Szvsz ma - holnap megvan az esélyünk, hogy elérjük az általam várt 17.600-as szintet. Délután sokminden eldől, kamatdöntés + USA majd eldönti. Vélemény? :)
Bizonyára látjátok Ti is, pötyögtetik kifelé a TL90-eket, párszázas tételekkel. Eddig nem volt eladó sehol, semennyi, illetve csak egészen magas szinteken (17600+), ez ahhoz képest újnak tűnik.
Azt egyébként nem írtam, hogy kolbászból van a kerítés, hanem, hogy az SP500 grafikonja sokkal egyenletesebben emelkedik, mint az OTP. Ez szerintem egyszerű tény.
Ha minden piacon a blue chipeket nézzük, akkor azt talán USA piacokon se teszik meg csak úgy ezt, de tudom, hogy erre se lenne elég a tíz ujjam, hogy ellenpéldát hozzunk, de nyilván nem is akarom hasonlítani a két piac méretét. Ha a kis papírokat is belevesszük, akkor viszont a magyar piacon is találunk jóval több "szép" történetet, mint kellene. Lásd Delta...
Najó azért ne csináljunk már úgy mintha usa-ban kolbászból lenne a kerítés. Ott simán megvesz a cég hitelből srv-t, menedzsment kitáraz közben, cég meg ott marad üresen vagy adóssággal aztán szevasz, lehet tovább sétálni. Ha itthon is usa szintű kereskedés lenne, még többen sírnának mint így. Bét ahhoz képest egy cuki játszóház.
Bocsánat - off-topic. Más BÉT kereskedési szolgáltatónál is elérhetetlen volt a szolgáltatás tegnap 9-10 óra között, vagy ez csak az OTP Direktbrokert érintette? Köszi a választ!
Azt nem is állítom, hogy nem vagy pluszban a leírt technikával, csak azt mondom, hogy szerintem az OTP az elmúlt 10-15 év alapján nem a legjobb választás erre. Annak én sem örülök, hogy nem így van, ezt tegyük tisztába.
Ha most elkezdene rakétázni az otp mint tavaly november 28.-án, akkor meddig jöhet vissza a hirtelen emelkedés utáni korrekcióban? Esélyesebb a mostani szint alá korrigálni vagy inkább az esélyes, hogy még eddig sem jönne vissza?
Ezzel teljesen egyet értek. Csak ez nem segít a magyar kisbufin, aki egy kis pluszt szeretne csinálni és nem akar USA-ban kötni. Én is szeretnék itt pénzt keresni, de sokszor úgy érzem, hogy aránytalanul nehezitett a pálya és sajnos nap végén semmi más nem dönt, mint na/hó/év végén a pénz a számlán.
Nem a jó időben beszállóról beszélek, hanem a tartásrról mint elvről. Nincs azzal az semmi baj, egyetlen termék esetében sem. Csak megfelelő stratégiát, taktikát kell használni és nem egyszerre betolni a házat. Hacsak nem igazi tulajdonos akarsz lenni, mint ezt Rahimkulovék tették.. Nézd meg mi történik akkor ha minden nap záróban veszel egy darab bármit. Pld OTP részvényt. Vagy minden hónap nyitáskor egy fix összegért. Kezd időben bárhonnan. Használj tetszőleges vásárlási elvet. Ha ezt éveken át (3-5 minimum) megteszed rövid időktől eltekintve tuti pluszban vagy. Nekem ezt jelenti a "buy and hold".
Az amerikai indexek hosszú távon mindenkit vernek és ez így is fog maradni. A Dax már nem olyan izmos, az OTP meg csak azért tart itt, mert az elmebeteg magyar gazdaságpolitika ennyit enged neki.
Nyilván mindenki azt vár, amit akar, de ha megnézed, hogy az elmúlt 10 évben az OTP-DAX-SPY grafikonokat, akkor elég siralmas a kép az OTP szempontjából beleértve minden háborút, covidot, stb-t.
OTP részvényesek ide!