Igen, a diagramokat nézve , híreket nem olvasva ... nincs most lehetőségem ... szigorú stoppokat állítok be , esés re fogadok Én is. (erstenél is lehetne csúszó stop)
Mostanában sok hozzászólás van a kereskedési taktikákról, de vagy elkerülte a figyelmem vagy a tőzsdepszichológia még nem merült fel. Évekig dolgoztam a piackutatás területén, ott sok mindenre rájöttem hogy hogyan manipulálnak a gyártók, kereskedők minket felhasználókat. Volt, hogy az egyik nagy sörgyárnak azt teszteltük, hogy az üveg címkéjén hová kerüljenek az elemek (hordó, árpa stb stb) mert igenis befolyásolja a vételi eladásokat. De a nagy üzletek polcelrendezését speciális szemüveggel teszteltük vállalkozó alanyokon, ami azt érzékelte, hogy a szem merre néz vásárlás közben. Na most, szerintem a nagy alapkezelők ugyanígy tudják a kisbüfik tőzsdepszichológiáját, biztos tudják és ki is használják!!!! Fájdalomküszöb, happy, és mint a mostani helyzet is a hosszú ideig tartó sávozás, ezekre is biztos, hogy építenek amikor egy ekkora kis piacon vannak mint a BÉT. Csak emlékezzünk az USA-ba is mit tudott tenni a Reddit falka egy ideig.
Nem láthatsz valóban, mert neked kell megcsinálni. Nincs mese, ha magad kereskedsz, kell egy koncepció, egy kereskedési stratégia, egy mérhető elv, ami alapján kereskedsz. Ez lehet egy indikátor akár, mondjuk az órás vagy napos MACD, ha jelez, lépsz. Nem baj egyébként tetemes mínuszban csücsülni akkor, ha a jövő kecsegtető. Ezek nagyon nehéz döntések, tudom.
Miért egyre drágább? Mert 4x annyiba kerül a memória? Akkor a betervezett 600-700 MRD USD-s "előzetes" költségek valójában 2400-3000 MRD_okat fognak ffelemészteni,. Pár hete még azért estek, mert féltek a megtérüléstől, a 600-700MRD megtérülésétől, akkor a 2400-3000MRD megtérül? Nem.
A tőzsde a jövőt árazza (tudom, sokszor leírtam, de ez van...) de semmi keresnivalója az embernek pl. a Marson, arról nem is beszélve, hogy már az odaúton elpusztul. De ez a gondolat rengeteg innovációt generál. Nem feltétlenül azok a tech cégek fognak nyertesen kijönni az AI bummból, akik most prosperálnak. Nem áll le az AI boom, de egyre drágább lesz.
OTP részvényesek ide!