Topikgazda: matgab 2006. 09. 07. 09:00

Tarlósra többen szavaznának mint Demszkyre  

Ugrás a cikkhez
Az elmúlt három hónap során a független jelöltként induló Tarlós István ismertsége jelentősen emelkedett, de Demszky Gábor még mindig vezet közel 100%-os ismertségével, derül ki a Gallup által augusztus 30 és szeptember 1 között készített felméréséből. A megkérdezettek 69%-a tudta úgy, hogy Tarlós István független jelöltként indul, és a fővárosiak 25%-a tudja csak helyesen, hogy Demszky Gábor az MSZP-SZDSZ közös jelöltje. A budapestiek 35%-a, az utóbbi hónapokban hibát hibára halmozó Demszkyre szavazna, 37% Tarlósra és 8% Katona Kálmánra.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=40&i=73244
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2006. 09. 12. 20:46
Előzmény: #86  Törölt felhasználó
#87
buxer!
Nem jól idéztél!
Kocsmából összegyüjtött fizetett alkoholista csőcselék !!! Tudod akik nem rájuk szavaznak....
Fel sem merül benned,hogy esetleg a becsapott elkeseredett emberek próbálják valamijen formában kimutatni érzéseiket a hatalom felé.
Addig jó még csak fütyülnek, meg kiabálnak...
Én úgy gondolom a gond akkor kezdődik amikor már nem fognak sem kiabálni sem fütyülni .
Törölt felhasználó 2006. 09. 12. 19:32
Előzmény: #85  Törölt felhasználó
#86
Hajra buxer tartsd a topicot,mar nincs sok hatra a valasztasokig aztan mehetsz nyaralni a nehezen megkereett penzeden.
Törölt felhasználó 2006. 09. 12. 19:00
Előzmény: #84  Törölt felhasználó
#85
Faddon, Tolnán és Pakson is ugyanazok a narancssárga pólós aktivisták jelentek meg - tette hozzá Juhász Ferenc.

Az MSZP elnöke kijelentette: ezek a megnyilvánulások szervezett akciók és nyílt provokációk; ahogy Nagykőrösön is történt, ahol a helyi lapban fizetett hirdetésben jelent meg a demonstrációra való felhívás.

Juhász Ferenc szerint a fideszes aktivisták így akarnak "bosszút állni a közrenden", miután az országgyűlési választásokon nem a Fidesz nyert
Törölt felhasználó 2006. 09. 12. 14:23
Előzmény: #83  Törölt felhasználó
#84
Friss aszfalton bliccelek- Demszky Gáborra ikszelek... :-))
Törölt felhasználó 2006. 09. 12. 14:18
#83
Találtam egy nagyon jó cikket tényekkel: link
Törölt felhasználó 2006. 09. 11. 22:56
Előzmény: #81  matgab
#82
Mindez azért van, mert ha volt a valamikori szocializmusnak bűne, akkor a legnagyobb az az volt, hogy az emberekből kiölte a saját maguk iránti felelősségérzetet.
Majd az állam megoldja... helyettem is. Nekem csak az a dolgom, hogy jó kisfiú legyek és cserébe mindent megkapok, amit akarok (persze az adott társadalmi, gazdasáhi és politikai kereteken beül).
Minden közös, így mindenkié, tehát senkié.
matgab 2006. 09. 11. 10:51
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
#81
Mercurius,
Az, hogy az emberek tömege hogy viselkedik az nem egy befolyásolhatatlan tényező.
Annak következménye ez a mai slepp, hogy azt látják, hogy senkit nem vonnak felelősségre semmiért, az oktatási kultúra közelít a nullához, a szülőknek nincs se idejük se igényük foglalkozni a gyerekeikkel, a TV-ben meg az folyik ami folyik.
Ezek mindegyikén kellene szabályozással változtatni, csak ez a mai politikai elitnek nem érdeke.
Ha változtatnának, akkor egy 10-15 éven belül lehetnénk európai állam ismét...
Viszont a jelenlegi folyamatoknak köszönhetően egyre inkább tartunk egy új rend, vagy inkább rendetlenség felé, egy olyan felé, amit még nem tapasztaltunk, de ha el szeretném képzelni, akkor valahol egy kis albán - dél amerikai, afrikai törzsi keverék legrosszabb dolgainak egyvelegét tudom elképzelni...
Törölt felhasználó 2006. 09. 11. 09:58
Előzmény: #79  Törölt felhasználó
#80
T. Mercurius !

