5 ora alatt 450 m forgalom ? Jol latok ? Meg 100 misi sincs orankent. Hamarosan ebbol olyan elmozdulas lesz mint a haz. Az irany pedig nem fel lesz , tekintve jo hirre nem tudunk emelkedni. Lehet inkabb short certin gondolkodok majd a jelentes napjan.
Már leírtam a múltkor, az előző minősítésnél, hogy a vak is
látta, hogy óriási a lyuk a magyar ktv-n. Ehhez képest nem akarták észre venni
a minősítők. Számomra itt vált komolytalanná az egész, amit ezek csinálnak. Megemeltük
a hiánycélt, gyorsan kiadtak egy nyilatkozatok, amiben észrevették a hiányt. Nevetséges
volt. Most is leírtam, hogy nem lesz EU pénz, erre jöttek a kamu speka hírek,
hogy lesz, aztán meg, hogy mégse lesz. Én most azt mondom, hogy elég feltenni pár
kérdést ahhoz, hogy a minősítők elintézzék annyival, várj mit is írtak a
szövegesben a múltkor egészen pontosan? Ja
igen: „A politikai hangulattól függ” hogy érkeznek e a források és máris úgy
volt a minősítés, hogy majd egyszer jöhetnek a források is. No, most a
bizottság mit csinált? Feltett pár kérdést a magyar kormánynak. Pfff, most akkor erre mit lehet
mondani? A háborút is addig húzzák, ameddig akarják, ezeket az eljárásokat is. Hol itt a piac láthatatlan keze? Szerintem nincs annál rosszabb, amikor csekély
emberek, de minek is fognám vissza magam? Amikor a qrva bürokraták fontosnak
érzik magukat. Ez megy. Valakit kineveznek valami bizottsági elnöknek és attól valakinek
érzi magát és a feltételeit ismételgetve játssza az eszét, de kinek? A bárkinek
is. Ha valaki megdicséri, hogy milyen ügyes volt elélvez egyből, mert most minek udvariaskodni? Amúgy csak egy irodista súlytalan senki.
"Biztos azért veszik ma a Ricsit, mert arra spekulálnak, hogy bóvliba megyünk. :)" Veszik? :) Én annyit látok, hogy átlagos a forgalom. Reggel volt benne egy kis megugrás, de mostanra el is tűnt. Nem látok pánik vásárlást, hogy a lemaradástól való félelem miatt az átlag többszörösével izzana az árfolyam. Csökkenő trendben van és most egy ellenállásnál el is akadt. :) Ami az otp-t illeti: Nem vártam rallyt a gyj előtt. A múlt héten is arról írtam, hogy ki a fene fog ebbe pénzt tenni a minősítések előtt. Persze lehet, hogy az otinak is jut majd 15 perc hírnév és lesz egy gyors felszúrás, de ez itt sem fog sokáig tartani szerintem. Egyelőre Maci forgatókönyve tűnik a legvalószínűbbnek, hogy 800 volt a tető...
Biztos azért veszik ma a Ricsit, mert arra spekulálnak, hogy
bóvliba megyünk. :) Több, mint egy hónapja néztem, de már akkor azt a kockázati
felárat fizettük amúgy, mintha bóvliban lennénk. Olyan szinten túlpolitizálták már ezt
a minősítősdit, hogy értelme alig maradt. Értem én, hogy a részvénypiacon
vannak intézményi protokollok és azok miatt még mindig nagyon nem mindegy, hogy
betesznek e minket bóvliba, de nekik se! Úgy egyébként annak már mi értelme, ha saját magukat
szívatják meg azzal, hogy nem tudnak itt pénzt keresni? Addig addig, hogy ezekkel a háború részét
képező gazdasági odahatásokkal már annyit trükköztek, hogy már jó nagy lett itt a
katyvasz. Ideje lenne már valami tűzszünetnek mondanám, de most megint
raszputyica van, ergo nem kell semmi extra, hogy szinte megálljon az egész. Beleragadni elég
a sár is. Se nem piac, se nem háború, az ég tudja mi ez, de legkevesebb a németeknek nem hiányzik, hogy itt kritikus legyen a szitu, de ha bóvliba tesznek, akkor igazából senki nem tudja Orbán mihez kezd a "lehetőségeivel". Most megint meghosszabbították és kineveztette magát újra fél évre főrendelkezőnek. Csinálhat, amit akar.
Oké, de hány darab részvényt bocsájt ki a két bank pontosan, mert az árfolyamokat csak akkor hasonlíthatod össze ha pontosan ugyanabbyi a részvénydarabszám.
Egy kis összehasonlítás. Ma jelentett a Commerzbank, háromszorosára növelte a harmadik negyedévi eredményét 643 millió euróra. Az OTP től pénteken körülbelül 730 millió eurót várnak. A Commerzbank ma jelenleg 4,43% (10,82EUR) pluszban áll, de volt magasabb is (11,1). A piaci értéke 13,44 milliárd euró. Az OTP jelenleg 10,15 milliárd euró. Az OTP árfolyama pedig 37,13 euró. A Commerzbank Németország második legnagyobb bankja.
Ugy latom a mai nap is egy semmi eddig. 30 at emelkedtunk van egy 200-250 m forgalom, ez edeskeves. A 30 lehetett volna le is akar . Szoval beoldalazunk a 800 as arfolyammal jelentesbe , kb ez a jelenlegi allas. Realizalaskor meg mivel nincs forgalom esni fogunk. Remelem nem igy lesz
OTP részvényesek ide!