Ha viszont visszavonulót fújnak, Irán megmondta, innentől ők uralják a szorost, még jobban, mint valaha. Aki nem barát, nem kap olajat? Aki barát, kap olajat? Bődületes pénzek mennek el erre az értelmetlen háborúra. Szerinted miért akarják lapátra tenni Trumpot? USA az összeomlás fele halad (kötvénypara, plafon), gigantikus költségvetési hiány. Hiába a jó GDP, ha közben az ország gigantikus költséggel finanszírozza majd magát. Ezért erősödik a dollár.
tessék 110 nél vagyunk pont ki tudnának szállni.... de van egy rossz érzésem hogy trump még egyszer azért szeretne bombázni.... előtte még biztosra megy hogy a fia longolja az olajat .... hétköznap nem fog támadni. Viszont ha irán nem áll elő valamivel akkor a boombák már be vannak készítve ahogy írta. mondjuk nem tudom mit akar még lebombázni, mert vagy nincs értelme , vagy háborús bűn :D vagy elveszti az aduját..... irán szempontjából meg mindegy szinte, kivédhetetlen a hajóforgalmat zavaró drónok.....
A tőzsdei fordulónap (cum-dividend date, azaz az utolsó kereskedési nap, amelyen még a 2025. évi osztalékra való jogosultsággal történik az adásvétel): 2026. május 20. Az ex-dividend date: 2026. május 21.
A fél világ olaj longban ül, 130-140 es árfolyamot várnak, ahhoz képest ez a 100 csak bemelegítés, a kötvények már plafonon, eközben a tőzsdék ATH-n. És mivel a fél világ olaj longban ül, időt kell nekik adni a kiszállásra, amit Trump ad nekik, fel kell dumálni néha az árfolyamot, a prémium kiszállóra, úgy,h ne szakadjon be, de realizálgatni kell, mert ha béke jön, ha tényleg béke jön, akkor 15-20%os beszakadás jön, amit a longos számlák nem fognak kedvelni. Szerintem már építgetik a short beszállókat, csak még nem elég ahhoz, hogy elengedjék. Ha átbillen a másik oldalra a bili, akkor lesz béke. Nekem ez a spekulációm.
Szeretnék egy tippmixet indítani az ittlévők közösséggel. FEL: A funda dönt, mert az OTP kőkemény pénzgyár: irány 40700 > 45000, hamarosan, csak ki kell ülni, ez jó beszálló most (40700) LE: szerintem USA korrekció jön és a BUX/OTP is lefikázik (látva a kötvényparát), elengedik még a 40k-t is (osztalék nélkül értendő)
ebbe trump szerintem bezavart keményen..... mondhatni szivatja az egész világot .... kommunikációja egy óvodás szintjén ragadt meg.... folyamatosan egymásnak ellentmondó dolgokat kommunikál akár egy adott nyilatkozaton vagy poston belül. Bizalmat nem épít. irreálisak a követelések, csak nem nagyon tudja alábbadni mert eleve úgy kezdte hogy felrúgott egy dealt amit obama kötött, és jelenleg ugyanazt se tudja hozni. Nyilván az egojának népszerűségének fáj.... viszont meddig húzhatja? jönnek a választások.... kb izraelen kívül mindenki ellene van a háborújának. (a saját kongresszusa se hagyta jóvá :D )
Ez lett volna a lényeg: "Az osztalékrallyt általában ez a tény hajtotta évekig, hogy általában "aznap" az árfolyam összekapja magát" Valaki azt se érti, hogy tényleg holnap dobhatja már reggel 9-kor, mintha kezdők lennének. Pedig ez alap, amit leírunk még 5x ha kell. De én nem írom le többször.
Én midig pesszimista vagyok, fogadjátok el. A nagy osztalék-rallyra vágyók, lehet ma kapkodják az rv-ket, mert hú de jó ingyen 1000, valójában nem nyernek semmit. Csak át kellene gondolni. 45>>>40700, gyakorlatilag az utóbbi hetek padlója van. Akkor éri meg itt venni, ha jön a 45k visszateszt, ha beszakadás jön, akkor bikacsapda van. Az osztalék most tökéletes long beterelés: Robotkának. Verni fogja a tamtamot, mint Lúdas Matyi döbrögit.
Ma zárásban 17:00-kor nálad kell lenni az rv-nek. Látják, hogy mennyi db rv-d van, ez alapján kapod az osztalékot, majd jön a kifizetés, később! Az RV, HOLNAP ledobja magáról az osztalékot, ezért dobhatod, mert az már a tiéd. Erre írtam tegnap, hogy aki MA eladja 40700-ért, példa! Holnap jön az osztalék-levágás, 1000Ft-ot kap, 39700-en lesz az árfolyam, vagy kis szerencsével, CSAK 40.000-ig esik, akkor +300 ft-ot nyer +ban, ha eladja 40000-nél. Az osztalékrallyt általában ez a tény hajtotta évekig, hogy általában "aznap" az árfolyam összekapja magát, vagyis visszatöltik, 40700>39700>40700, vagy meg is jön a vételi erő, 39700>41000. Gyakorlatilag tisztán nyersz 1000-et, nem pedig 0-n leszel (vagy +300ban) HA meg beszakad: előre ne spekuláljunk, akkor így jártak a rally-vadászok.
A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja 2026. május 22., amely napon a részvénytulajdonos értékpapírszámláján nyilvántartott OTP Bank Nyrt. névre szóló törzsrészvény mennyiség jogosít a 2025. üzleti év után megállapított osztalékra.
OTP részvényesek ide!