Sőt felmentünk 2692-ig is. A tegnapi-tegnapelőtti longcertiket kiszórtam, remélem tudom majd a különadó előttről beragadtakat is majd. Kicsit tartok a délutáni mozgástól, ha US lekonyul.
"Mol részvény emelkedését várom osztalékig mindenképp, hírekre figyelni hullámzás nem kizárt." Igen ez lenne a kívánatos opció :) Ez sztem is egy kívánatos opció lenne. De sajnos a dollár és a brent külön külön, vagy egyszerre történő erősödése egy 34 usd ural spread mellett már negatívba fordíthatja az irányt az ársapka és az extraadó hatása miatt. Kérdés, az is hogy a brent további emelkedésével tovább nyílik-e a spread >35 usd-re. Amúgy meg Ursula nézhetné a jó oldalát is a történetnek, hogy 34 usd-vel kevesebbet fizetünk az oroszoknak az olajért és így nem brent áron támogatjuk az orosz háborút :)
Minden 8 éve kezdődött, ami ide vezetett. Talán abban is egyetérthetünk, ha az orosz nem tekinti valamennyire testvér népnek az ukránt, akkor véget is ért volna két hét alatt, egy lvivi meg kb. ungvári népszavazással.
Mondjuk ez a "követelődzés" dolog eléggé viszonylagos (plusz vicces amikor magyar részről hozzuk ezt fel, hiszen a mi kormányzatunk képviselői összehasonlíthatatlanul kisebb téttel bíró dolgokban is rendszeresen verik az asztalt és trollkodnak), az erősebb üzeneteket általában alacsonyabb szintű tanácsadók mondják ki. Ukrán szempontból láthatóan attól félnek (és joggal), hogy beáll az "Ukrajna-fáradság" az európai és amerikai közvéleményben és politikusokban, sorra születnek a jószándékú, de jelen helyzetben nem túl előremutató javaslatok amelyek lényegében az oroszok önbizalmát növelik és az ukrán morált csökkentik (Kissingertől az olasz javaslatig, stb.). Egy állóháborúban nagyon nehéz lesz majd a most elvesztett területek visszaszerzése.
?? Nem vagyok benne biztos, hogy elolvastad, amit írtam. Amúgy meg a portfolio bulváros-felületes hírcsokrai nem feltétlen megbízható források. Annyi tudunk, hogy folyik a szankciós csomag részletei kidolgozása alsóbb szinten. Mivel tegnap Orbán azzal turnézott, hogy milyen győzelmet aratott és a nemzetközi sajtó is sikeres magyar nyomásgyakorlásról/zsarolásról írt, nem biztos, hogy nagy a szándék jelenleg a tagállamok és az uniós intézményeken belül a pénzcsapok megnyitására. Taktikailag szerintem Orbán pl. hibát követett azzal, hogy az "extraprofitos" sarcot az olajembargós alku lezárulta előtt jelentették be. Persze mondhatod erre, hogy ezzel az esetleges, a spread-re vonatkozó vámnak akart elébe menni, de szerintem inkább a narratívát akarta uralni (megvédjük a rezsicsökkentést Budapesten és Brüsszelben is), ami fidesz körökben mindig eléggé elsődleges szempont.
Abból a perspektívában gondolkodnak, hogy ők az határország, mely elválasztja a NATO-t az oroszoktól, és, hogy ha elfoglalják ukrajnát, akkor már közvetlen a szomszédban lennének az oroszok. Ugye az oroszok is erre "használták" az ukránokat, hogy legyen egy kellő távolságot adó sáv a NATO országoktól. Kvázi a NATO-t védik az ukránok. És mintha az eu is így gondolná, hogy a fő cél nem ukrajna sorsa, hanem a nato/orosz viszonylat. Ezért lehet a hangnem olyan, amilyen, illetve befelé és szól, hiszen ha béke lesz akkor Zelenszkíj egy Castro lesz....
Szia, forgalom alacsony, kis korrekció után a záróár körül állunk. Nagy mozgásokat egyelőre nem látok viszont Brent megint emelkedik 118usd környékén jelenleg. Mol részvény emelkedését várom osztalékig mindenképp, hírekre figyelni hullámzás nem kizárt.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.