Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
JokerWizard
JokerWizard szombat, 16:09
Előzmény: #405914  Researcher
Aki akart volna, az már vehetett volna tegnap is.. Valahogy Te se álltál sorba hogy vegyél még.. Sőt megfordult a fejedben az is hogy eladj tegnap... ugye?  
JokerWizard
JokerWizard szombat, 16:06
Előzmény: #405916  Balin2020
Nem értem mi a bajod az AI-al.. Te is használod.. (vagy nem?) 
Ha nem akkor megértem hogy nem nagyon tudod használni sem.. 
De kurvára nem úgy megy ahogy elképzeled ... Csak a fejedben van valami téves dolog erről, hogy ész nélkül másolják ctr +v .. Nem akarlak elkeseríteni, kb 4 évvel vagy lemaradva... Úgy képzeld el hogy kb ahhoz hasaló mint  a google előtti internetezés.  Gondold el hogy most valaki azt mondaná hogy nem "használ" keresőmotorokat..   Ugyanez a dumát lenyomná mint te is.. Hogy a keresőmotor is csak hozott infóból dolgozik.  És igen.. Pontosan erről van szól... Aki meg nem használ google-t az még hozott anyagból se tud összerakni semmit... Gyerekkoromban volt hogy a "számológépet" tiltották a tanárok.. (merthát ugye így nem fog megtanulni írásban gyököt vonni)  Kb most így vannak (vagy) az AI-al is..  
De ez kábé full off.. Nem is tudom hogy jött ide? Ja igen... onnan hogy "butaság"...  Hát igen... nehéz lehet az Goole nélkül az élet... Sokat kell könyvtárazni... Így soha nem tanulsz meg papíron négyzetgyököt vonni..  ,)  
JokerWizard
JokerWizard szombat, 15:46
Előzmény: #405912  zotlan
Előtted a pálya... Akkor fejtsd ki bővebben ...egy saját elemzést szeretetnénk  látni..   Legyen csárt elemzés is, piac is.. és egy célárfolyam is....De ne legyen már olyan szar mint az előző 2 commeted, amiben az ócska tollkodáson kívül semmi se volt.. Klasszius mindenszarizmus..  Még egy ilyet már nem akarok látni.. elég volt két ide fingás ...
Balin2020
Balin2020 szombat, 15:46
Előzmény: #405915  Yellenke
317 és szeptember
Balin2020
Balin2020 szombat, 15:45
Előzmény: #405913  JokerWizard
Ritka nagy butaságokat hordasz össze. Az AI még nem tökéletes. Csak hozott infóból dolgozik. 😉
Yellenke szombat, 15:41
Előzmény: #405909  JokerWizard
Tudható, hogy mennyi lesz az oszti és mikor fizetik,?
Researcher
Researcher szombat, 15:40
Bexaras, hogy mire képesek az emberek telefossak a fórumot, bizonygatva, ilyen xar meg olyan xar ez a papír ami nem ér többet 3600Ft nál. Értem, hogy venni akarnak amennyire lehet csak a legolcsóbban. Én már megtanultam 1996 óta, lehet az alját vadászni, de néha kár. Jó néhány vonat elment , amire már nem tudtam időben felugrani. Akinek nem inge ne vegye magára. 
JokerWizard
JokerWizard szombat, 15:40
Előzmény: #405910  maxhell
Tegyük hozzá hogy a pénteki nyitó +2% gap-pel nyitott.. Már elve a nyitó ár rekord volt... Telesen természetes módon az "árfolyam be akarja tölteni" a rést...   Azért volt az hogy piros volt (nyitó nagyobb folt mint a záró), de az előző zárónál magasabban. Az alsó kanóccal pont be tölttöte a  a rést.. a záró előtt pedig kicsit fel is húzták.. így lett +0,2% körüli a...
Inkább a szerdai esés érdekes... A jelentés előtt már jelenketett az izéménnyi eladó.. Egy egyszerű, egészséges bikapiaci profitrealizálásról van szó, és egy klasszikus "hírre eladás" (sell the news) eseményről. A "hír" (Q2) már ez elmző várakozásokban is ott volt, sőt mindenki számitott is ár (be volt árazva) 
Mivel uborkaszezon és kis fogalom volt nem akarta 1 nap eladni, 2 nap (pénteken és szerdán ) realizált. 
Az árfolyam is az a Q2 negyedvé is csúcson, meg az RSI is... Az árfolyam meg már beárazta a hírt.. Fel nem nagyon megy már... Lefelé meg a amelyet a jövőbeli kilátások (Q3)  mozgatják (olajár) és inkább elbizonytalanodása kísér majd.. .
zotlan szombat, 15:20
Előzmény: #405907  JokerWizard
Látom, a szagértői szintű hasonlatok nagyon mennek,
Főleg ezek a mesterséges intelligencia (AI) alapú un. elemzések, beírások és algoritmikus kereskedési elméletek.

OH! Esetleg saját beírásokkal is megerőltethetnéd szagértőiséged.
