'különösen a Te beírásaid miatt maradtam a seggemen, és maradok most is.' Ha ez így van, mindenképpen javasolnám, hogy ne egy részvényben legyen a pénzed (de ne is 3-ban..)
Nem hiába írod, amit írsz!
2022 nyarán 9.000 Ft-nál szálltam be, első részvényvásárlásom
és az egyetlen az OTP, persze tudom, hogy nem ez a legjobb stratégia, de
kényelmes, folyamatosan veszem azóta is TBSZ-re. Nagyon durván nyerő befektetés
volt eddig.
Viszont már
kiszálltam volna korábban, ha nem olvasom ezt a fórumot, és különösen a Te
beírásaid miatt maradtam a seggemen, és maradok most is. Köszönöm és továbbra
is követem a beírásaidat!
Azért remélem átment, hogy arról írtam, hogy van 40-45-50% upside az OTP-ban és egy 1500 pontos, 3%-os downsize risk a társasági adóból (ami kb 2 hétig lesz érdekes az árfolyamban, amikor bejelentik).
amint ez megtörténik az ágazati különadók csökkentve lesznek az tuti. Eleve kifogásolja ezt az EU meg értelme sincs.... szóval az extra profit adó ami már rég meg amúgy se állja meg a helyét csökken majd kivezetik, bankadó csökken, de szerintem meg lesz tartva. Kamatstop el lesz törölve.... nyilván idő kell ennek, de ha ezzel párhuzamosan emelkedik a társasági adó na isten....
Ja és akkor komolyabb akviról még nem is beszéltem, amire szintén van esély. 2028-ban 60.000 felett lesz az OTP, ez most egy erős de nyugodt mondásom. Továbbra azt is javaslom, hogy értem, hogy van aki chartozik,
technikázik, de érdemes néha messze lépni megérteni, mik a nagy makro
folyamatok, amik drivolnak egy piacot és papírt, mert hosszútávon mindig
az győz...
Az egyetlen downsize risk amit most látok, hogy szinte biztosra veszem, hogy a társasági nyereségadó nem marad 9%. Ha mondjuk duplázódik 18%-ra 2027-től, az 9%-ot elvesz a magyar eredményből (18% adó 9% helyett), ami mondjuk 30%-a a teljes eredmény, szóval 3% ( ~ 30% * 9%) downsize risk ebből. Az upside tényezők jóval erősebbek és nagyobb hatásúak, de lesz majd egy 1500 pontos leugrás, amikor bejelentik a CIR emelést.
És aki azt gondolja állandóan a longot tolom, olvasgassa vissza a CIG meg Wabi topicokat az elmúlt 12 hónapban, ahol fixen megmondom az esést (azt is pár hetente beírtam, hogy miért, hátha segítek pár embernek).
Hát, beírom megint, de persze halottnak a csók, de... OTP-t ne adjatok el, még mindig szuper olcsó. Majd 55.000 felett el lehet kezdeni beszélgetni, hogy 60.000-ig ha elmegy, akkor esetleg. Idén is mentünk 25%-ot kényelmesen, miközben Irán. P/E-ben régiós bankokhoz képest olcsó. Bankadó/különadó szerintem marad még, de idővel csökkenhet vagy ha csak nominálisan ennyi marad és nem emelkedik 3-4 éves távon az is jó. Ukrajna. Ott ha lesz béke bármikor (1-2 éves távon), a teljes régió fel fog értékelődni. Ha valóban lesz komoly szándék az eurozona csatlakozásra, az országkockázati felár jelentősen csökkeni fog. Tükörsimán fog elmenni az OTP 60.000-ig, a szokásos napi/heti hírvezérelt hullámzással, amivel szokásos módon NEM KELL foglalkozni.
https://www.investing.com/indices/germany-30-futures-chart amúgy ez a lényegesebb, az OTP szempontjából, a DAX. Ti a CFD-t nem látjátok.Napos SMA50-100-200. a valódi dax érték 24100 környéke. =futi 24300)Ezeknél bírkózik. Ha megnézed az NQ, de akár az OTP-t is. https://www.investing.com/indices/nq-100-chart A DAX leragadt az inverz fej vállnál, az NQ már rég kilőtt, ahogyan az S&P és az OTP is. DAX miért nem lőtt ki? (Amúgy a DJ = DAX, DJ is leragadt, nem jött a mágikus mondat: buy the DJ)
OTP részvényesek ide!