Szerintem ez a korrekció kisebb vigaszdíj a múlt heti és az azt megelőző időszak esése után. A hosszabb távú technikai kép továbbra sem pozitív, a napokban el kell esnie a 15 500-as szintnek is.
Sziasztok! Azt esetleg tudja valaki, hogy teljes magyar bankszektorra számított 30 Mrd Ft-os kamatstopból mennyi az OTP-re vonatkozó összeg? Illetve, ha a Bankszövetség nem támogatja, az mit jelent, meg tudja vétózni, vagy ezek már leosztott lapok és nincs itt semmi látnivaló? Köszönöm!
Ellenzéki program, tegnapról: "Jámbor András ... bejelentette, hogy határozatlan időre felfüggesztik a devizahitelesek kilakoltatását, valamint kártérítési alapot hoznak létre a hitelkárosultaknak. Végül azt mondta, hogy kiszélesítik a családi csődvédelem intézményét, illetve visszavezetik az országos szociális rendszerbe a lakásfenntartási támogatást és az adósságkezelési szolgáltatást." Amit a Jobbik és Dobrev mondott eddig devizahiteles témában, ahhoz képest jobb, de abszolút nem ezt a "banknyúzó" hozzáállást reméltem az ellenzéktől. Abban talán lehet bízni, hogy más ígérni valamit és más véghezvinni, pláne ha 3-4 párt beleegyezése kell hozzá.(((https://hvg.hu/gazdasag/20210921_dobrev_klara_ujraszamolas_devizahitelek)))
Ez igaz, csakhogy az OTP-nek a kamatok októberi szinten rögzítése vágott oda rendesen, de már előtte is a 18k feletti szintről elkezdett csökkenni. Az ukrán-orosz konfliktus pedig már vagy öt-éves, most csak blöffkommunikáció erősítette fel, de az USA rendesen helyre tette Zelenszkijéket azzal, hogy megüzente nekik, ne számítsanak rájuk és ne provokáljanak, a britek pedig már ki is vonultak Ukrajnából. Szerintem ennek elenyésző hatása lesz, ha egyáltalán lesz.
Ha megkapnák a két megyét, az sérteni a jaltai rendszert és a területi integritás elvét (a Helsinki Záróokmány (1975) szerint az államok „tiszteletben tartják
egymás szuverén egyenlőségét és sajátosságát, valamint a
szuverenitásukban foglalt és általa felölelt valamennyi jogot, amelybe
beletartozik többek között minden állam joga a jogi egyenlőségre, a
területi integritásra, a szabadságra és politikai függetlenségre…
tiszteletben tartják egymás azon jogát, hogy szabadon válasszák meg és
fejlesszék politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális rendszerüket,
valamint azt a jogukat, hogy maguk határozzák meg törvényeiket és
rendeleteiket.”), aztán több kisebbség (baszkok, dél-tiroliak, stb.) is kedvet kapnának. Már a Krím miatt is milyen balhé volt.
Kapják meg azt a 2 megyét és nyugodt lesz a helyzet, az oroszok elégedettek lesznek azzal, ez lesz mindenkinek a legjobb, ahol orosz többség van az minek legyen ukrajna része?
Minden nap 4 fél 5 től adják mint az állat. Éjszakára nem mernék benne maradni, hátha zárás után elsül egy két rakéta, márpedig akkor jóval lejjebb nyitunk
Az orosz-ukrán helyzettől én nem tartanék. Az csak szájkarate mindkét oldalon. Az ukránok - Zelenszkij vezetésével - orosz támadást vizionálnak azért, hogy kapjanak egy kis NATO-tagságot, illetve ha azt nem is, legalább védelmet, de a NATO megüzente, hogy nem esnek az Észak-atlanti Szerződés 5. cikke alá, ezért egy esetleges orosz támadás esetén sem avatkoznának be. Az oroszok pedig az Oroszországgal határos Luhanszk és Donyeck megye mellett a határon felsorakoztattak 200 ezer katonát, és Putyin köszöni, jól van, kér egy kávét, és hecceli Ukrajnát. Az USA pedig újabban attól fél - a New York Times szerint -, hogy az ukránok egy háború provokálása céljából behatolnak Oroszországba. Szóval inkább lokális hidegháború lesz, de fegyveres konfliktus nem. Az oroszoknak és az amcsiknak is az a jó, ha Ukrajna pufferzóna marad.
Kis nyereségel szerencsére ki tudtam szállni, én még úgy látom, hogy időben. Persze jöhet még emelkedés is az OTP papírokban, csak nem tudni, hogy mikor szakad össze 10 ezer környékére.
Inkább nézegessétek ezt, az álszent narancsosokról. Jó kis sztorik érkeznek a választásokig, ti meg nyomjátok a Gyurcsányozást. https://www.facebook.com/ezazordogugyvedje
Csak az a probléma, ha a kereslet nem önerőből jelenik meg, hanem a kommunista párt pénz osztásából fakadóan. Persze csak kitüntetett társadalmi csoportok számára elérhetően.
OTP részvényesek ide!