HÜLYÉNEK ne nézzél faszikám. Dörzsöltebb vagyok én annál .. :-))
Persze nyomhatod tovább az AI-s szöveged. Szarok rá (is)
tmike szombat, 14:59
Előzmény: #405910  maxhell
Én pont erre gondoltam. Magasabban zárt mint előző nap. Napos chartnal azt hittem az előző záró szamit. Hozzáteszem itt a pf-en is naposon zöld gyertya van.Tehát ha hétfőn megint piros lesz akkor elvileg erősíti a fordulás lehetőségét. De mindegy is ,én amúgy sem rovidtávban gondolkodom. 
maxhell szombat, 14:48
Előzmény: #405901  tmike
Amúgy egy érdekes szitu alakult ki az utolsó két nap vonatkozásában, lévén bár az utolsó napos gyertya valóban piros, viszont így is magasabban volt a záró érték, mint előtte nap. Azaz bár piros gyertya volt, de a papír zöldben zárt az előző paphoz képest..., ha csak a napi zárót nézzük. :)
JokerWizard
JokerWizard szombat, 14:48
Előzmény: #405904  Shortelek
az "oszti" után éppen le fog menni...    Azon nem nyers semmit.. Pont annyit csökken az árfolyam mint amennyi az osztalék.. . 
Ja igen... ráadásul még azt se tudod megmondani, hogy mikor lesz... Addig simán vissza is eshet egy 3600ig is... Az korrekció 3 hullámos (A B C)...  Az hogy a C csúcs hol lesz, megmondani nem lehet... Elvőbb bárjuk meg az A-t...  38% az átlagos A korrekkció...Túlfűtött RSI esetén 50% is lehet.. A RSI mozgó átlag még emelkedőben.. Kb az RSI alpaján már az "A" hullámoz korrekcióját lehet becsülni... Minnél nagyobb nagyobb része van 70 felett annál gyosabb és mélyebb lesz.. És akkor még ott lesz a : RSI divergencia is. RSI mozgó átlag még felfelé megy, de a árfolyam már lefelé. A mozgó átlagoz több nap  kell mire visszahűl.. A RSI "hullámhossza" határozza meg...  ha megnézed az ábrán július elején volt a mélyponton (egy hónapja). És tegyük fel most van maximumon. Akkor a hullámhossza  2 hónap (a napi RSI14 az 15 napi adatból jön ki , mivel munkanap ez pont 3 hét ). A korrekció vége szeptember eleje..  Addig elég sok víz lefolyik a Dunán... Apadni fog, minden áradás után...  
JokerWizard
JokerWizard szombat, 14:29
simán lehet hogy rosszat linketem be... Remélem nem az OTP-s raktam be ide... megnézem.. . 
Jót linkeltem be... az utolsó MOL csártot... 
Hogy miét piros ? Jó kérdés... Van olyan csárt is ahol kék és fehér gyertyák vannak,  vagy fekete fehér..  
Nekem jobban teszik a piros és zöld.. 
De lehet hogy azt kérdezed mi határozza meg a színt? Az megy annyi hogy záró a nyitó alatt volt... 4750 körül nyitott és 4650nál zárt . Ha zöld lenne akkor pont fordítva, akkor napközben emelkedés lett volna. és a 4750-es záróval mindenki elégedett lenne..   
JokerWizard
JokerWizard szombat, 14:19
Előzmény: #405900  zotlan
Mondanám hogy kicsit bővebben írj de mire gondolsz... meg egy pár dolgot is érdemes lenne meghatározni , (mi a "rövid" táv és mi nem az) de élég rövidre zártad dolgot. Ez inkább egy dogmatikus kijelentés , illetve még annyi se csak egy beszólás volt.  Kifejten meg nem is akarod.  Kb olyan mint egy előadáson fingasz egy nagyot... Az előadó sem kérdi meg hogy akkor mégis "hogyan tecc'iek eztet gondolni", mert a végén a fing után  jön majd valami keményebb is... Azt meg te se akarod..  Nehéz ezt így leírni, hogy a commented szart sem ért...  csak egy lepkefing a szélben.. De te már csak ilyen karakter van...   Beszólsz, majd eltűnsz  mint a fing a gatyában... 
xy2003 szombat, 14:07
Előzmény: #405903  tmike
Kisebb részvényeknél többször lehetett olyat látni,hogy zöld gyertyákkal esik.
xy2003 szombat, 14:04
Előzmény: #405903  tmike
Egy gyertya az adott nap mozgását mutatja,az egyik vége a nyitó árat mutatja a másik a zárót,a kanócok meg a nap minimumot vagy maximumot ha ez eltér a nyitótol vagy zárótól.innen kiindulva nem lehet zöld,de én sem értek hozzá🙂
Shortelek szombat, 12:39
Előzmény: #405896  JokerWizard
Majd kiderûl mi lesz, valszeg idôszerû kis konsxolidáció, oszt néhány nap múlva ismét fel.
tmike szombat, 12:37
Előzmény: #405902  xy2003
Ha ez napi chart (nekem annak tűnik) akkor magasabban zárt mint az előző napon. Szerintem zöldnek kellene lennie. 
xy2003 szombat, 12:29
Gondol mert alacsonyabban zárt mint ahol nyitott🙂
tmike szombat, 11:47
Előzmény: #405899  JokerWizard
Szia! Én csak egy kisbüfi vagyok aki tanulni szeretne. Egy kérdésem van csak.  A berakott chartodon az utolsó gyertya miért piros? Bocs ha hülyeséget kérdezek de nem értem.

friss hírek További hírek