.