Neked alapvetően igazad van, az embereken múlik szinte minden. Az, hogy milyen eszközökkel lehetne változtatni egy közösség mentalitásán, az már "véleményes". Szerintem nem csak diktatútával.

Két dolgot említenék, az egyik a személyes példamutatás, a másik a társadalmi ellenőrzés.

Mondok egy példát. Moszkvában, ha valaki felszáll a metróra - legalább is a szocializmusban így volt -, előveszi a bérletét vagy jegyét és felmutatja. Na kinek ? Bármily meglepő, az utastársaknak. Igazolja ezzel, hogy Ő megfizette, nem bliccel. Tehát meg van spórolva a jegyellenőr, a bliccelés pedig minimális.

Rászoltam már idő nénire, aki kutyájával kilépve a tömbház bejárati ajtaján megendedte az ebnek, hogy kis és nagy dolgát azonnal ott végezhesse. Az bátorkodtam mondani: Hölgyem, nyugodtan tolja le ön is a bugyiját és csináljon mellé. Ha a kutyáknak lehet akkor az embereknek miért ne lehetne. Aki meg belelép az szerencsés lesz a babona szerint. Lehet, hogy bunkó voltam, mert a hölgy elpirult, de nem zárom ki, hogy volt hatása a beszólásnak.

Törölt felhasználó 2006. 09. 11. 01:07
#79
A kutyák nem azért szarják össze a járdát, mert Demszky a polgármester... (eleve a járda a kerületek fennhatósága) Érdekes hogy a Fideszes kerületekbe, meg a függetlenekbe (pl. III.ker- Tarlós) is szaros a járda nap mint nap. A többi ugyanígy: dugók, légszennyezés, szemetelés, vandalizmus, zaj stb....
Elképesztő ami ebben a városban megy...

Ekkora sötétséget egy ilyen jellegű oldalon nem feltételeztem volna.
Azért ilyen Budapest állapota, mert a lakók többsége nem törődöm, önző, szűklátókörű, és ez független az iskolázottságtól, anyagi helyzettől, stb... Jó példa erre a jelen fórum is. Szerintem mindeki szálljon magába, ki mit tesz, és mit nem tesz, illetve mit tehetne a fővárosért (már aki itt él, jár kel).

Egy két tipp:
-parkolási kultúra
-közlekedési kultúra
-szemetelési kultúra (szelektív hulladék gyűjtés, elemek, fáradt olaj kezelés, csikk eldobás, szemtelés, stb)
-vandalizmus, grafiti, stb
-kutyasétáltatási kultúra
-...

Nekem tök mindegy ki a polgármester, de az emberek fejében senki sem fog tudni rendet rakni, és semmi sem fog változni bárki is lesz a polgármester. Hiába lesz több bicikli út, ha ráparkolnak, hiába lesz több park, ha szemetelnek, rongálnak benne, hiába lesz több játszótér, ha odaszaratják a kutyákat, illetve megronngálják ellopják a szereket, hiába lesz több köztéri szobor, stb ha megrongálják-ellopják, hiába lesznek újabb közlekedési eszközök... ugyanaz, hiába lesz több parkolóhely ha két helyre állnak be egy autóval, hiába vnnak jobb utak, ha a tahók kirakják a vészvillogót és egész nap az úton parkolnak, vagy megállnak a dugóban a kereszteződés közepén, hiába vannak kisfogyasztású alacsonykibocsájtású (stb) autók, kibsztt nagy terepjárókkal pöfögtetnek a belvárosban.... a "panelprolik" ugyanúgy kib@szák a szemetet az ablakon a ház elé, mintahogy a zöld kerületekben ott áll a kihordott lom az erdőszélen függetlenül attól ki a polgármester...

És mindezen nem lehet szigorítással úrrá lenni, mert annak a vége diktatúra, bár valószínűleg az lenne a legjobb megoldás, csakhát nem ezért volt a rendszerváltás, hogy ide jussunk.

Ha mindenki tenne egy kicsit a saját környezetéért, legalább annyit, amennyit pofázik, már nem ilyen városban élnénk...
Törölt felhasználó 2006. 09. 09. 21:06
Előzmény: #75  Törölt felhasználó
#78
Itt egy tévedésre azért felhívnám a figyelmet:
Bokros lemondása után, Megyó pü-minisztersége alatt az áht hiánya 1997-ben már felszökött a gdp 7%-a körülire. Utána pedig '98, a rendszerinti választási év jött (8%). Orbánék tehát nem éppen ezt aratták le.
Törölt felhasználó 2006. 09. 09. 20:55
Előzmény: #76  Törölt felhasználó
#77
Ja igen...

Miért is nem? Mert nem közvéleményt kutat, hanem azt befolyásolni igyekszik. Öreg hiba...
Törölt felhasználó 2006. 09. 09. 20:53
Előzmény: #75  Törölt felhasználó
#76
Mellesleg nem érdekel, hogy a Gallup szerint kire mennyien szavaznának. A Gallup még egyetlen választás eredményét sem tudta megközelítően sem elórejelezni.
Törölt felhasználó 2006. 09. 09. 20:50
Előzmény: #74  Törölt felhasználó
#75
Szakmai szempont, szakmai szempont. Hogy nőjön köröm a tök ödön...

Tudjuk, merjük, tesszük. Ha emlékeztek, ez volt az 1990-es SZDSZ kampányszlogen. Nos, 1996-ig elvileg minden kormány tudta, de nem merte és nem tette.

Bokros azonban nemcsak tudta, de merte és tette. És nem érdekelték az elenzéki kritikák, sem az utcai kifütyülések, mivel szakmai meggyőződése volt, hogy az országot csak az az egyetlen módszer viszi ki a válságból. És kivitte...
Azt követően mi voltunk közép-kelet európa kistigrise és az 1998-ban a "csomag" segítségével hatalomra került ellenzék büszkén besöpörte a a dícséreteket.

Mellesleg amikor Szlovákiában a Dzurinda kormány bevezette az egyenadót, az ottani ellenzék is vért hányt. Ma meg élvezik a gyümölcseit.
Hát ennyit a politikáról...
Törölt felhasználó 2006. 09. 09. 11:44
Előzmény: #73  Törölt felhasználó
#74
Nézd, én nem minősítettem a Bokros csomagot, csak annyit írtam, hogy megvolt a maga logikája. Meg azt, hogy ma ez a logika már nem működik, mert nem csökkenthető az államadósság olyan ütemben, mint akkor, no meg persze az MNB is jobban ragaszkodik az inflációs célokhoz.
Törölt felhasználó 2006. 09. 09. 11:41
Előzmény: #72  Törölt felhasználó
#73
"Ehhez szükség volt persze Surányiékra is."

Tehát szükség volt egy olyan MNB-re, amely nem látta el (egyetlen) törvényes feladatát, a fizetőeszköz védelmét.
Továbbra is fennáll a kérdés: szakmai szempontból mi volt zseniális a bokros-csomagban?
Törölt felhasználó 2006. 09. 09. 11:32
Előzmény: #69  Törölt felhasználó
#72
A Bokros csomag lényege az egyszeri meglepetés-infláció volt, meg az utána történt csúszóleértékelés, mellyel elinflálták a jövedelmeket. Ehhez szükség volt persze Surányiékra is. Mindez tudott működni cca. 2000 milliárdos privatizáció mellett, ma viszont nem igazán megy.
Törölt felhasználó 2006. 09. 08. 23:59
Előzmény: #69  Törölt felhasználó
#71
Kedves Ödön

"Jól emlékszem, hogy az egyéni adóbevallási nyomtatvány úgy volt megszerkesztve, hogy a gyes simán bekerült az szja alá\"

Ez melyik évi szja bevallásban volt így ?
Törölt felhasználó 2006. 09. 08. 22:34
Előzmény: #69  Törölt felhasználó
#70
Mivel a többi Pminiszter csak paszírozta a sz@rt, mindenképpen többre kell értékelnünk Bokrost.

Kedves Tök Ödön. Bokros L. által bevezetett intézkedéscsomag (átengedett és bevezetett) részeinek ez csak egy általad megélt vékony kivonata. Balgaság lenne ebből mélyreható következtetéseket levonni.
Törölt felhasználó 2006. 09. 08. 21:44
Előzmény: #66  watson
#69
"Ország világ elismerte Bokrost"

Mi a fenét csinált szakmailag Bokros, hogy el kelljen ismerni? Horn politikai elszántsága volt egyedül "említésre méltó" az egész történetben.
Életszínvonalat csökkenteni nem tudomány. Az intézkedések közül néhány: az árufuvarozóknak KÉSZPÉNZBEN kellett letenni a vámot a határon. A mellékállás után 40%-os szja-előleget kellett fizetni, akkor is, ha 1 ezer forint volt az illető havi jövedelme, majd év végén visszaigényelhette kamatmentesen a pénzét. Csak a "gazdagok" (milyen ismerős terminológia) nem kaptak családi pótlékot: 19 ezer forint per főnél választották ketté a rászorulókat a tehetősektől, magyarán senki nem kapott. Jól emlékszem, hogy az egyéni adóbevallási nyomtatvány úgy volt megszerkesztve, hogy a gyes simán bekerült az szja alá, ezt az aljas trükköt csak az tudta kikerülni, aki határozottan tudta, hogy adómentes a gyes (tehát rosszul töltötte ki a nyomtatványt).
Tehát, ez a szakmai kompetencia?
Törölt felhasználó 2006. 09. 08. 18:08
#68
Sziasztok!!

Tegnap éjszaka írtam be ebbe az új topicba, sajnos már elég fáradt voltam..
Ki voltam bukva kicsit......
Egy hibát vétettem, mely a következő:
Teljesen véletlenül, siettségemben azt írtam, hogy Demszky Gábor már 1990-ben is a 6-os villamos megépítését ígérte!!!!!!!
Ez így hibás természetesen, elrontottam!!!!!!!

Helyesen:: 1990-ben is már a 4-es metró megépítését ígérte!!!!!!!!!
Szóval így hangzik helyesen: 4-es metró!
Mindenkitől elnézést kérek, elég gyakran utazom a 6-os villamossal, biztos emiatt írtam tegnap rosszul!! :-))

Szóval kijavítottam magam, ez a lényeg!

Minden jót!
Törölt felhasználó 2006. 09. 08. 17:27
Előzmény: #66  watson
#67
1945. január 17-ről 18-ra virradó éjjel
A fasiszták felrobbantják a Lánchidat.

1947. szeptember 15. és 16.
Országos Gyűjtés az újjáépítendő Lánchídra.

*

1949. november 20.
A Lánchíd megnyitásának százesztendős évfordulóján újból átadják a forgalomnak az újjászületett Lánchidat.

Amit leromboltak a fasiszták, felépítik a demokratikus magyarok!

watson
watson 2006. 09. 08. 15:22
#66
Tarlós lenyomja DemSKY-t, de OV még lehet hogy leszivatja.

Nemrég láttam a HírTV-n Viktort és ott szidta Bokrost meg a csomagokat a baromja.
Ország világ elismerte Bokrost, meghívták a Világbankhoz vezérnek, felpörgött a gazdaság is a kiszámítható csúszóleértékelés után.
Viktor meg ahelyett hogy befogná a pofáját, és tenné vissza az azóta jövőkkel (pl Medgyesy) együtt amit kitoltak az államkassztából, lejáratja magát.
Törölt felhasználó 2006. 09. 08. 15:21
Előzmény: #63  pampa
#65
Nagyon én sem akarom megint a Demszkyt de a fővárosellenes Fidesz jelöltjével szemben kénytelen leszek támogatni. A Tarlós önmagától sem nyert meg, Fidesszel együtt meg pláné nem. A kormánykoalíciónak lehetett volna kevésbé elcsépelt jelöltje erre a posztra, most aztán izgulhatnak, hgy befut-e.
allergia 2006. 09. 08. 13:32
Előzmény: #63  pampa
#64
Akkor már inkább Rubelben legyen.
Puszty vszegda bugyet szolnce!

:-)
pampa 2006. 09. 08. 13:04
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
#63
Ha igy fojtatják meglessz hamarosan a 3,60-as kenyér csak az lessz a szépséghibálya,hogy EURÓ-ban!!!
Törölt felhasználó 2006. 09. 08. 10:25
Előzmény: #60  allergia
#62
Nem kell itt megint a viktorral jönni az már lefutott meccs. Az a lényeg, hogy a Demszky végre elhúzzon melegebb éghajlatra pl. Horvátország vagy bánom is én csak ne itt rontsa a levegőt.
opposition2002 2006. 09. 08. 10:20
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
#61
Én is ezut mondom, Buxer tényleg nem hülye, hanem mindig felvidít, ha elolvasom valamelyik hozzászólását, rögtön jobb kedvre derülök!

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek