Maradjunk annyiban, hogy nincs ez még lefutva. Itt még a tartás is lehet jó , de az is lehet hogy még KO alá is megyünk. Én személy szerint eladói oldalon vagyok. https://invst.ly/1jsb36
Ebben van valami... De ez nem a lelki alkathoz kapcsolódik. Ha úgy vesszük, hogy a forró krumpli az a certi amit még -25%os veszteségnél se tudsz eldobni talán ahhoz kell inkább egy latens mazochista alkat. Racionálisan csak úgy magyarázható meg, ha szereted ha égeti a kezedet és minél jobban fák annál jobban nagyobb az élvezete.. -25% még nem fáj eléggé.. Várjuk meg a -40% ... -50%nál amikor a tőkéd felét elbuktad jön az első orgazmusod? Vagy az később jön amikor ki is lőtték a tőkéd akkor tudod csak te is kilőni? Nem tudom elképzelni, mivel tényleg nem ilyen az alkatom. Sőt megelégszem 50.000 helyett a pofátlanul nagy napi 38%os hozammal. Csak egy kérdés: menne ez a mazochista játék certik nélkül is vagy muszáj magad előtt is becsomagolni egy pénzügyi látszat tevékenységbe úgy eladni ezt a (feleségednek, anyádnak, gyerekeidnek) hogy "apu" most pénzt keres, hogy legyen... közben csak pénzt elbaszni jársz ide, persze szigorúan extrém keveset. ? Az OTP-ből amúgy van "fél darab ? Tudsz venni 22k ért 1/2OTP-t? Kikíváncsiskodnék, a tőzsdén kívül nem tudsz találni olyan "hobbit" ahol ki tudod élni ezt a pénzégetési fétised? Mondjuk pénz helyett égethetnél faleveleket, az is elég jól égeti a... nem a tőkédet..
Bitcoin 81 felett. 5.5 százalék ma. Megcsinálta a 10y bond éves hozamát. Erről beszéltem. Egy vérbeli spekát nem vesznek meg 4.8 százalékkal. Hetente összehozza tőzsdén ha van hozzá érzéke. Sp500 is 60 pontra az ath tól. Valami extrém rotációba kezdtek a nagyok.
Égette a kezed az a certi. Mint a forró krumpli. A te lelki alkatodnak nem felel meg egy ilyen termék. A titka hogy nagyon kevéske kell belőle és akkor tudsz nyugodtan aludni még a kiütés előtti napon is. Én 50 000 felettig tartom, vagy kiütésig. Ez a 2 kimenetele lehet. Nem mohóságból. Hanem mert olyan extrém keveset vettem hogy csak így éri meg.
Ja igen... itthon meg 2 hete volt újabb alapkamat csökkentés... És már megy a kavarás a szeptemberivel is.. Végül-is "igaza" van az MNB-nek... Az inflációs célt sokkal könnyebben is el lehet érni.. A MNB 3-ról 2,5 százalékra csökkentheti inflációs célját. Szóval „Nem a zsemle lett kisebb, elvtársak, hanem a pofátok nagyobb!” Simán csak átfestjük a célárat 50000 ről 45000-re és holnap már is érhettük... ;) A csokoládé-fejadagot heti 20 grammra emelték... az emberek nagyon hálásak a Nagy Testvérnek (a valóságban csökkentették harmincról ,de a hivatalos álláspont szerint mindig növekedés történt ) https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260903/ertesules-megallhat-a-kamatvagas-csokkentheti-inflacios-celjat-az-mnb-860292
A monetáris politikai azért nagyságrendekkel komplexebb mit a fiskális.. Persze az innen nem lehet megítélni hogy kinek van "igaz" (kinek lesz), de Pénzügyminisztérium mégis inkább a fiskális politikáért felel és nem véletlenül van szétválasztva monetáristól.. Nem vet jó fényt hogy partvonalról kibicel és nyíltan kritizál még akkor ha neki lenne igaza. Ha pedig az "infláció" okait keressük azért most sokkal inkább a "kormány" (illetve az elnök) vagyis közvetett módon a pénzügyminiszter is felelős. Teccetek volna "két-három nap alatt véget vetni az egésznek háborúnak Iránnal" ahogy fél éve ígérte a elnök és akkor nem lenne "háborús" infláció amit a végén a Fed-nek kell megoldani.. Amúgy kb az ECB kamatemelésére reagálna az USA, csak még nem olyan szar az inflációs helyzet, és a gazdasági növekedés ott. Mi Európában már baszhaty'uk , összehoztuk lassan receszóival kombinált inflációt, lánykori nevén a stagflációt ami már a kamatemelés se sokat segít.. Már csak egy jókis háborút kéne kiprovokálni, vagy összekotyvasztani az ukrán biolaborokban a covid27-est...
