De amit termel, azt nem eladja, hanem a saját finomítóiban feldolgozza, de mivel ez nem elég, marha sokat vennie kell még hozzá, amit majd magasabb áron tehet meg,. Viszont nem tudja majd az infláció elleni harc miatt a rendes marzsot rátenni.
Én is terveztem anno 3k felett eladni...de akkor mivel rólam van szó meg se állna 3500 ig így nem teszem..elég ha a tippmixel szívat a fortune nem szeretném ide is bevonzzani
Amit termel, azt drágábban tudja értékesíteni a világpiaci árakra hivatkozva, amit meg vesz, arra ugyan úgy rápakolja a hasznát, mint mikor olcsóbb volt, így %-osan ugyan akkor a haszna, de ráadásul nagyobb abszolút érték mellett, nagyobb forgalom érték mellett, a végén forintban még azzal is jól jár. Szerintem. De nem vagyok elemző.
Szerintem az általános megítélése az olajipari cégeknek vinné feljebb az árat. Lehet 3K felett meg eladom és később vissza veszem lentebb ha normalizálódik az iráni konfliktus bár kétlem
De nem értem, hogyan nyerhetne a MOL a magasabb olaj áron? A MOL is veszi az olajat, a saját termelés nem elég. Az orosz olaj ára is felugrik, ráadásul a brent-ural különbség hasznát meg az állam teszi el. Magas üzemanyag árnál tuti elkezdi a kormány az ársapkázást, meg az infláció elleni harcot és a kereslet is csökken. Szerintem mi rosszul járnánk vele. Tényleg érdekelne valami elemzői vélemény ezzel kapcsolatban.
Én 2 980 Ft-ig bírtam ellenálni. 2 886 Ft-nál már elkezdtem, aztán 2 924, utána a 2 980. Még hagytam egy adagot a 3020-as szintre, ha arra megy tovább. Aztán úgyis jön egy valami szar hír bizonytalanság, stb, úgyis visszahullik 2800-ra. Ott majd legfeljebb beleveszek megint. Ha nem, akkor is realizáltam egy jót, kevesebb okom van az árfolyamon pörögni...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.