Kétségtelen, hogy kellett CSS-nek a papír az elmúlt napokban és vett is bőven. Ezzel stabilitást biztosított az otinak és nem mellesleg részvényesi pozijához kellett valamiért. Ezzel kivette a piacból a forgó papírok egy jelentős részét... szépen lassan vissza fogja csorgatni lesz megint forgalom. Úgy tűnik most lemaradtunk a vételről, már aki 12k alá várta... megindult fölfelé... CSS jól nyomja... mondjuk annyi lóvéval, már lehet stratégiát csinálni... aki ennyit mozgat...
Nem akarok beleszólni a nyomorodba, mivel szemmel láthatóan nagyon mélyen vagy, hogy kötözködsz névtelenül idegenekkel minden egyes nap, de tudod, ha már te is megszólod mindig, helyesen "tőzsdéről". További kellemesen szánalmas időtöltést az értéktelen hozzászólásaid szerkesztéséhez!
Tanácstalan vagyok: kimaradtam a visszapatanás utáni vételekből, így optimistán 12ezren vettem egy pakkot. Most nem tudom, mi tévő legyek vele. Az erőt most nem látom az OTP-ben, többen is így látjátok, és aki meg azt mondja, emelkedni fog (igaz, vevő nincs rá), az biztos longban van. CSányi féle vételek emelték idáig. Szerintetek? (a realitásokra összpontosítva)
Valaki hisz abban, hogy innen megyünk fölfelé? Szerintem 1 lépés előre, 2 hátra, csordogálás lefelé. Full baromság azt gondolni, hogy a piac beárazta a háborút, annak vége sincs egyrészt, másrészt naponta vannak újabb fejlemények és gazdasági szankciók. Az OTP is elvben kitart az orosz vagyonai mellett, de ők is tudják, hogy 90%, hogy államosítja Oroszország az egészet. Ebben a helyzetben én nem várok emelkedést.
Pl: Tételezzük fel a kerek számok miatt, hogy 1 részvény 10.000 Ft. Ha veszel 90db részvényt az 10.000 x 90 = 900.000Ft lenne elvileg. Na de ez nem teljesen így van. Kötéskor 900.000Ft plusz 0.33% 2970Ft azaz 902.970Ft lesz a betéti költséggel együtt. Tételezzük fel, hogy aznap nyerő vagy és a 10.000-ért vett részvényeidet sikerül eladni 11.000-ért. Részvényenként nyertél 1.000Ft-ot. 90 x 1.000 plusz a 900.000Ft-oddal együtt 990.000Ft-od van. Viszont ez is elvileg! A 990.000Ft kivétele szintén 0.33%-ba kerül azaz 3267Ft-ba. Ha így nézzük a 90.000Ft-os plusszod 2970+3267=6237Ft-al mínuszolni kell. Tehát a hasznod 83.763Ft. Ha mind ezt %-osan nézzük a vételi ár után 0,6%-os emelkedés még csak a jutalékokat fedezik. Az e fölötti rész mér a számládon valós haszon lehet. Nem tudom érthető e igy?
Hát igen, ilyenkor lenne jó, ha az embernek lennek pár 100 millája vagy pár milliárdja. :) Nekem egyelőre ez még csak tanulás, nem ebből fogok megélni. Ha munka mellett jön pár ezer-tízezer, meg tanultam vele, akkor megérte.
Törölt felhasználó2022. 03. 24. 11:58
10% az infláció, a lakásárak tovább mennek. Itt most a bróker díjat sem lehet kikereskedni.
OTP részvényesek ide!