Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
einstein ma, 20:52
Előzmény: #1712  Robotka
Gratulálok!!! A lényeg a profit! 
Robotka ma, 20:33
Előzmény: #1711  einstein
Kösszi - felet eladtam 26-n, maradek pakk ala meg inkabb huzogatom a stoppot
einstein ma, 19:59
Előzmény: #1710  Robotka
Javulnak a kilátások, a WS-i elemzők ismét vételre ajánlották. A Zack Ranks rendszerben pl bekerült a legjobb 20% ba, Strong Buy ajánlással. Plusz nagyon túl volt adva. A következő erős szint a 32usd, onnan szakadt a StarLink piacra lépésére, ha ott virít valamit valamit akkor akár mehetne tovább is.
Robotka ma, 17:26
IRDM +12% hireket nem talaltam; mi törtenik?
buythedip kedd, 20:22
Előzmény: #1708  buythedip
Duolingon is van 500k, de annyira sokat szórtak ki és olyan magas az SBC..
buythedip kedd, 19:23
Lululemon, Bergh Charles V 1M $ bennfentes vétel.
buythedip kedd, 16:06
Snapchat 52 kereskedési nap alatt -52%
Felpattanásnak nyoma sincs.
buythedip kedd, 15:27
Oracle március 10.-i jó jelentése sosem történt meg, ha a chartra nézel.
lukskypoker
lukskypoker kedd, 10:25
Előzmény: #1701  buythedip
Megint dörzsölöm a tenyerem, jön az osztalék három nap múlva.
Még 2-3 év és pénzemnél vagyok :)))
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 21:57
Előzmény: #1703  Zoltanovitsch
JA? Csak így fluktuál a rohadék ... A postmarket ilyen?? :D 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 21:56
Most meg épp
After Hours22.84+1.63(+7.69%)16:54:30
Hmmmm... :) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 21:31
Ja mert (nyilván nem biztos h emiatt ) az a szemét Piper Sandler leminősítette célárilag.... ez a kedvenced. ezek a célárak. Amúgy most h megnéztem elég pesszimisták most a khc re. 
Meg Unlieverrel van valami összeolvadjunk v ne  sztori. 
EL ma kb ilyen szori miatt esett 7 % ot. 
buythedip hétfő, 17:07
Kraft Heinz még ma is tud esni, pedig minden zöld, ami nem olaj-gáz.
lukskypoker
lukskypoker hétfő, 13:25
OXY-t ha nagyon megborítják visszaveszem
papafilip szombat, 12:20
Előzmény: #1698  Zoltanovitsch
Amit a Supermicro kommunikál, hogy maga a cég ellen nincs eljárás jelenleg, csak magánszemélyek ellen.
A Board tag, aki kérdéses le is mondott már pénteken és kineveztek tapasztalt Chief Complience Officert a kármentesítésre, én azt tippelném, ha kedvező hangulat lesz a tőzsdéken akkor hétfőn lesz egy speka felpattanás.
De alapvetően ehhez a céghez rövid speka játékot leszámítva szerintem nem szabad nyúlni, igazából a korábbi botrányaik is arról szóltak, hogy nem világos és átlátható több belső folyamatuk és most ezzel csak még erősebben bizonyították, így nem lesz befektetői bizalom, ahhoz képest meg most sem annyira olcsó a cég, mert pl. Dell is ugyan olyan PE-vel megy mint most Supermicro és ugyan abban nincs akkora növekedés, de mégiscsak jóval biztonságosabb, nem logikus Supermicro-t választani ebben a helyzetben.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 12:01
Előzmény: #1693  Robotka
Én arra fogadok hogy tévedek: Talán nem állít le szállításokat és elhatárolódik az NVDA. 
(De még ebben a tévedésemben is bizonytalan vagyok) 
Nekem ez tényleg totál köd, de ha rendeződik a pici bozalomvesztés akkor nagy upside. 
Valaki mer fogadni pénzzel is? Pozi reccs után? :) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 21:15
Microsoftnál ma 380 on álltam vételen... Khöm.... :D :D :D 
Csak azt nem tudom jól jártam vagy rosszul h 16 cent híja volt... 
Ha mindenképp el akarom adni magamnak a sz.rt akkor jól... lesz ez még 375 hipp hopp (Picit gyorsul csak az esés és a forgalom...de alig láthatóan) 
Vajon ledöglöttmacskázik ez 345 re is? :D 
buythedip péntek, 20:34
BLDR 5 hét alatt -38%.
zsoltee77
zsoltee77 péntek, 18:13
Előzmény: #1692  buythedip
Meta heti 100MA letörve. Nem vizsgáltam még, hogy mennyiért szállnék vissza, nekem szemre a 600 volt érdekes békeidőben, de azon már túl vagyunk..
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 18:05

Boeing
https://invst.ly/1g949b
190 nél réstöltés rendel? ;) 
(Lehet beállok ott vételre, de a duopol társ: Airbust is árazzák szépen lefelé) 
Robotka péntek, 11:02
SMCI - elég nagy botrány kibontakozóban, kínába csempészett chipek miatt. Bármi lehet. ha nvidia csak simán elhatárolódik, de tovább szállít nekik, hamar visszamászhat az árfolyam, de ha leállítja a szállításokat, akkor jöhet a még nagyobb zakó.. ki mire fogad?
buythedip csütörtök, 21:41
Előzmény: #1691  Zoltanovitsch
Ha holnap a 614 nem fogja meg, akkor elveszti a 100 heti mozgót.3 éve felette van és még a tavalyi vámpánikban is felette maradt, idén harmadszor esik rá, pedig még csak március van.
Új kedvenc módszerem: fair value gap.
Metára nézve ez eddig működött is, a gap áprilisban képződött novemberben működött is.Bizonyos elméletek szerint így ez már el is használódott, mint támasz, mások szerint még működhet:
https://www.tradingview.com/x/9KnX9Yoo/
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch csütörtök, 18:59
Előzmény: #1679  Zoltanovitsch
META!
https://invst.ly/1g88mx
Tehát múlt pénteken azt véltem ott kellene fordulnia a Metának..szerintem nem tette meg.
Most látom akkor az MACD is jól jelzett. 
Természtesen ez most csak basic TA...  :) 
lukskypoker
lukskypoker csütörtök, 15:13
Előzmény: #1689  lukskypoker
done
:))
lukskypoker
lukskypoker csütörtök, 13:59
OXY repül megint ha nagyon megugrana
Scubi szerda, 14:49
Előzmény: #1687  buythedip
LULU t mi lelte???
buythedip 2026. 03. 17. 21:22
Előzmény: #1685  buythedip
LULU: FY25 revenue up 5%, EPS down 9%, with strong international and digital growth in Q4
Guidance a minden mostanában és azt a várakozások alá vágták.
Jön a $99?
buythedip 2026. 03. 16. 16:09
ADBE itt az alja és kitölti a rést fent
buythedip 2026. 03. 16. 13:32
Holnap este LULU jelentés.
buythedip 2026. 03. 16. 13:31
Előzmény: #1683  Zoltanovitsch
NKE:
Amikor tavaly áprilisban esett 51-re, jobban elhittem hogy az aljánál van most most.
+50%-ot ralizott, de a szint újralátogatása nem jó jel.
Majdnem egy éve pingpongozik ebben a sávban. Túl sokáig. Szerintem elveszti az 51et.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 03. 14. 14:50
Előzmény: #1681  Csaba75
https://invst.ly/1g40a0
Nike. 
Napos
RSI izzik (ami okosak szerint nem azt jelenti h hűlni fog azonnal, hanem csak jelzi h nagy az eladói nyomás oszt jónapot) DE ha hűlni szeretne mégis, akkor az MACD -ből fordulat lehet hamar és vételi jelzés is meglesz. :) 
Boli szalagot -alját is tolja lefelé szépen ez is erős eladási szignál.
Fundás okok? Bennfentesek adják? Mások félnek a jelentéstől vélik: mégsem állnak jól a fordulattal ÉS készletkiszórással? Irán? olaj, infla, kamatcsökk hiánya, ciklikus iparágnak rossz? 
Az 53 tól valóban karnyújtásra vagyunk az "tuti" meglesz random azonnali extrém jóhír nélkül.
52 és 50 es szintek et mondom figyelni mert szeretem a páros számokat... :)  Ha nem szeretem akkor 51,47 :) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 03. 14. 14:33
https://invst.ly/1g4057
Microsoft.
Színes torta, sátor, és legyező (Rátettem az összes bizbazt ami hirtelen megtetszett) :D 
Ha nem jön extra hír se jó se rossz -meglévők meg folytatódnak-  akkor ezen csodás technikai elemzésem szerint a legyező mutatja azt a range-t amit várok: 388 -382 kövi rövid időtáv jövő héten-napokban valahol itt HA!!! valóban így lesz, meg köllene tegyem első óvtaos tétem... :) 
Csaba75 2026. 03. 13. 20:29
Előzmény: #1669  Zoltanovitsch
Èn 55-nèl nyútam bele ma kezd valami alja lenni mert picit esett tegnaphoz kèpest pedig rossza a hangulat amerikában.
Igen elemzőházak cèláremeltek.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek