Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 08. 17. 09:49

GENESIS  

Sziasztok!

Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))

Új név,új tervek,új remények...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 06. 20. 08:31
Előzmény: #10419  Törölt felhasználó
#10420
és mikor adod el?
2800????
Törölt felhasználó 2007. 06. 20. 08:21
#10419
a lényeg hogy ma a 2800 elérhető..talán ez volt a cél.
Törölt felhasználó 2007. 06. 20. 07:36
Előzmény: #10417  Törölt felhasználó
#10418
HÁROMSZÖGEK (TRIANGLES)

Akkor alakul ki háromszög, amikor a vevők és eladók hasonló számban vannak jelen a piacon. A háromszögnek lehet lapos teteje, lapos alja, vagy lejtős oldala (egyenlő szárú háromszög).

Lapos tetejű háromszög akkor alakul ki emelkedő trend közben, amikor az eladók úgy vélik, hogy az árfolyam elérte az maximális szintet, ahonnan már csak lefelé fog mozogni, miközben a vevők egyre magasabbra tornásszák fel az árakat.

Fordított a helyzet a lapos aljú háromszög esetében csökkenő trend során, ahol a vevők úgy vélik, hogy az árfolyam már elérte az alsó minimum szintet, míg az eladók eladási megbízásaikkal egyre lejjebb szorítják az árakat.

Minél közelebb kerül az árfolyam a háromszög csúcsához annál megbízhatatlanabbá válik az alakzat. Végül az egyik csoport legyőzi a másikat és az árfolyam valamelyik irányba ki fog törni.

Bika csapda (Bull trap): Általában megfigyelhető, hogy a lapos tetejű háromszögből hirtelen felfelé törnek ki az árak, az emelkedő trend csúcsáig majd hirtelen vissza is zuhannak. A kitörés nagysága nagyjából megegyezik a háromszög függőleges szárának hosszával.

Medve csapda (Bear trap): A lapos aljú háromszögből a háromszög csúcsához közeledve szintén gyakran kitörnek az árak, hirtelen zuhanást előidézve, de ugyanolyan gyorsan erőteljes emelkedésbe fordul át a piac. Itt is megfigyelhető. Hogy a kitörés nagysága megegyezik a háromszög függőleges szárának hosszával.

Törölt felhasználó 2007. 06. 20. 07:31
Előzmény: #10416  Törölt felhasználó
#10417
Rés, szakadás (gap)


Ha a kereskedés során olyan helyzet alakul ki, hogy az árak folytonossága (emelkedése, csökkenése) megszakad, vagyis egy bizonyos árszinten nem történik üzletkötés csak alatta és felette, akkor résről beszélhetünk.

A rés akkor alakul ki, amikor a piac eladói és vevő egyaránt úgy ítélik meg, hogy az áraknak gyorsan változniuk kell.

Rés általában a határidős és a devizapiacokon alakul ki, a részvénypiacra kevésbé jellemző.
A réseknek van alakja melyek segítségével megjósolhatók az elkövetkező árfolyammozgások.


KÖZÖNSÉGES RÉS (COMMON GAP)

Ez a típus oldalmozgás, torlódás esetén jelentkezik és általában az érdeklődés hiányát jelzi az instrumentum iránt. Tipikus a megjelenése alacsony forgalom esetén is, amikor a piacon csak néhány aktív piaci résztvevő van.


KITÖRÉS (BREAKAWAY GAP)

Ez a típus általában egy konszolidációs fázis végén vagy egy emelkedő háromszögnél alakul ki és jelentős piaci mozgást jelez előre. Szintén gyakori a megjelenése nagy forgalmú kereskedés közben, megjelenésekor forgalom emelkedés kapcsolódik hozzá.


MEGLÓDULÓ RÉS(RUNAWAY GAP)

Árfolyammozgás közepén jelentkezik és a teljes mozgás nagyságát lehet becsülni vele. A folytatódó trend jele. A forgalom általában nem emelkedik a rés idején, de ha mégis, akkor az erős trendet vetít előre.


