Topiknyitó: saru 2007. 01. 22. 09:36

Egészségügyi reform  

Korábban Horn Gy.-nak az volt a véleménye, hogy a "reformok" megvalósíthatóak, ha a kórháztörvényt sikerül tető alá hozni, ezen fog eldőlni a kérdés !
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 12. 19. 07:34
Előzmény: #3179  Törölt felhasználó
#3180
Mindenki korán a képernyő elé ült ma :)
Törölt felhasználó 2007. 12. 19. 07:32
Előzmény: #3174  Törölt felhasználó
#3179

kritizálhatom én a gyógyszereket, eszközöket, kollégákat, épületek állagát, munkaidőt, minden téren szakmailag indokoltan tehetem, mert van mit.

De akkor is az a dolgom, hogy gyógyítsak, és a lehető legtöbbet hozzam ki a gyógyszerből, eszközből, épületből, helyzetből, a munkaidő ellenére mindig a (körülményekhez képest, és tőlem telhető) legtöbbet nyújtsam, a kollégákkal a lehető legjobban együttműködve.

A gondok ellenére a legtöbbet hozzam ki a helyzetből és a legtöbbet nyújtsam.

Nem pedig azt mondjam, hogy ez a kórház épület szar, rámesik a vakolat, a hányinger kerülget a bűztől, a 24 órája dolgozó kolléga lehelete miatt hordom a maszkot, ez így felháborító emberek, ellehetetlenítem inkább az egészet!

Nem elég, hogy a lift nem működik, és a lépcsőn viszi a beteghordó az ágyat, de még akadályt is pakolok elé. Valaki éppen akkor kezdi el szétverni a lépcsőház falát reform címén, én meg beállok mellé és birkózunk egyet, hogy minél tovább álljuk el közösen az utat. (És persze úgy teszek, mintha én hibátlan lennék, én tudom a tökéletes megoldást, és nincs semmi közöm a kialakult helyzethez)

Építsük az egészségügyet, hajrá.
Hajrá MOK. Ezért fizetnek.
Törölt felhasználó 2007. 12. 19. 07:30
Előzmény: #3177  Törölt felhasználó
#3178
Ugyan már Kanyisz. Ne zsongíts.
Nem fogod elhinni, de általad alább felsorolt hangzatos nevű okkultizmusokat magam is tanultam, enélkül labdába sem rúghatnék. Node egy jottányit anélkül sem t, hogy AHHOZ ne értenék , ahová fejlesztgetek, meg szervezkedek.

Tetszik érteni remélem...
Törölt felhasználó 2007. 12. 19. 07:26
Előzmény: #3173  Törölt felhasználó
#3177
Ugyan már DLPH, mit ért a legtöbb orvos a finanszírozáshoz, a biztosításhoz, a rendszerfejlesztéshez, a szervezetfejlesztéshez?
Már pedig rendszer átalakításhoz ilyen tudásra van elsősorban szükség és nem orvosszakmai ismeretekre.
Törölt felhasználó 2007. 12. 19. 07:22
Előzmény: #3169  Törölt felhasználó
#3176
"...A NEMZETKÖZI TAPASZTALATOK SZERINT A PIACOSODÓ EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZER ... AKADÁLYOZZA AZ ÚJ TECHNOLÓGIÁK, GYÓGYÍTÁSI ELJÁRÁSOK BEVEZETÉSÉT"

Aki ilyet aláír az vagy sík hülye, vagy nem olvas idegen nyelven semmit, vagy hazudik. Mondjuk az aláírók többségén nem is csodálkozom, de hogy Vizi E. Szilveszter nem szégyeli magát az furcsa.
Törölt felhasználó 2007. 12. 19. 07:16
Előzmény: #3174  Törölt felhasználó
#3175
genocídium
Törölt felhasználó 2007. 12. 19. 07:15
Előzmény: #3173  Törölt felhasználó
#3174
"A beteg azt érdemelné meg, hogy olyan rendszer készüljön, amit érdemes egyáltalán kipróbálni."

Meg sok minden mást is érdemelne a beteg...

Persze. De...
Feltételezve, hogy jobban átgondolt rendszer készül, szerintem az is annyi bizonytalanságot hordoz ami csak a gyakorlatban teszi láthatóvá, hogy érdemes volt-e kipróbálni. Illetve minden ilyen bonyolultságú rendszer, a gyakorlatban mutatja meg a részletekben rejlő ördögöt (elnézést a képzavarért), ami azt jelenti, hogy a gyakorlati működése során lehet a legtöbb hibát javítani, és nem lehet tökéleteset alkotni már induláskor. (Másképp: minél több idő és tapasztalat van egy rendszer mögött, az annál jobbá tehető, a kiindulási bajok mellett is)

Én sem vagyok elájulva a törvénytől (még nem is tudok ítéletet alkotni igazán, mert továbbra is annyi a bizonytalanság benne) - de az a véleményem, hogy ha bevezetnek valamit belőle a gyakorlatban is, annak csak akkor van esélye hogy jól süljön el, ha legalább a lehetőséget megadjuk neki.
Akkor sem biztos hogy jó lesz, de ha így állok hozzá, akkor tuti nem. (És az kinek jó? Ettől még bevezetik)

Az orvosok valóban érdekesek: nem mindig hozzáértés (szakmai) alapon foglalnak állást, a szakmai hozzáértésbe meg külön nem mennék bele, mondtak elég érdekes dolgot mostanában a nyilatkozgató igazgatók és egyéb hozzáértők.

Ha az új rendszer működik majd (akárhogy is), az kinek lesz jó, hogy rontunk rajta?

Lehet majd mondani, hogy milyen szuper a rendszer, a szar eredmények is szépek lennének, ha nem állnának ellen az orvosok...

Nem azért mondom, mintha rajtam múlna bármi is...királyi többes volt.
Egyébként megnézem majd, hogyan csinálja vissza a Fidesz.
Tetszik az új rendszer nekik, mi az hogy nagyon is.

(A Fidi önkormányzatok már "profitorientált eszközökkel is menthetik a kórházakat")
Szép.
Felháborító.

Törölt felhasználó 2007. 12. 19. 06:09
Előzmény: #3172  Törölt felhasználó
#3173
A beteg azt érdemelné meg, hogy olyan rendszer készüljön, amit érdemes egyáltalán kipróbálni. Aztán majd visszacsináljuk ha nem jó (mondja egy fórumozó, mintha rajta múlna bármi is).

Érdekesek ezek az orvosok is.
Ellenállgatnak itt.... mi közük az egészségügyhöz? Mit értenek ezek ehhez?
Felháborító.
Törölt felhasználó 2007. 12. 19. 05:40
Előzmény: #3163  pampa
#3172
"Éger István kiemelte: az orvosok nem fognak együttműködni senkivel annak érdekében, hogy működőképes rendszer jöjjön létre, sőt ott állnak ellen, ahol csak tudnak."

Hajrá, építsük az országot. Azért a beteg talán annyit megérdemelne, hogy legalább megpróbáljuk. Legfeljebb majd visszacsináljuk.

Az én véleményem szerint nem működőképes az adórendszer. Mostantól nem fizetek, jó? És senki ne fizessen. Az jó lesz majd nekem (nekünk).
Az ország, meg a parlamentje, meg törvénye le van szarva.
Törölt felhasználó 2007. 12. 19. 00:14
Előzmény: #3170  Törölt felhasználó
#3171
és legyen meg a te akaratod

... úgy a földdel is
Törölt felhasználó 2007. 12. 19. 00:10
Előzmény: #3169  Törölt felhasználó
#3170
"hogy a tesók felvásárolhassák Izraelből."

> Jöjjön el a Te országod!
Törölt felhasználó 2007. 12. 18. 22:27
Előzmény: #3168  Törölt felhasználó
#3169
Hiába minden ilyen felkérés, ez a kormány szándékosan gyengíteni akarja Magyarországot, hogy a tesók felvásárolhassák Izraelből. :(((
Nem hallgat senkire...hazudik... pusztít...

Gyurcsány TÖNKRETETTE MAGYARORSZÁGOT.
Nélküle már be lehetne vezetni az eurot.
Nélküle nem lenne ekkora államadósság.
Nélküle az ország megőrizte volna számos vagyonelemét, ingatlanokat, ásványkincseket cégeket.
Gyurcsány az ország ősellensége, legalábbis így látom....

"A volt államfő és az MTA elnöke Sólyomhoz: "drámai egészségromlás várható" 2007.12.18. 16:28
A köztársasági elnöknek írt levélben fogalmazták meg az egészségügyi reformmal összefüggő aggályaikat neves közéleti személyiségek. A Mádl Ferenc volt államfő és Vizi E. Szilveszter, az MTA elnöke által is aláírt levélben arra kérik Sólyom Lászlót, forduljon az Alkotmánybírósághoz a kormánypártok által elfogadott törvénytervezet ügyében.
A Sólyom Lászlóhoz írt közös levélben Bod Péter Ákos, az Orbán-kormány pénzügyminisztere, Granasztói György egyetemi tanár, Lányi András, az Élőlánc Magyarországért elnöke, Mádl Ferenc volt köztársasági elnök, Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Zlinszky János volt alkotmánybíró arra kéri Sólyom Lászlót, hogy a hétfőn elfogadott törvény aláírása előtt kérjen előzetes normakontrollt az Alkotmánybíróságtól.

A levél aláírói közölték: A SZÉLES KÖRBEN FOLYTATOTT SZAKMAI KONZULTÁCIÓK UTÁN ÚGY VÉLIK, HOGY A VÁLTOZÁSOK JELENTŐSEN CSÖKKENTIK A GYÓGYÍTÁSRA FORDÍTHATÓ ÖSSZEGET, NÖVELIK A JÁRULÉKOS KÖLTSÉGEKET, EMIATT A BETEGEK NAGY RÉSZÉNEK A MOSTANINÁL JÓVAL TÖBBET KELL MAJD FIZETNIE.

A közéleti személyiségek arra hívták fel az államfő figyelmét, hogy A NEMZETKÖZI TAPASZTALATOK SZERINT A PIACOSODÓ EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZER HÁTTÉRBE SZORÍTJA A PREVENCIÓT ÉS AKADÁLYOZZA AZ ÚJ TECHNOLÓGIÁK, GYÓGYÍTÁSI ELJÁRÁSOK BEVEZETÉSÉT."
Törölt felhasználó 2007. 12. 18. 21:42
Előzmény: #3154  Törölt felhasználó
#3168
Már most is vizsgálják az orvos gyógyszerfelírási szokásait ÉS HA VÉLETLENÜL A HATÁSOS DE DRÁGA GYÓGYSZERRE VETEMEDIK - akkor simán MEGBÜNTETIK !

(le van írva, nem én találtam ki..........kapom is recept helyett a cédulkát, a fecnit, milyen "szabad forgalmazású" gyógyszert vegyek a BENZINKÚTNÁL :)))))
Törölt felhasználó 2007. 12. 18. 21:38
Előzmény: #3153  Törölt felhasználó
#3167
A biztosítók vagy belebuknak -
VAGY NEM ALKALMAZZÁK A HATÁSOS, DE DRÁGA BEAVATKOZÁST..

az eredmény boritékolható!

(már most megy a betegek körbe-körbe küldözgetése!)
Törölt felhasználó 2007. 12. 18. 21:31
Előzmény: #3163  pampa
#3166
pampa

Tegyük fel, hogy te egy szegény ember vagy, akinek nem telik 50 km-es utazásra a kijelölt kórházba.
De. Megállapítják, hogy rosszindulatú daganatod van.
A régi rendszer szerint a közelben lévő kórházban is gyógyítják a rákodat - 20%-os sikerrel.
A távolabbi jól felszereltben - 60%-os sikerrel.
Melyiket választod?
ingcapa 2007. 12. 18. 21:23
Előzmény: #3164  tomcat1
#3165
Egy kis off. A biztosítók keményen kockáztatnak ám. Pl az ing 400millio eurót veszített a görög egészségbiztosítójával. Nem fura???
tomcat1 2007. 12. 18. 21:12
Előzmény: #3160  Törölt felhasználó
#3164
"Csak azt ne feledjük, hogy közben az én egészségem is javul!!! (már megérte!!!)"

Már aki tudja majd fizetni, aki nem az meghal. Na ez a szocdem hozzáállás...
Ja, hogy minden a pénz...
pampa 2007. 12. 18. 20:40
Előzmény: #3162  Törölt felhasználó
#3163
A miniszterelnök szerint a Kádár-rendszer még itt maradt darabját szüntette meg tegnapi döntésével az Országgyűlés. Gyurcsány Ferenc a Magyar Televíziónak adott évértékelő interjújában azt mondta: az egészségügyi rendszer átalakításának lényege, hogy ne a betegek keressék a kórházak kegyeit, hanem a kórházak versenyezzenek a betegekért.

Hogyan beszélhetünk versenyről egy olyan országban ahol az embereknek már 50 km-re történő utazás is anyagi megterhelést jelent.
Ez így badarság,ennek csak akkor lenne valamilyen értelme,ha a társadalom túlnyomó többsége olyan anyagi helyzetben lenne,hogy nem okozna nekik problémát akár több száz km-t utazni egy jobb ellátás érdekében.
Versenyezzenek a kórházak a betegek kegyeiért.
Győzzön a jobbik,a férgese meg hadd hulljon.
Ja, a kormány nem fog kórházakat bezárni csak majd a verseny tönreteszi őket.
Akik pedig ezért ellátás nélkül maradnak majd mehetnek a megmaradt kórházak közelébe lakni.
Még jobban elnéptelenítik a vidéket.
Bezárt kisiskola,kisposta,szülő otthon,rendelő intézet.....kiskórház.
Mi lesz a következő lépés?

Mit nem tettek még tönkre?
Törölt felhasználó 2007. 12. 18. 19:41
Előzmény: #3161  Törölt felhasználó
#3162
viszont is!
Törölt felhasználó 2007. 12. 18. 19:30
Előzmény: #3160  Törölt felhasználó
#3161
Oké Nyuszi!
Jó volt Veled dumálni!

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók