a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
A társasági adó csökkentése nem önmagában történt, egy 29-pontos bejelentés része volt, amiben a bevételi oldal alaposan meg volt támogatva. Sokkal jobban, mint amire szükségük lett volna az általuk okozott bevételcsökkenéések, ill extra kiadások miatt.
Itt sokkal inkább a bankadóval van bajuk, mint azt alkalmanként elejtett szavakkal meg is jegyzik.
Nyilván fogyatékos vagyok, mert veled ki merne szórakozni???
"...hosszú távon a szabad sajtó, a független rendőrség és ügyészség, továbbá az emberek alacsonyabb ingerküszöbe a megoldás." - kérdés, hogy mennyire hosszú lesz az a táv... úgyhogy addig is kéne valami!
a másik témában igazad van, engem viszont a 2010 és 2011 évi államadósságszolgálat (tőke + kamat) konkrét számai érdekelnének különös tekintettel arra, hogy a devizaadósság arány lassan eléri az 50%-ot így az árfolyamok is erősen belejátszanak
a 3% esetén érdekes meglátás az e, mint természetes szám
én megfigyeltem, hogy e + e/10 = 2,990110011 ami kerekítve 3
íme az e egy újabb titka!
szerintem 2011-re ezt a hiánycélt kéne hozni és akkor talán megússzuk 2012-t :)
egy pillanat tokos, a szociális népszavazás óta nyilvánvaló volt, hogy strukturális reformokat viktornak kell végrehajtani. másfelől: a 2010-es költégvetésen orbán lukat ütött a gázárkompenzáció megtartásával, a társasági adó csökkentéssel és kósa-szijjártó hozamemelő, árfolyamromboló beszédeivel.
de ez mindegy is: a hsz-edet olvasva az jut eszembe, hogy a) fogyatékos vagy, b) szórakozol velem.
elfogadható megoldás, de hosszú távon a szabad sajtó, a független rendőrség és ügyészség, továbbá az emberek alacsonyabb ingerküszöbe a megoldás.
korábbi kérdésedre a válasz: nem a nominális hiány az érdekes, hanem a gdp arányos: ha az ország gdp növekedése szinkronban van a mindenkori hiányával, akkor nem adósodik el (ha nulláról indul). ezért számít az arány és ezért nem számít a nominális érték. a maastrichti bűvös 3 % pedig abból jöhet, hogy a természetes növekedési ráta átlaga 3%. nem tudom miért ennyi, de nagyon küzel van a "e"-hez
"S&P: a szó nem elég, marad a negatív kilátás Magyarország számára"
Ez már kimeríti a hitelminősítői terrorizmus, finomabban mondva a terrorizálás fogalmát.
Minden lejáró hitelünket visszafizettük eddig és ezután is így fogjuk.( nem úgy mint mások) Ergo : AAA minősítést érdemlünk,( nem úgy mint akik AAA-ról mentek egyből csődbe! Akkor hol voltak?) ...és nembeszélve a 2-3% -os kötvénykamatokról ami méltányos volna! Ami tönkre teszi ezt az országot az nem más mint ezek a helyzetükkel tisztességtelenül visszaélő piócák.
Mi meg voltunk az őrültek hogy hitelt vettünk fel bármikor is körülbelüli AAA-s feltételek alatt.
a befektetők korábban is úgy számoltak, hogy a választások előtt már aligha tudnak meg részleteket a kormány gazdaságpolitikai elképzeléseiről . A titkolózás egyfelől árt, mert sokáig még a Brüsszel által megkövetelt hiánycél elfogadása is kérdéses volt, és így fokozta a bizonytalanságot, másfelől a legtöbb elemző számára arra utal, hogy „van mit titkolni”.
Ez optimizmusra ad okot,
azt a várakozást erősíti, hogy a választások után a kormány megfelelően alátámasztja majd a költségvetést." index
Törölt felhasználó2010. 09. 15. 12:47
"A választásokig jegelik
a költségvetést
Október 3. előtt nem küldi el a Matolcsy-minisztérium a tervezési köriratot a tárcákhoz, így rekordkevés idő marad a számolásra. Viszont titokban maradhat, lesz-e jövőre adócsökkentés vagy bérbefagyasztás." link
Hamár elolvastam, támadt egy ötletem.
Nemigazán érzem át, hogy a minisztériumokban és más közpénzből finanszírozott intézményekben miért oly sok a külsős megbízás. Hiszen a fizetések magasságának megállapításánál állandó érv, hogy a kiváló szakembereket kiemelten kell megfizetni, különben nem mennek oda. Rendben, tehát ott kiváló szakemberek dolgoznak. Akkor meg minek náluk gyengébb külsősőket megbízni?
Javaslat: vonják össze az ott dolgozók bérét és a külsős megbízások díjait egy közös munkadíj-tömegbe és azt fagyasszák be keményen. Az így kialakított fix munkadíj -keretből lehet fizetni a jövőben a külsős megbízásokat és a belsős béreket, jutalmakat, prémiumokat, költségtérítéseket, kafetériát, telefont, autót, ruhapénzt, fodrászt, szóval minden juttatást. No aztán döntsék el, hogy ezek a kiváló szakemberek képesek-e dolgozni sajátkezűleg is vagy mással dolgoztatnak a saját pénzük rovására!
Mi a véleményed erről a megoldásról?
Próbáld ki.
Állítólag vannak arra üres lakások.
Micsoda antiszocialitás, amikor szegény romák meg összezsúfolva nyomorognak!
Hát sehol egy antirasszista liberális háziúr, hogy kiadná nekik jelképes áron? Miért rekesztik ki őket az amúgy sem használt lakásokból?!
Mi lesz veled Magyarország?