Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Hun fellow: June 4,2026 Etrade will lift minimum $25,000 pattern day trading rule. This should add much more liquidity into the market. Mit gondoltok? Ez jó hír? Azt mondja phyli haver jó ám
na majd figyelem bár ez így hosszabbnak néz ki,most ép ki - be ugrálós időszakomban vagyok:) érdekes a napi grafikonja,elég gyakori a réses mozgás. kis korrekció a rés(ekhez) és megindulhat fel
Ez a legfontosabb dolog, ami a múlt héten történt. Szoftveresek rotációja megerősítést kapott, szép lett az $IGV havi gyertya. Oracle +11% pénteken, tényleg nem hiszem el hogy tartom 4 hónapig és ahogy eladom, felmegy.
Opciós szkennerrel kéne ezeket megnézni mert technikai és fundamentális ok nem szól mellettük, de lehet hogy valaki már tud valamit, de nekem most nincs ilyen előfizetésem.
Alaska nekem is figyelőlistás, bár inkább trade-re, a légitársaságokat néha sújtja a környezet (covid vagy olajárak, háborúk), amikor meg minden jól menne, úgy árversenyeznek, hogy akkor se csinálnak pénzt.
https://invst.ly/1hsbbs MDLZ Kicsii uncsi ..a csokigyár is meg én is... h már megint hol és miért nem vennék -ezt pl 50 felett. :D Ha lejön lehet beleveszek. GLP 1 hedge! ;)
https://www.tradingview.com/x/oYWX2z9H/ 2026. július harmadik hete (Q2 gyorsjelentés) : Ez lesz az első olyan negyedéves jelentés, amely már teljes egészében tartalmazza az április 22-i teljes utasszállító rendszer-integráció utáni valós értékesítési és költségadatokat, amióta a Hawaiian Airlines-t megvették. Ha hozza a számokat, akkor ugrik a zöld trencsatorna fölé, és most még csak remélni merem, hogy célba veszi a 90usd targetomat. ....ha lefordul, STOP nálam long van 38körülről (ha jól emlékeszem), aztán majd kiderül
jogos!!! gratulálok :) ha bejött szép, bár merész dolog volt én ilyenekre nem lövök ( volt Nekem is, de a sáv tetején dobtam :) 90nél, azt "gondolván/remélvén" hogy lesz benne még egy kör, de a kör helyett jött az UP ) de mutatok valami nagyon hasonlót, ha érdekel, ....legalább is TA-n, mert üzletvitelben ég és föld :D a két papír
csak egy felpattanás erejéig gondoltam rá,ami be is jött,igaz csak félpénzzel. igen ha innen nézzük a csatornából való kitörés ott van,de én a rést támasznak vagy ellenállásnak szoktam venni plusz 3x már próbálkozott előtte 106 körüli árral ahol aztán réssel ugrott és a mostani menet 0,382 fiboja is ide esett.
rotálnak a piacon, "ŰR"-ösök most zűrösök lettek, az elnyomottak pedig fellázadtak, mint az éhezők viadalában (szoftveresek éledeznek), a RAMgyártók és perifériás cégeik szintén visszaadtak, a már-már nemnormális lendületbőlnem feltétlenül hosszú távú trendforduló, de 1-2 napnál több szokott lenni...ASTS kitörése TA alapon 90körül van (szerintem) innen az még -15%ha SpaceX hype leül, ezekből az üstökösökből, pár hétre hullócsillagok lesznek .....szerintem https://www.tradingview.com/x/6oLf1t5Q/
Nekem nincs, bár 2 napja kiszúrtam hogy ralizhat, én már vettem mást előtte, FOUR-t, ami nem hajlandó felmenni, de legalább az Oracle 17%-kal feljebb van, mint ahol eladtam 19.-én.
Jogos! :D Nálam csak záródó 3 szegek vannak! :D (Abból h mire figyelek fel világosan látszik a portfolióm allokációja... arra vadászunk ami érdekel ...engem tehát bármi ami vétel lehet...) Én a faék! :D (Köszönöm amúgy .. nekem még lövésem sincs per pill mi hogy merre ) :)
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).