KIMERÜLŐ RÉS (EXHAUSTION GAP)

Ez a típus a trendszerű árfolyammozgás végét jelzi és könnyen össze lehet keverni a meglóduló réssel. A kimerülő rés tipikusan a trendforduló előtt néhány nappal jelenik meg. A jellemző különbség köztük, hogy a kimerülő rés idején nagyon magas a forgalom.


Törölt felhasználó 2007. 06. 20. 07:18
Előzmény: #10414  Törölt felhasználó
#10416
ez az elemzés nem jo!
a réseket meg kellene tanulni hogy melyik, melyik!!!
jampi 2007. 06. 20. 02:02
Előzmény: #10414  Törölt felhasználó
#10415
Üdv Mercurius,

Azt látom, hogy már minden lehetséges információt felkutattatok a Genivel kapcsolatban, sőt még azt is amit nem. Plussz a technikai elemzés... Konspirációs elméletek, "bennfentes" információk, anyázások, álmok, vágyak...
Mindezek után ma reggel újra kinyit a tőzsde és bár nem szeretném azt hinni, hogy mindez semmit nem ért és már Valaki megírta előre a forgatókönyvet, most valahogy mégis rossz érzésem van...
Törölt felhasználó 2007. 06. 20. 01:50
Előzmény: #10413  Törölt felhasználó
#10414
link

Chart
indikátorok
rések
bollinger
MA

stb...
Törölt felhasználó 2007. 06. 20. 01:33
Előzmény: #10412  Törölt felhasználó
#10413
Törölt felhasználó 2007. 06. 20. 00:48
Előzmény: #10411  Törölt felhasználó
#10412
Az elmúlt napok árfolyam történései alapján a 2750 Ft-os csúcs és az 1911 Ft-os mélypont közé mind két irányból beraktam a Fibonacci retracement korrekciós szinteket a 15 perces japán gyertyás chart-ra. Ez lehet hogy baromság, mert ilyet még soha nem láttam senkitől. Azt látom, hogy a forduló pontok ezekhez a szintekhez köthetőek, ill. ezek közelébe, illetve ezekhez a szintekhez vonzódik az árfolyam, azaz támaszra lel rajtuk. Ezeken tud feljebb kapaszkodni… Ha elesik egy szint, jöhet a következő.
A zárók viszont érdekes módon nem mindig kötődnek ezekhez a szintekhez. Ma kezdtem napközben az elemzést bent a munkahelyemen, ahol nincs most net. Akkor jöttem rá erre… Borítékolni mertem volna a mai 50%-os Fibo szintre való erős ráfekvést. Fontos szint, mert fél úton vagyunk az alj és a tető közt. Szóval reggel a tegnapihoz képet ugrott egy szintet, aztán nyitáskor megközelítette a felsőbb 38.2 – 61,8 %-os szintet, de lepattant, és egész nap az 50%-oson ragadt. A záró is ennek vonzáskörzetében történt.
Ezek alapján a szintek alapján lehet vele szerintem napon belül kereskedni. Másrészt rövid távon mutatja a szinteket. Egyenlőre szépen lépked felfelé a lépcsőn. Remélem holnap egy szinttel feljebb fog ragadni. Eddig a nap eleji felhúzás, ill. ejtés megmutatta a záró szintet is. Most nem ez történt. Ez számomra azt mondja, hogy elfogyott az erő a papírból. Sajnos az indikátorok is ezt mutatják. Nem lenne jó hír, ha szerdán lefordulna az 50%-os szintről…
A Bollinger itt extrémül beszűkült, nagy elmozdulás várható!!! Utoljára e hó 12.-én volt ennyire szűk ez a 15 perces alaú grafikonon. Ez 2000 Ft környékén volt, és onnan tört föl a csúcsig 2 nap alatt. Bíztató hogy az utolsó „gyertya” bár inkább lapostetűnek néz ki, a Bollinger közép vonala fölé került, azaz a szűkülésből felfelé indult el. Azonban hosszú még az éjszaka reggelig, ki tudja mi játszódik le a befektetők agyában. Holnap reggel meglátjuk melyik irányba indul el a közép vonaltól. Arra lesz nagy valószínűséggel a drasztikus elmozdulás. Én még mindig szűk stoppot javaslok, bárki bármit mondjon. Nem kell megfogadni persze.

Na nézzük a napi chartot. Hát igen… Sajnos megint azt kell mondjam, holnap sok minden kiderül… trendfordulót előrejelző alakzat készülődik újfent, holnap zárásnál derül ki, hogy tényleg-e… Eddig volt egy fehér gyertya, aztán egy kis fehér doji ma, ami bizonytalanságot mutat. Holnap kiderül, hogy tényleg bizonytalanok vagyunk-e. Én nem, de a piac lehet hogy igen! :-) Ha réssel nyit lefelé esésben, az rossz hír… sokféle nagy megbízhatóságú esést előjelző alakzat lehet belőle. A múlt héten már megúsztunk egy csúnya betakarós alakzatot. Tiszta életveszély ez a papír. De azt hiszem ezzel nem mondtam újat… Az előzőt megúsztuk, ez még ki sem alakult, én optimista vagyok, de a puskaport szárazon tartom…
Miért vagyok optimista, a lufi durranást hirdetőkkel szemben? Szóval egy olyan lufi durranást láthattunk múlt csütörtökön hogy nem hogy az alsó bollingert nem érintettük meg a felső után, de még a középvonalat sem szagolta meg, sőt a 9 napos exponenciális mozgóátlagot is csak épp súrolta hétfőn. Ma meg szépen újra visszatapadt a felső bollingerhez, és minden mást elhagyott. Az alsó bollinger 935 Ft-nál tartózkodik. HA itt eldurrant volna a lufi, mint ahogy egyesek állítják, akkor ott lenne az árfolyam is. Lehet hogy majd leesik oda, de egyenlőre BULLISH! Ezt mire alapozom? Az indikátorokra.
CCI: vétel. Május 22.-e óta folyamatosan. Azóta nem ment 100alá a görbe a nagy esésben sem, nem volt eladási jelzés…
MACD: vétel. Április 24.-e óta folyamatosan vételt jelez. Azóta nem ment 0 alá, és nem keresztezte a szignál vonalat.
RSI (80-20): szinte folyamatosan túlvettséget mutatott. Ha olyan nagyot durrant volna a lufi, túladottságot mutatna… a csütörtök „nagy” esésben került a normális tartományba. Ez eladási jel. Most, 70 körül tartózkodik és felfelé indult a normál tartományon belül. Ez tartás.
Sztohasztikus: Se nem túladott, se nem túlvett. Normális tartományban van. A %K (folytonos piros) és %D (szaggatott zöld) viszonya jelenleg eladást mutat.
OBV (forgalom alapú): felfelé megy, vételt jelez.
Accumlation/Distribution és CMF (forgalom alapúak): 0 felett, ezt most veszik folyamatosan, azaz vételi nyomás van május 11 óta.

Aztán még pár TÉNY:
A mai (kedd) záró volt a 2. legmagasabb a papír történetében. Jajj, de ijesztő! A mai lokális csúcs volt a papír történetének 2. legmagasabb ilyenje…

Aztán még elő venném a rés elméletet, amit hanyagoltam, mivel úgy értelmeztem teljesült a célárunk 10 Ft híján (és ez nem olyan egzakt céláras rendszer mint a bollingeres), csütörtökön, ezzel a történet lezárva. De akár még futni is hagyhatjuk, hogy egzaktul teljesüljön, mivel az a mérési rés, 1780- 1850 Ft között még nem töltődött be, így a 2760 Ft-os célárunk tetszés szerint él.

Az elemzésemhez tartozó chart kicsit később fog felkerülni…

Ebben az irományban lehetnek hibák, mert még kezdő vagyok. Fenntartásokkal kezeljétek. Csak fogódzó a történethez....
Törölt felhasználó 2007. 06. 19. 23:59
Előzmény: #10409  Törölt felhasználó
#10411
Nem azért írtam, mert van már napelemes cég. Számtalan kisebb, nagyobb napelemes cég van. Nem ez a lényeg, hanem támogatás...
Törölt felhasználó 2007. 06. 19. 23:57
Előzmény: #10408  Törölt felhasználó
#10410
gudakes! neked is joéjt! mindenkinek joéjt! :)
Törölt felhasználó 2007. 06. 19. 23:56
Előzmény: #10407  Törölt felhasználó
#10409
egyébként meg...
montika irta hogy már van napelemes cég..
erre mondom én..
az oligopolium is böven megteszi! :)))
Törölt felhasználó 2007. 06. 19. 23:56
Előzmény: #10406  Törölt felhasználó
#10408
Jó éjt skacok, pihenjetek, holnap is stresszes napunk lehet.
Törölt felhasználó 2007. 06. 19. 23:54
Előzmény: #10406  Törölt felhasználó
#10407
amugy ilyenkor én is magam jokat röhögök :-))) szorakoztatni is tud egy forum :)
Törölt felhasználó 2007. 06. 19. 23:53
Előzmény: #10405  Törölt felhasználó
#10406
remélem az etiket határán belül volt az utobbi beszolásom.. csak vicceltem.. de a véleményem tükrözi :)
Törölt felhasználó 2007. 06. 19. 23:47
#10405
Erről nevezetes ez a topic!
montika: Itt bárki megoszthatja a véleményét, ha értelmesen tud fogalmazni és normális hangnemben írogat!

pénznyelőt tisztelem is ezért, mert Ő nem csak szétoffolja a topicot mindenféle hülyeséggel, hanem elmondja noemális hangvételű sajá véleményét!

Az már más kérdés, hogy ki ért vele egyet és ki nem!

Én nem tudok vele egyet érteni, de ez nem baj!
Ahány ember, annyiféle vélemény! :-)))

Tisztelni kell egymás véleményét, ez itt a lényeg!!

Én tisztelem a rövid távú kisspekiket is, természetesen elvárom tőlök, hog ők is tiszteljék a hosszútávű (nagy)befektetőket!

Így korrekt!! A hosszú távú befektető senkit sem bánt! Nyugis, türelmes típus!
A tolerancia jegyében elvárható ez a spekiktől is! mármint, hogy tiszteletben tartják a hosszútávú befektetők döntését, szakmaiságát! ..és nem bántják őket! :-)))

Szóval PEACE!!!!

A közös összefogás jegyében!!

Üdv. BB
Törölt felhasználó 2007. 06. 19. 23:47
#10404
Skacok !

Ezeket holnap kéne nyitás elött ellőni.

Levél > Cikk > Frankfurt...

Csak, hogy mindenki jól informált legyen...

PP
Törölt felhasználó 2007. 06. 19. 23:45
Előzmény: #10400  Törölt felhasználó
#10403
néhány sör után?:) elég érdekes skálát varázsoltál elö... nagyon kreativ vagy! :)
én a csajokat szoktam 1-10 ig.. skálázni.. az is jo :P
Törölt felhasználó 2007. 06. 19. 23:41
Előzmény: #10401  Törölt felhasználó
#10402
Pénznyelő! Várjál csak, mindjárt kapsz a fejedre...:-)))

Egyébként kóser, ahogy ecseteled....
Törölt felhasználó 2007. 06. 19. 23:38
#10401
Sziasztok!

Frankfurtban még nagyobb mértékben emelekedett az árfolyam, mint a BÉT-en!
Néztétek?

link

Felzárkózott a frankfurti ár a magyarországihoz! 10 %-os emelkedés Frankfurtban!!

9,3 EUR-on zárt, azaz 2325 Ft-on! (250 Ft/EUR árfolyammal számolva)

Jó éjszakát mindenkinek!

Holnap is gyönyörű napunk lesz, mint mindig! :-)))

Üdv. BB

Topik gazda

adra
5 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek