Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
farkasfu
farkasfu 2023. 11. 23. 10:19
Előzmény: #1248326  stolz
Úgy látom egyre többen ismerik el, hogy nem Varga miatt volt a korrekció, csak be/rá segített! 😃
Engem annak idején, ezért szinte karóra tűztek a marhaság jelzővel stb. 
A korrekció gyors és meredek volt, de a szerkezet meglesz így is! Nagyon veszélyes volt az első két hétnél a zászló!!! Azóta a C" szakasz mélysége egyre kisebbre várható, mivel a B" emelkedik. Mindig is a B szakaszt kerestük, hogy hol lesz a teteje/vége. 
Azt szoktam mondani napos időtávon ezekre a trendellentétes ABC szakaszokra, hogyha a C" célára🐧 teljesül, akkor baj van! Trendfordulós gyanús olyankor! A mostani C" is hiányzik még, ez lehet egy rövidebb 38.2, de dupla alj is! Alatta már gázos! Meg lesz ez a szakasz is, csak még hogy honnan, azt nem látni!
 Ha ránézünk erre a  "nálam tisztított" chartra, akkor nagyon is hiányzik egy láb"!!! 
Mi van, ha lesz egy láb lefele??? Rövid ~38.2 esetén lesz egy B és egy C Szakaszunk! Evvel lezárul a C" korrekció és a B-ből pedig egy intenzív emelkedés jöhet ~15K környékére, mint egy zászlós mozgásnál, ahol meglesz ennek a hullámnak is a C" pontja! 
Vagy nagyobb lesz a lefele láb, dupla alj környékére és befosik mindenki és jönnek a 8K-s előrejelzések megint.😃😃 
Na nem kell betojni ott se még! :)
Rendszerint kisérem az árfolyam mozgását a charton és frissítem a madarak helyét, vagyis a C" pontokat. Akármit is mond a funda, nem lehet vakon repülni vele! Hiába van egy kiváló  fundás irány, vagy cél, a ta ott lesz mindig! 
Csak az életből vegyünk egy példát. Elindulunk a messze távoli célba autónkkal és csodák csodájára megálunk tankolni, vagy szükségletet kielégíteni, de akár országhatár, vasúti átjáró állja utunkat! 
Szóval vannak akadályok/határok, ami megállít, vagy kerülőre kényszerít! "Ta" mint technikai...📈📉 ennyi...
 OTP/D 
https://ibb.co/59RsYTW
macibear
macibear 2023. 11. 23. 10:08
Értem én, hogy TA, meg Elliott meg funda.
A forró tőke - spekafaktort miért nem vizsgáljátok?
Azokat a gyors mozgásokat a chartba alapvetően ők teszik bele, no meg a robotalgoritmusok.
(Én alapvetően ezt a faktort vizslatom. Mit akar csinálni a piac, vagy egyes piaci szereplő(k)? Bevásárol, kiszáll, vagy csak megjáratja az árfolyamot? Mozgás nélkül ugyanis nincs haszon. Hol lehetnek stop szintek, meddig vihetnek le vagy föl ha aktiválódnak?) 
.
Miért vitt le a Varga beszéd olyan mélyre? 
Mert előtte egy speka felkergette az árat aug-szeptemberben háromszor is lokális csúcsot kialakítva. Csak rá kell nézni a napos chartra mennyire kilóg a mozgás a gyj előtti topogástól a Varga aljig. Semmi tisztességes FIBO szint nem volt azon csúcsok környékén. (Erőszakosan találni persze lehet, de az már csak belemagyarázás, Vagy feljebb, vagy lejjebb kellet volna megállni.)
A Varga beszéd idején nem voltak már vevők, viszont volt sok szűkre húzott long stop. A speka még nem tudott realizálni, kiszállni. Nem volt rá ideje. Viszont stop szintje neki is volt. Természetes, hogy egy kisebb eladás is beindította az eladási hullámot. Az sem véletlen hol állt meg. Ott ahol a spekánk elindította a játékát. Nyereségesen vagy legalábbis veszteségmentesen kellett abból a játékból kiszállnia.
Korántsem úgy alakultak tehát a dolgok az ő szemszögéből mint ahogy gondolta, ennek is lehetett köszönhető az elmúlt két hónap toporgása még a gyj idején is.
.
Azon viszont érdemes lehet elgondolkodni, hogy ideális FIBO szint a háború utáni alj harmadik hullámnak a 13 800 környéke.
zkktib54
zkktib54 2023. 11. 23. 09:52
Előzmény: #1248334  kovko
Azért ma bezavar, hogy USA-ban Hálaadás ünnep van - kereskedési szünnap.Nálunk azért alacsony forgalom lesz, - OTP-t bárhová tehetik !!
Macus
Macus 2023. 11. 23. 09:52
Ezt mondom én is, hogy ha nem lett volna a nagy kötés sehol se lenne a forgalom megint.
mzoli 2023. 11. 23. 09:48
Mi szokott lenní. légyszi mond el?
kovko
kovko 2023. 11. 23. 09:40
Előzmény: #1248332  Macus
"a forgalom ranezesre jo" 
09:02 13855 5 percig nincs kötés 
09:07 13945 egy 5 milla alatti „csomagtól” 
Amikor kb. 300 darab papír majdnem 100 pont árfolyamváltozást jelent, ráadásul a nyitás utáni 15 percben az ránézésre se jó szerintem. A tegnapi nap emelkedését a zárás előtti órában kb. 20.000 darabos forgalom adta 
...és akkor lehet azt keresni a múlt alapján, hogy amikor az árfolyam így mozog, akkor mi szokott lenni...
zkktib54
zkktib54 2023. 11. 23. 09:38
Előzmény: #1248331  zkktib54
Úgy néz ki, megvolt a realizálás a 14k-re. Mehetünk neki mégegyszer.
Macus
Macus 2023. 11. 23. 09:28
Nagyon csapongunk , egy masodpercre belenyaltunk 14 be , a forgalom ranezesre jo , de igazabol egy nagy kotes miatt ennyi. Valaki vagy 2-300 millaert bevasarolt :D ettol eltekintve kicsivel atlag feletti a forgalom (bar ez nezopont kerdese, ennyinek kene lenni minimum :) ) lehet meglesz akar a 14100 de szerintem ott megjonnek az eladok is, szoval ha rakapcsol az eses akkor lehet meg baj.
zkktib54
zkktib54 2023. 11. 23. 09:27
Kop-kop-kop! 14.000-es ajtó. Beléphetek ?
macibear
macibear 2023. 11. 23. 09:24
Ja.
.
Ez azért még nem zárja ki, hogy még egyszer megkóstoljuk azt a szintet. Megcsináltuk gyorsban Varga miatt, majd pedig megcsináljuk lassúban a "természetes" mozgás alapján.
Törölt felhasználó 2023. 11. 23. 09:21

A Varga beszéd lehetett c hullám, mellyel elérte az ideálisnak tekinthető korrekciós szintet.
Eggyel magasabb trendszinten pedig lehetett exp flat korrekció, mint alhulláma a teljes korrekciónak, vagy az említett alapon egy teljes korrekció.
Mivel nem lehet eldönteni, ezért szóródnak a várakozások, illetve az is lehet, hogy első hullám közben volt a beszéd, ebben az esetben a lehetséges kimenetelek száma tovább nő.
Nem látom antagonisztikus ellentétnek, a fentiek miatt hullámelméletileg feloldható a probléma, az egy másik kérdés, hogy ebből a nézőpontból semmiféle előnyt nem hoz a kereskedőnek, mert mehet jobbra is balra is.
A felfelé menő trend magasabb idősíkokon nem sérült (pl.: emelkedő csatorna hetes, rsi fenntartható bull zónából érkezett délre, de a bull támasz zónájáig sem jutott el).
Nagyon sok a kérdőjel, de ez a forgalomban és a charton a gyertyákban is látható.
Pontosan úgy van, ahogy mondod, akik lefelé várják vagy a C-t hiányolják, vagy alapból annyira negatívak, hogy már összeomlást (3. hullámot), miközben a rész vagy teljes korrekció lehetőségéről nem vesznek tudomást.
macibear
macibear 2023. 11. 23. 09:18
Előzmény: #1248322  szaja
Nem.
Macus
Macus 2023. 11. 23. 09:04
Hmm nyitó 850
stolz
stolz 2023. 11. 23. 09:00
Előzmény: #1248318  dniel
A varga beszéd előtt szép napos negatív rsi divergencia alakult ki. Tankönyvi. Ebben igazad van. Az már ott a 3.hullám vége volt. A beszéd miatti zuhanás azonban a szép korrekciós hullámszerkezetet agyoncsapta. Azért várod/várják lefelé mert hiányolják a C hullámot. Az árfolyam viszont elérte a 4.hullám elvárható korrekciós szintjét. Emiatt van egy antagonisztikus ellentét a grafikonon. 
