Sziasztok jó reggelt. Látom itt sokan az USA mínuszok miatt nem tudtak aludni , és egymásban erősítették a holnapi shortra a hitet..:). Nekik volt honnan esni. Nehogy megtréfáljanak sokakat. 2 nappal ezelőtt a "nagy esést" sem tudta senki hova tenni. Usa ATH-ról mínusz nem jelent számomra semmit. Tegnap egész nap mínuszban voltak. Sok nyerőt mindenkinek ezért vagyunk itt. (short vagy long)
Találtam egy zöldben lévő indexet, sajna ő a VIX! Minden más vörösben, futik, cryptók, gold, oil, commodities….Usa kamatemelése Ázsiától, Európán át érezteti hatását. Otinak még az kell hogy Putyin keménykedjen a találkozón és beesik 12-14k-ig.
Azt a mindenit, csak most látom mi történt USA-ban. Pedig már temettem, ritka napok egyike volt ez, hogy átvittem a shortom másnapra, igaz nincs belőle túl sok. Ha erre tud emelkedni holnap az OTP, akkor megemelem a kalapom.
az tőkekivonással jár európából mert a magasabb kamatot cash-bő fizeti az amerikai is, ha eddig ide rakta a zsét most innen elviszi. usdhuf árolyamot is nézik és most az is változott a napokban
Hamarabb jöhet a kamatemelés az USA-ban a decemberi FOMC jegyzőkönyv alapján. Elvileg magyar idő szerint ma este 8-kor tették közzé. De ez ugye a Portfolio-nak nem hír, csak minden más sz..ról tudnak írni, majd talán a jövő héten megírják.
OTP részvényesek ide!