Nekem a Kira még októberben válaszolt egy kérdésemre, de hülyeséget. A kérdésem a bet.hu oldalon az App kereskedési adatok végén lévő P/BV értékre vonatkozott. Ez szerintem most sem jó, mert a mai 800-Ft árfolyamnál 0,9118 értéket írnak E szerint akkor 900-Ft alatti a nettó vagyon, ami ténylegesen mostanra már 1300- Ft körüli lehet. Őszerinte ebben minden benne van, de logikusan a készpénz nincs benne, mert úgy ma 0,7 körüli érték lenne a P/BV
Többek között ezt is megkérdeztem a Kírától az app kapcsolattartótól emailben. Persze nem válaszoltak a kérdéseimre. Nem tudom hogy kamatozó betétbe ,vagy hasonlóba be lehet -e fektetni eredménytartalékból származó összeget.
Nekem az az érzésem,hogy azzal hogy betette eredménytartalékba,már eleget tett a SZIT tv-nek. NYilván ezt a jogászaik szépen körbe járták. Mondhatja azt hogy sajnos nem volt olyan ingatlan egyenlőre amit be tudott volna akvirálni. Itt az ingatlan állomány és a lóvé aránya amire figyelniük kell. Ezért is nekem ebből az jön le és ezt talán már más is írta hogy előbb venniük kellene valamit mielőtt eladják az eladásra szánt ingatlanokat. Én azt gondolom hogyha egyenlőre semmit nem csinálnak azzal nyernek minimum egy félévet még. Úgy irják majd az éves jelentést hogy ott a számok még éppen megfeleljenek minden követelménynek. Talán a következő félévben lehet számítani valami történésre. Meg aztán bármennyire is pofára esés volt az osztalék story idén,előbb utóbb jön majd a spekuláció hogy 2026-ban is megteszik-e? (szerintem igen). Mindenesetre javaslat lesz. Az majd megint meghozza a forgalmat talán. És mire közgyűlés lesz addigra a választás kimenetele is kiderül. Lehet fantáziálni tovább. Csak már kicsit nekem uncsi ez a fantáziálgatás és hírre várás.
Ez lenne az egyik megfelelő kényszerítő erő rájuk nézve. Mert az hogy se osztalék se adófizetés se beruházás az adott évben, ez nem egészen van rendben...! De legalább némaság az van részükről prémium kategóriás cégként! Vannak itt hibák szabályozás téren sajnos.
Talán a részvényeseknek joguk van tudni, hogy a pénzvagyon így, be nem fektetve mekkora hasznot hoz? Szélsőséges gondolatomban az is felmerült, hogy csak nem az Indotek használja a pénzt a jó sok kiemelt építkezése részfinanszírozására?
A tétlenség elég idegőrlő. Lassan karácsony, itt az év vége, ha 2 héten belül nem jelentenek be valamit, akkor sikerült az egész évet lehozniuk tétlenül! Ez az ami nehezen elfogadható főleg úgy, hogy tudjuk jól az indotek ez évben 5-6 újabb akvit, illetve projektet is bejelentett..! Lehet hogy ott volt covid 2 és csak itt nem... Györgyiék vajon "dolgoznak" egyáltalán, mert ha kihúzzák ezt a pár napot még, akkor kijelenthető hogy sikeresen lehozták ezt az évet érdemleges történés nélkül, pedig kétlem hogy ez lenne a feladatuk.! A jelentésben azt írták, a magyar ingatlanok eladását ez évben le akarják tudni, bele kell húzni ha komolyan gondolták.
Ismét beindult a leszorítósdi? Visszatették a megérdemelt helyére, 800 alá, remélem hogy JD is hasonló Télapó és karácsonyi ajándékot kap majd, akárcsak mi!
Appeninn topik