Eladtam ma... Nem bírom ezt a stresszt faktort... Már az alapelvemet is megszegtem vele, mert certiket nem viszek át napon túlra főleg nem ilyen bizonytalan szituban.. Tegnap még benne volt nem találtam és tovább esik 44k alá és már longban vagyok ... Nem is számítottam rá hogy esetleg kapok TL-t. Amikor a shortokat eladtam tegnap a robot asszisztens szólt hogy éppen akkor adtak el egy TL123-ast... Nem is értettem igazán, mert 44000 szint körül volt és ilyenkor nem eladni hanem venni szoktál a Longokat. 2107 áron vettem 200 darabot , amit éppen eladtak.. utánam már megint be volt zárva szóval kb az utolsó 200 darab volt. Ha már úgyis emelkedést "jósoltam" tegnap mára és akkor lesz hitelek ha én is megteszem a tétemet (persze mindig saját magamra)... Kb a mai célár is megvolt tegnap és már délelőtt el is érte. 2862 on adtam el... 38% (fibonaccsi) profittal.. Ez volt a kockázat / hozam arányt tekintve a legjobb döntés... Ha azt nézzük 60% hogy a korrekciónak 44000 volt (lesz) a C csúcsa... Az utolsó megerősítés az lett volna ha 45000 felett zár, de ez ezt majd holnap úgyis eldönti a nyitó után a bux népe. A második megerősítés hogy kilép a tréncsatornából felfelé, de a záró előtt még csak a kanóca lógott ki.. Ha a C korrekció csúcsa 44000nél van ami elég valósínű , de simán lehet dupla "C" csúcs holnap és W alakú lesz... A mai napban egyedül a záró volt ami inkább erősítette a korrekció végét, de az még pont 45000 alatt.. A tréncsatorna alapján és azt hogy a napi rendes fogalomban nem tudott kilépni, ráadásul alacsony fogalommal, az inkább arra utal hogy a legtöbben kivárnak. Így az árfolyam is "kivár", de mivel nem tud megállni ezért jön a képen látható napon belüli cikkcakkok 11 óra után fel le 45000 - 44600 egy . 400as (kb 1%) tartományban a tréncsatorna teteje és és közepe között... A kis fogalom miatt (kb inkább fél napnak felelt meg a mai) azt el tudták dönteni a tréderek hogy a tréncsatorna felső részében pattogjon a labda , de a tetején inkább a medvék voltak, alul meg a bikák (relatív többségben). így lett ebből inkább oldalazó , kiváró semmit a korrekció végét jelző nap egy hosszú bika gyertyával 45000 felett. És még lehet hogy holnap is ez lesz, mivel a befektetői hangulat kb mint a legvidámabb barakkban .A "korrekció vége táblát" még holnap se biztos hogy egyértelműen ki lehet tenni.. Na kb ezen gondolkoztam amikor eladtam a TL123-at egy elég tisztességes napi hozammal. Mások 38% éves kamatot sem kapnak az OTP takarékbetét után. A MOL shortommal is kerestem ma délelőtt. Délután meg visszavettem a portfóliómba egy kis Richter de azt tartósabb negyedéves céllal .
azért vannak monopoliumok... pl. állam csinál magának, vagy közművek sok helyen, de lehet szellemi tulajdon miatt is (időlegesen). de pl. a Google is 90% körül van a webes keresésekben... számos szektorra meg inkább az oligopóliumos lét jellemző.
https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2026/09/bessent-kontra-warsh-azaz-a-penzugyminiszterium-a-jegybank-elleneben ez max 1 napja. ez pedig a friss news: Scott Bessent amerikai pénzügyminiszter szerint nem indokolt a kamatemelés, mivel a gazdaságot ért inflációs hatások csupán átmeneti kínálati sokknak tekinthetők, miközben a maginfláció továbbra is kifejezetten mérsékelt maradt. [1, 2]A helyzet hátterében a Pénzügyminisztérium és a Federal Reserve (Fed) közötti nyílt szakmai konfliktus áll:
Bessent álláspontja: A pénzügyminiszter aktív kötvényvásárlásokkal és piaci intervenciókkal igyekszik lenyomni a hosszú távú piaci hozamokat és a hitelköltségeket. Kijelentette, hogy egy kínálati sokkra (amelyet a közel-keleti geopolitikai feszültségek és az üzemanyagárak emelkedése okozott) nem szabad kamatemeléssel reagálni
Hogy nincs szukseg kamatemelesre , ezt jo jelnek veszi a piac , holnapra nekunk is remelem olaj a tuzre https://www.tradingview.com/x/AmUPgmzq Ha fordulonak tekintjuk akkor 47 a celar
Magyarul hulyen hangzik , angolul windfall tax , hozzatennem ez esetben van ertelme bar vitathato. Hogy lehetne kiszamolni? Mondjuk vesszuk az atlag olajarat a haboru elott meg a haboru utan … kiszamolnak egy atlagot es a ketto kozotti kulonbsegre adot vetnek ki savosan. Tehat ha atlag 60 volt a haboru elott most atlag 80 akkor 20 ra tudnak adot kivetni mondjuk 50% ban . Bankoknal is igy mukodott a magasabb kamatokon magasabb profitot realizaltak ezert volt extra profit ado , na mondjuk ez mar nem valid . Hogy van e letjogosultsaga? Fene tudja kapotalizmusban nincs , de ha onnan nezed hogy az embereken nyereszkednek a verseny se tudja tompitani a hatast stb … igy mar mas a teszta … monopoliumok sincsenek
Hányszor hallottam én azt már,h kötvénypara, megbüntetik a piacot, bedöntik.... ehhez képest bessent fingik egyet és +1%, nem tűnik soknak, csak ez a sok kamu duma már-már nevetséges. most csak azért lesz 2 longos nap, mert valaki mondott valami szépet? :) amúgy meg USA 4,7%-os hozammal küzd, ami előtte 2007-ben sem volt. és nem 80%-os hanem 130%-os államadóssággal. külkerhiánnyal 15%-os devizagyengülés után. -6,5% költségvetési hiánnyal.... Nem tudom mi lesz ennek a vége. De Söpö ATH!!! Ez a lényeg!
OTP részvényesek ide!