Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
zotlan szombat, 11:18
Előzmény: #405899  JokerWizard
Oké rövidtávon biztos hogy így lehet (talán) De ezek egyébként marha nagy marhaságok! 
JokerWizard
JokerWizard szombat, 09:27
Mai MOL  csárt-da... 
A tegnapi Q2 jelentés után teljesen kialakult  Elliott-hullám  ciklus 5 hullámos trendkövető (impulzus) szakasza...  Az SRI mutatók értéke is megerősíti az 5. hullámcsúcsot (4750) . 

A teljes Elliott-hullám  8 hullámból áll, amiből az első  5 hullámot követi egy 3 hullámos korrekciós (ellen-) szakasz. Ha hétfőn az árfolyam is megerősíti az 5. hullám csúcsot, akkor  korrekciós A hullám indulhat. 
Csártra még nem tettel fel a korrekciós elliott szinteket;( fib szint), mert a korrekció hosszúságától függhet a mélysége, de akkor legalább 1 minimális  napi adat szükséges, akkor lehet bármit mondani a lefutásáról, vagyis attól mennyire és milyen gyorsan sikerül lehűteni az RSI-t. 
 Az alap támasz vonalakat már a korábbi (1-5) hullámok alapján meg lehet határozni.
Általános szabályok: 
Az A hullám egy határozott, meredek  csökkenő mozgás. Általában a teljes megelőző 5 hullámos trend 38,2%-áig terjed. Ami nagyon gyakran a korábbi 4. hullám kiterjedési tartományában van. A 4.csúcs gyakran támasz, kb 4300 köröl..  

https://ibb.co/3YhFRNZ1
Spiller szombat, 08:47
Előzmény: #405896  JokerWizard
Az oviban is mindig ugyanazokat jatszak a gyerekek. Középső csopiban már azt hiszik mindent tudnak. Sokan nem értik, a tőzsdén lejátszott meccsre fogadnak teljes tudatlansaggal. A masik oldalon van a döntéshozók es ezek sleppje és a robotok.  
JokerWizard
JokerWizard szombat, 08:39
Előzmény: #405895  Beze
Mellesleg az RSI miatt (+ az olajár csökkenés) már legalább 2 hete kellett volna jönnie egy komolyabb korrekciónak.  És akkor már egy "lehűtött" RSI-re jött volna a Q2 rekrod... és az tényleg elindíthatott volna vagy egy új Elliott ciklust..  Igy most egy elnyújtott (mesterségesen felhúzott) ATH után vagyunk egy teljesen kifáradt "bikával". 
Még így is igaza lesz Elliotnak és RSI-nek is...   Az 5. hullám meg is volt tegnap nyitón... Akik nyitó utána "csatlakoztak" , vagyis a mai nyitó (ATH) után pont az 5 hullám csúcsán  és a korrekció kezdetén vettek ... Lényegében a lehető legrosszabbkor..  De hét valakiknek "ott" is meg kell ennie a cégvezetés bónusz részvényeit... Nem? Nem hasonlít ez valamire? (mondjuk az OTP-re, csak ott a szar eredmény kellett hozzá, még  tűzeset se kellett hozzá , hogy az OTP ne tudja kihasználni az erős forintot, sőt vesztességgel.. )
JokerWizard
JokerWizard szombat, 08:14
Előzmény: #405895  Beze
Biztos nem vagy hülye... Be biztos a "délutáni" tűz miatt esett reggel nyitás óta az árfolyam..  Mindenki meg is lesz nyugodva hétfőn, amikor már csak a pénteki nap (óra , perc már nem)  és az MOL esés lesz a remek Q2 eredmény ellenére... Mindenki a "homlokára" csap és meg is érti miért... "Szerencsés / szerencsétlen véletlen folytán pont "aznap" (is) volt egy tűzeset amikor a rekord Q2 miatt szárnyalt volna az árfolyam... De hát is csak éppen nem eset vissza..  
Valójában az ATH csúcs is megvolt tegnap már nyitón (4750),  indokolt volt az RSI kiakadása a végvezetés is megkapta már a rekord Q2 miatt  a bónusz részvényeit. Mindenki elégedett.. A kisrészvényesek  is, a TL certisek is.   Azok is aki még tegnap (relatívan) olcsón tudtak venni  4750 hoz  képest  4650on délután. 
Akik meg éppen reggel 4750-on  vettek MOLT  + még egy is TL certi is, mert jön a 5. hullám lám, azok is nyugszanak hogy jó vétel volt, csak hát "jött a tűzeset" amit már a kormánytájékoztatón is bemondtak vagyis "komoly lehetett". De ez úgyis csak "átmenti" csökkenés lesz , és hétfőtől megint 4750 ról indul a kereskedés mert a mol stabil, minden mutató javul...      
Nem akarom azt mondani, hogy a cégvezetés tegnap váltotta be bónusz részvényeit a csúcson..  Este meg csináltak egy nagy tűzijátékot hogy a gazdasági újságíróknak legyen mit összekötni a rekord Q2 és a részvény esés közti teljes ellentmondással. 
Bár aki tegnap "szerencsés" módon eladta a MOL részvényeit, valamilyen véletlen folytán a "buy" helyett a "Sell" gombot nyomta meg, illtve a "Tlong" helyett  a "TS" certit ,  nagyon ráérzett hogy zárás előtt lesz egy kis tűzijáték...
Még az a szerencse hogy most (még) mindenki boldog ... ;) Nem? 
Beze
Beze szombat, 07:37
Előzmény: #405887  JokerWizard
Én vagyok az a hülye. :)
Hát nem tudom, de nekem ez valahogy tök nyilvánvaló volt. Full longos fórum, csati tetejére ért, pingvin elérve, RSi kiakadva, nagyon jó Q2. Rengeteg volt a jel. Azt nem mondom hogy az életem rátettem volna, hogy jön tegnap a fordított kalapács, de tegnap éjfél után már írtam, hogy tényleg jó lett a jelentés, és jöhet a nagy felső kanóc ideális újra a short nyitásra.
Shortelek szombat, 06:20
Előzmény: #405892  Spiller
Bassza meg nem hiszem el, mi fasz lesz még.
Spiller szombat, 00:40
Előzmény: #405886  Balin2020
szegény. Ez durva 
Fabricio
Fabricio péntek, 23:12
Előzmény: #405868  Researcher
Az oké de elég snasz hogy egy éven belül 3 robbanás történik már majdnem minden telephelyen 
JokerWizard
JokerWizard péntek, 22:55
Talán az történhetett hogy egy nagy befektetési alap véletlenül felcserélte a 2 robot trader programját.. Az Molt kapcsolta véletlenül agressziv eladásra...    Az OPT-t meg vételre... Amit a Mol részvényekből "kiárult" vitte egyből az OTP-be... Normál esetben azért lett volna némi ingadosás az árfolyamban, de kb mint egy szép egyenesen csúszna le az árfolyam.. Pontosan annyit amennyi éppen a forgalom volt.. Amikor volt egy nagyobb kötés (nem a robottól) akkor pontosan visszahúzta a lecsúszó szánkó pályára, nehogy pánik "eladás" legyen...   Szerintem az mai MOL eladások 90%+a  kb egy "robot" forgalma volt. Pont emiatt nem is volt forgalom a csúcs Q2 után.. Még azokat is elbátortalította akik még ebéd után bíztak az amerikai alapok megjelenésére.. Pedig az USA-ban tözsde nap volt... 
JokerWizard
JokerWizard péntek, 22:39
Ráadésuk az OPT-ben meg pont a másik irány volt... Nem tudom mi volt a fundamentélis hír (a pocsék Q2 beszálmoló után ami 2% vitte fel az árfolyomot?...  Az se egy természetes tőzsdei chat.. 
JokerWizard
JokerWizard péntek, 22:35
Gondolom minden mol részvény tulajdonos megmegmondott. Az új vevők akik most akartak még venni a tutiságból már nem annyira... A nyitás utáni +2,1% ból (4750ről) sikerölt majdnem nullázni záróra.. .Sőt volt egy pillanat amikor már piros volt... 
Bárki aki ma vett bármikor TL certit nem volt egyetlen olyan pillanat amikor el tudta volna adni.. Záráskor már aki az nyutótás elején vette -10% on is lehet záróra...Tényleg nagyon fura chart... Mintha körzővel és vonalzóval rajzolták  volna, pont úgy hogy egy pillanatra se lehesessen longgal keresni, csak shortal.. Se ki az a hülye aki a csúcs Q2 napján meg akarná shortolni a céget... .   Ha hétfőm is esik (és az olaj is), akkor már befobálják a longokat. Ha ezen a napon nem tudott emelkedni, akkor mikor? .. 

Balin2020
Balin2020 péntek, 22:25
Előzmény: #405884  Spiller
3650 alatt short, én erre a tényre emlékszem! 🤣
Balin2020
Balin2020 péntek, 22:05
Előzmény: #405882  Researcher
Nem lesz semmilyen vám. Ez a téma kb. 25x jött már fel. Itt kína a célpont. Mo. jelenleg is mentesség alatt áll 
Spiller péntek, 21:50
Előzmény: #405880  xy2003
ezek tények. Cáfold meg. 
Balin2020
Balin2020 péntek, 21:01
Előzmény: #405863  pomperj
Korrigáljon csak 1h-n, 2h-n nyugodtan, ahogy 4250-nél és 4470-nél! Naposon és hetesen pedig trendekben tovább fel! Részemről rendben! 👍
Researcher
Researcher péntek, 20:46
Előzmény: #405881  gyula1971
Majd a lakosság megfizeti. Egy termék áránál ha vám érinti, a fogyasztók fizetik meg, nem az importőr. 

friss hírek További hírek