Törölt felhasználó 2023. 11. 23. 08:23
Előzmény: #1248304  berlini

Szemléld egy másik perspektívából az eseményeket!
.
A hullámelmélet - elsősorban itt az Elliott hullámelméletére gondolok - nem előrejelző, hanem egy a piac mozgását leíró modell, melynek szabályrendszere mentén előrejelzéseket is lehet készíteni (itt a probléma, hogy egyszerre mutathat bull és bear irányra is lehetőséget a szabályrendszer mentén). A modell alapja az emberi természet és az abban bekövetkező szabályszerű változások, ha úgy jobban tetszik a hangulati elemek ismétlődő változása, ami segíthet megérteni az egyes eseményekre adott reakciókat (pl.: rossz hír az árfolyam nem mozdul, vagy erőteljesen reagál a piac egy bejelentésre) és a várható változásokat.
.
Abba most nem mennék bele, hogy a többség arra használja, hogy a saját előre megfogalmazott elképzelését rajzolja fel a chartra, a bullos emelkedést, a shortos esést, erre számtalan jó és rossz példát látni a topikokban.
.
A TA-ra egy másik megközelítésben pedig csak egy statisztikai modellként szabad tekinteni, ami egy statisztikai valószínűséget mond (pl.: fej-váll 67%-ban működik) a jövőbeli mozgás lehetőségére, vagyis sok esetben csak mondana, mert kevés olyan embert láttam a fórumokon, akiknek valamilyen statisztikai adatbázisa is kapcsolódna az elképzeléséhez, akár tanultan, akár saját maga által feldolgozva.
.
Egy jó fundamentális elemzéshez sok tanulásra és tapasztalatra van szükség, valamint nem elhanyagolható a megfelelő információs források megléte, a legtöbben az említett tényezők valamelyikében, vagy mindegyikében hiányt szenvednek.
.
A TA ebből a szempontból könnyű pálya, mert csak a chartról szed le információt, ami mindenki számára elérhető, így az információ források hiányosságait sikerül feloldani, akár nagyon gyorsan is eljuthat odáig valaki, hogy saját maga készíthet előrejelzést, nem kell a padokat koptatni évekig, azonban ez is egy szakma, amihez hosszú tanulási időre és tapasztalatra van szükség.
.
Én például nem szeretem, ha sokan látják az elképzeléseimet (TA), mert az az érzésem, hogy rontja a találati arányaimat, a szűk körben olvasható elemzéseknek azonban úgy látom magas a találati aránya, az önmagát beteljesítő jóslat ebből fakadóan - az én tapasztalataim szerint - nem állja meg a helyét, sőt az igazán erős találatok akkor következnek be, amikor azt látom a tömeg teljesen más elképzelések mentén alakít ki konszenzust, mint amit én gondolok a jövőbeli mozgásról.
Npz 2023. 11. 23. 08:23
Előzmény: #1248323  jaow
Annyira up, hogy Kínában bedőlt egy bank és semmi reakció!
Érik a zakó!
Egyszer beindítják a nagyok, oszt, tosz!
jaow 2023. 11. 23. 08:12
Előzmény: #1248319  macibear
“Ja! Vakarom is a fejem, hogy eladjam-e ma a TL certiket 14k fölött kicsivel.”
Annak az esélyeit, hogy december 1-ig 14220 fölé megyünk 20%-ra tenném, hogy 14700 fölé azt meg olyan 5%-ra. Utána meg ráfordulunk a minősítésre, ott már elég depressziós kellene, hogy legyen az árfolyam. :)
Le kellene tesztelni még azt a nagy esés utáni aljat mielőtt elkezd igazán emelkedni.
Hetesen is csökkenő forgalommal megy felfelé.
Nem igazi emelkedés ez még.
szaja 2023. 11. 23. 07:53
Hosszú távú pakkod nem bántod Maci? (nem akarok indiszkrét lenni)
Macus
Macus 2023. 11. 23. 07:52
Hat en fosiztam es eladtam tegnap 50 en. Lehet ma reggel vissza is korrigalunk azert. 

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek