-VG-Technikai:-Az osztalékszelvény levágását követően is támaszok felett maradt az OTP árfolyama, melyek jelenleg 26 390 és 26 672 forintnál húzódnak, az utóbbi a 30 napos mozgóátlag. Ha ezeket letörné a jegyzés, nagyobb negatív korrekciós hullám jöhet. Felül továbbra is 27 500, majd 28 735 forintnál húzódnak fontosabb ellenállási szintek. BUX: Negatív korrekció jöhet a hazai részvénypiacon? - Világgazdaság
kamatstop..... anno amikor lakáshitelt vettem fel, még akkor is hogy tudtam csak pár évre , mert hamarabb visszafizetem, még úgy is fixet vettem fel, nem akartam a nagyobb kockázatot.Nem kényszerít senkit a bank hogy vegyen fel hitelt, és a változóra se kényszerítettek senkit sőt, valószínű megkérdezték hogy fix jobb lenne . Nyilván alacsonyabb törlesztőre szavaztak,- a kormány meg a mi pénzünkön menti meg a felelőtleneket megint. Abszolút rossz a példa mert nem sarkall felelősségvállalásra.
"Nyilvánvaló". És miért nem? Ezek a családok, akiket védeni kell, legalább annyira hülyék voltak, mint anno a CHF hitelezésnél. Senki nem erőltetett egy családot sem, hogy változó kamatozású hitelt vegyen fel. A családokat védik, a bankoknak meg járna ez a pénz. Mert ha másokat hiteleznének, nem ezeket a családokat, akkor ő rájuk nem vonatkozna a kamatstop, tehát jóval több bevételt tudnának realizálni. Kamatstop: Bankoknak eleve ott van a bankadó, duplán szopatják őket. +1 Az első babavárós pénzeknél volt ez az 5 év határ, na azt is szépen kitolták 2 évvel. Én erre is azt mondom, aki nem vállalt gyereket, mert nem is akart, de elbaszta a pénzt, az így járt. A CHF-nél azt mondták itt egyesek, hogy ami az embernek jár, azt adja vissza a bank. Fordítva? Ha a banknak jár valami, ALÁÍRTA a user, hogy 5 év múlva ha nincs gyerek, akkor EGY összegben vissza kell fizetni a felvett pénzt KAMATOSTUL. Ha nem jött össze a gyerek, és esetleg vettek ingatlant, az akkori ingatlanérték 2-3x éri most, tehát nem kell sajnálni őket. Eladják aztán majd vesznek másikat normál hitelből, vagy elköltöznek máshova, ahol még így is tudnak venni lakást, a "nyereségből".
Ha így van, akkor direkt brókerre kattintva is látni kellene. "Pénzszámla egyenlegnél". Így azt holnap írják jóvá, a banszámlán. Vagy már lehet érte venni részvényt/certit, akármit.
OTP részvényesek ide!