Srácok, 12,9-en szálltam be az OTP-részvényekbe, és csutortokon az utolsó percben, 25-ön szálltam ki. Hatalmas köszönet nektek, hogy veletek lehettem és tanulhattam tőletek – nélkületek ez valószínűleg nem így alakult volna. Nagyon hálás vagyok minden megosztott gondolatért és tapasztalatért!A legjobbakat kívánom nektek, és bevallom, egy kicsit hiányozni fogtok – főleg a mindennapi kommentolvasás.Köszönöm még egyszer, és sok sikert mindenkinek!
Tedd már félre itt a politikát, meg a csölátást,ha kérhetem.... Szerintem a topik lakók is egyet értenek velem,de nem vagyok teljesen meggyözögve vele, csak remélni tudom ... Inkább néz a legendát... https://youtu.be/X6UOCsLHEQU?si=WIlQ_EJ4oz5-5X-q
Ez még fog menni idén,a BUX-1995-ös 1000 pontja az első bikapiacon 1997-re- 8 szorozott kb.- A második bika piac pedig 2003-2007-ig volt,ott is 3 szorozott.
Szerintem meg ide is tartozik, tanulságos a film, ha Papi zseniálisan nem terjeszkedett volna külföldön, akkor a papír kb 500 forint lenne ma, sőt lehet már Lölö-é lenne. Ha nem tetszik ne nézd meg, ha meg megnézed, örülj neki, hogy nem az 500-as opció történt és ha okos vagy tudsz pénzt keresni.
Igazad van emelkedő a trend, de már régóta tart, sokan azt hiszik nem lesz többet pénzügyi válság, de szerintem ami a világban megy fenntarthatatlan, csak nézzük az ingatlan árakat nem csak a világban, nálunk is......a Dax két év alatt duplázott közben politikai, és gazdasági válságban van, és még nem látják az alagút végét, az államadósságok...........Trump maga az időzített bomba, és befolyásos támogatói sokat várnak tőle, ők a pánikon is tudnak jól keresni nem normális idők jönnek szerintem
másfél év alatt azért a BUX is duplázott érdemi korrekció nélkül, az Otp triplázott és ha a valóban túlértékelt piacokon történik valami , akkor aki régóta követi a magyar piacot az tudja, hogy sokszor mi szenvedtük meg a legjobban pl. 2008 otp 11 000-től, én 1350 körül vettem 3000db-ot, akkor kezdtem a kereskedést, és nem értettem hogyan vehette valaki 11 000 körül, persze ha még megvan osztalékokkal kiegészítve....... egyébként akkor is vették a saját részvényt mégis beszakadt, akkor is mint most mi voltunk a Pannon pumák. Csányi akkor azt mondta, amikor 1500 körül járt, hogy a valós értéke 4500 körüli, így valóban jó befektetésnek tűnt, még sima részvényként is. Erős, megbízható bank az OTP, de ezres, több ezres váratlan meghúzásoknál, certi kiütéseknél, én rendszeresen be shortolom, az aranyat is beshortoltam 2900 fölé lépésnél már kétszer is, sok pénzzel pedig 2920 körül kiütik, harmadszor már nem merem, mert érzem, hogy 3000 a minimum cél, vettem ma otpts52 el is adtam, legközelebb 25000 felett nem valószínű, hogy megússza, többet nem is veszek abból. Simán OTP részvénybe befektetni hosszútávra most nem jutna eszembe, akkor már inkább a MOL. ts53 megmaradt 2300-ért akartam adni 1950-ért vettem, nem sokon múlt, ha szerencsém lesz hétfőn akár többért is viszik. A 25 000-es érték olyan szép, hogy fölötte shortolom alatta eladom, akár hosszabb ideig is el oldalazhatna itt....szép hétvégét
Longgal többet tudnál keresni, mert emelkedő trend van. Medve piac esetén meg a shortokat érdemesebb keresni, de hosszabb távra nézve ott is egy jó long beszállót, már ha persze van jövője annak, amibe beleteszed. Kockázat mindig lesz, ki..mit..mikor és mennyit vállal. Ha most pl felnyúltak volna a short certiért, más lenne a helyzeted. Persze nem kívánok rosszat, mert shortoltál, ne értsd félre, csak sokkal nagyobb rizikó most. Szerintem még mindig az OTP a legjobb vezető részvény jelenleg, ami a benne rejlő potenciált illeti (kihangsúlyozva, hogy abból kiindulva, amit jelenleg tudunk...én hiszem, hogy béke lesz, mert optimista vagyok, akkor meg csak nem lesz annyi szankció se). A Richterben talán benne volna egy 12k, de annál nem gondolom, hogy többet érne most. A Telekom talán 1.6-1.7 k szerintem, a MOL meg itt kb ahol most van, ha beleszámolom az osztalékot, de ott is kevesebb volt már tavaly, mint tavalyelőtt. Ha nem lenne rajta az "állami bilincs" és ennyi "vámpírdenevér" megérné MOL-t venni, de addig felejtős. Lásd, mi történt a Telekommal, amióta nincs rajta az állam béklyója.
"az egész világon magasak az értékeltségek" Ez az egy állítás biztos nem igaz, mert éppen hogy a béka segge alatti (volt) a magyar, lengyel, kínai piac általános értékeltsége. A bux ezek közül is full alulértékelt és lemaradó, benne az otp-vel, mint agyonadott orosz-ukrán kitettséggel is rendelkező bankpaír. Éppen ez adna arra módot, hogy ha és amennyiben ez az alulértékeltség legalább a normalizálódás irányába mozdul, mint ahogy most valami olyasmi történik, akkor itt lehet nagy pénzt kaszálni, és ezt a profik is tudják. A nagy hozam lehetősége az alulértékelt piacban van inkább benne, mint egy 1000x-esen túlhúzott további piacokban, ott ugyanezen logika alapján inkább várható lenne a korrekció, de legalábbis a további nagy hozamok kialakulása legalábbis kérdéses. Na, persze láttuk azt, hogy ez se csak ilyen egyszerű, de a valószínűségek alapján ez lenne a térkép.
A nap során 65 szavazat érkezett. 45 szavazó (65%) szerint lesz idén 30.000 az OTP. 20 szavazó (35%) szerint nem lesz idén 30.000 az OTP. Azért ha ugyanezt a szavazást 6 hónapja írom ki (2025-öt megkérdezve), szerintem nagyon más jön ki, örülök, hogy kezd átmenni a köztudatba, hogy ez már nem a régi hernyó, hanem egy pillangókisasszony. Egy másik világban vagyunk már, mint 3 éve voltunk.
Valóban, nagyon jól... még így is, hogy van eladásin 8k... A tegnapihoz képest korrigáltunk egy kicsit. Naposon visszatértünk a Bollinger szalagok közé (középvonal már 23.800 felett), az MACD ismét a vételi jelzés határán, RSI 65.5. Minden adott, hogy tovább meneteljen. No persze azért ha mégis folytatódik a háború és nem lesz érdemi eredménye a tárgyalásoknak, sokan ki fognak szállni. Akkor mélyebb korrekció is lehet, de amúgy szerintem minden felfelé mutat fundásan is. Oszti, esetleges akkvizíció, további srv stb. Jó eredmények... Hajrá OTP!
OTP részvényesek ide!