Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 19. 12:04
Előzmény: #159  riskmanagementisnice
Akkor erre a hírre van most premarketben + 6% ban? 
20 ról 25 re pill. alatt! Gratula aki benne van! :)
(Intel ...nem értek még a tech szektorhoz...de az Intel... nálam valami ikonikus cég,  a PC korszak nagy kérdése: a procid Intel v AMD? S akkor anno egyértelmű volt h Intel az ász. Értem hogy meg akarják menteni) :) 
riskmanagementisnice 2025. 08. 19. 10:14

Nagyon nagy erők akarják megmenteni és pályára tenni az Intelt, azért vagyok bennük pozival, nem a mostani funda miatt.
Alakulunk.
Japan’s SoftBank has agreed to invest $2bn in Intel, supporting the troubled US chipmaker as the Trump administration considers its own investment in the company. SoftBank will buy $2bn worth of newly issued Intel common stock directly from the company, paying $23 a share, with the transaction subject to the usual closing conditions, Intel said in a statement on Monday.
bpp 2025. 08. 19. 08:58
Many investors may have been surprised by the news that Warren Buffett’s Berkshire Hathaway’s (NYSE:BRKa) (NYSE:BRKb) mysterious stock is none other than the healthcare conglomerate Unitedhealth Group (UNH). Tipikus Bufffett huzas. 
(A teljes cikket direkt nem rakom be, mert a 95%-a invasting.com os AI reklam.)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 17. 21:25
UPS funda: googl ford.: "Szokatlan, hogy egy olyan blue-chip részvény, mint a United Parcel Service (UPS, 7,5%), 7% feletti hozamot érjen el, de az is ritka, hogy egy olyan blue-chip részvény, mint a UPS, részvényei ilyen mértékben vérezzenek recesszió vagy tágabb medvepiac nélkül.Az alacsonyabb haszonkulcsú e-kereskedelmi volumenek, a szakszervezeti munkaerő miatti magasabb költségek és a gyenge áruszállítási környezet hátráltatta a vállalatot 2024-ben.Aztán 2025 elején gyenge 2025-ös előrejelzéssel riasztotta el a befektetőket, és bejelentette, hogy – abban a reményben, hogy eltávolodhat az alacsonyabb haszonkulcsú volumenektől – drasztikusan csökkenti az Amazonnal (AMZN) folytatott üzleti tevékenységét , amely az éves UPS-bevételek nagyjából 10-12%-át tette ki. Az áprilisi tarifabejelentés szintén súlyosan érintette a részvényeket.Az eredmény? A UPS részvényei értékük közel felét veszítették el mindössze két év alatt.A lényeg? A UPS részvényei nagyjából a cash flow-becslések nyolcszorosán kereskednek, és 26 éves működése során soha nem kínált jobb hozamot.Sajnos az osztaléknövekedésnek ehhez kevés köze volt.
Vajon a UPS osztalékcsapda? Talán. A vállalat áprilisban visszavonta az éves bevétel- és nyereség-előrejelzéseit, és a júliusi jelentésében nem tette közzé azokat.Eközben a Wall Street a korrigált nyereség nagyjából 15%-os csökkenésére számít, részvényenként 6,61 dollárra. Ez a konkrét szám is számít: a UPS célzott osztalékfizetési rátája az előző évi korrigált EPS körülbelül 50%-a. Jelenleg 6,56 dollárt fizet négy negyedéves osztalékra elosztva. (Ez 99%!) Carol Tomé vezérigazgató a gyorsjelentésben továbbra is jelezte elkötelezettségét az osztalék mellett – „A UPS sziklaszilárdan erős, ahogy az osztalékunk is. A UPS osztalékát szilárd szabad cash flow és erős befektetési minőségű mérleg támogatja” – mondta –, de ha a kézbesítő óriás továbbra is küzd, az egyszerű számok kényszeríthetik a vezetőséget a munkára." :) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 17. 20:50
Előzmény: #155  buythedip
Köszönöm! Pedig tele vagyok buta ötletekkel :D pl. mindenféle hulló késekbe nyúlás... v épp nagy segg növesztés ...hogy leszállni sem tudok a kezemről..s mennek a lehetőségek elf... Na viccet félretéve örülök hogy megláttam bármit is! :)) Én is lesem akkor majd az UPS -t. Teljesen megalapozatlanul azt mondom a "lelépcsőzés" mintázat tán várható továbbra is ...tehát most emelkedés a "menetrend szerinti" így én a 80 elestét nem gondolom nagyon esélyesnek jelentés előtt. De ugye oct 28  a mintázat lefelé induló része a jelentésre jöhet Ha tovább ismétlődik.. én csak oda tenném esetlegesen a 80 elestét. 
"Az utolsó jelentésnél a réssel leszakadás óta seller exhaustiont látok." Mit jelent ez? Vevők kimerülése? Napos gyertyák alapján látod ugye? (mert akkor azt én is látom "már") :) Vevők kimerültek kanyar lenn és most vevők vannak túlsúlyban. :) 
buythedip 2025. 08. 16. 21:13
Előzmény: #154  Zoltanovitsch
UPS: ez nem is buta ötlet.
Maximális esés, ahonnan felpattanás jött: 30-33%
Ez a legutolsó csúcstól kb $71-73
101nél kitöltetlen rés, az 50 napos mozgóátlagot majdnem minden hónapban megérinti, ez most 97, nyilván megy az lejjebb is.
Covid mélypont 67.58.
79nél vennék, minden divergens, szerintem nem lesz ez 71-73, de ha mégis, annyit kibírok. Stoploss 66, TP 50MA, de csak a felét adnám el, szerintem meglehet az alja 79nél.
Az utolsó jelentésnél a réssel leszakadás óta seller exhaustiont látok.
Nyilván ha elveszti a 80-at, mindkét szemem rajta lesz és minden nap új véleményt formálhatok a napi gyertyák alapján.
De az is lehet hogy már megvolt az alja, növekvő forgalommal emelkedik a hetin.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 16. 08:48
Közben a Novo is kapott jó hírt:  After Hours56.15+3.74(+7.14%)15/08
Nemigaz az összes best figyelőlistásom elugrik (UNH, NOVO, REGN, NIKE, riszkisebb CNC tán OTP meg pont limitárral 30 k alatt eldurrant akkor is pont jó hír előtt kiadva h lövése sem volt senkinek h pont ekkor taliznak Trump-Putyin) Háát kérem ilyen az mikor a jó hírek ""kárt"" okoznak ,:D  
Na most akkor felnyúlok és vehetem ezeket jóval drágábban  (FOMO) detektor!!! :D 
Vaaagy  Várok hátha visszanéz egyik másik (greedí detektor)!!!   Vaaagy elengedem és nézem a többi kisebb jelöltet.. Vertex, Tán CROX,  Bizony a Lulu nálam is játszik még!! Várom is a jelentést! :) 
Deckers? :) 
Hmmm UPS??? Erről tudtok valamit bővebben? Csárt ígéretes és ijesztő is egyben! :) PE nem rossz...  (Beleások hamarosan) Van egy ritmikus ismétlődő esés a csártban a legutolsó épp a jelentés...úgy tűnik minden jelentésre beesik majd korrigál! HA!! Ez a mintázat folytatódik akkor oct 28 ra lőszert tárazni UPSre? :) 
Lelkes korai mindenbe belenyúlós kéz után most meg túl jól ülök a kézen s le sem tudok szállni róla így húznak el mellettem a fenti remek vételek! :D 
Persze amúgy ez ilyen, nem látunk jobbra. :))) 
buythedip 2025. 08. 15. 22:39
Előzmény: #152  buythedip
OMI, UPS, LULU, ezeket merném venni.
buythedip 2025. 08. 15. 22:38
Előzmény: #151  Zoltanovitsch
CNC kiolvadt ma nekem és UNH pluszos lett.
Hétfőn esni fog, mert minden esni fog.
LULU - nem ért sokat Burry, de jelent hó végén. Meg lehet játszani, szerintem lehet 280.
OMI-t tovább vette a Coliseum, igaz ők 9nél is vették, így ez nem garantál aljat. De ez szép zöld volt ma. Én a 35% esésre azt hittem, a Coliseum margin call-t kapott.
BAX nem vett részt a mai EÜ raliban, ami rossz hír.
UPS ma volt az osztaléknap.
DOW is jót pattant a héten.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 15. 18:08
Előzmény: #145  buythedip
UNH 
Ma úgy alakul igazad lesz..s nem ma fogok venni...s főleg nem 274 ért. :) 
Igen Buffett vétele emeli az egész Healthcare szektort! UNH a csatahajó ...s körülötte a cirkálók... 
Csodaszép zöld nap van!!! :) Kár hogy kívülről figyelek mindent (Kivéve Merck ..lassan  kiolvadok ha így megy tovább) :D 
buythedip 2025. 08. 15. 17:37
Előzmény: #149  riskmanagementisnice
$14-25 közti elemzői célárak vannak. Ha többen is kidobják a 30-40 közti árakat, mondjuk 3-4 elemző, akkor eladom.
riskmanagementisnice 2025. 08. 15. 11:38
Előzmény: #146  buythedip
Szerintem még sok le is fel csapkodás lesz a következő hónapokban, az alja a csapkodásnak mostanábam 18 körül, a teteje 24 körül van.
viszont ha egyszer vmi erősebb pozitívabb rumour jönne, vagy találnak vevőt a 14A-nak (erről is volt tegnap hír, hogy az Apple érdeklődne pl.), akkor szerint simán felcsap 30 felé majd.
Én megvárom, most 21.6-os átlaggal vagyok.
raus 2025. 08. 15. 10:53
Előzmény: #147  buythedip
Ja 
BINI ( MULN) volt előtte giga nyerő aki leshortolta 
Szerintetek vmikor megforditjak?
buythedip 2025. 08. 15. 10:35
CROX további bennfentes vételek
buythedip 2025. 08. 15. 10:32
Előzmény: #144  riskmanagementisnice
Lehet, hogy lemondanak Taiwanról.
De lehet, hogy szokásis Trump blöff az egész.
27.55 feletti havi zárás kellene ide.
De lehet hogy nem várom meg a hó végét.
buythedip 2025. 08. 15. 10:29
Előzmény: #143  Zoltanovitsch
A 274-279 közti rést lefelé és felfelé is átugrotta, így ide be lehet állni venni, hátha.
De ma nem fog teljesülni.
Én 288.75ért vettem és 234nél már majdnem 20% mínuszban voltam.
CNC is megy fel.
LULU-ba Michael Burry vett bele.
Viking global: NKE, LLY vételek
Tiger Global: LLY
riskmanagementisnice 2025. 08. 15. 07:24
Előzmény: #128  riskmanagementisnice

"geopolitikai helyzet miatt gondolom, hogy lehet egy nagyobb fordulat pár éven belül, ez annyira stratégiai 
ágazat. "
Hát ez alakul, bár lesz itt még sok fordulat..
https://www.ft.com/content/758a26d9-7b00-42d4-9fe7-e848e83076f5
"Shares in Intel jumped more than 7 per cent on Thursday after reports that the Trump administration had discussed an unusual move to acquire an ownership stake as part of a plan to revive the troubled US chipmaker."
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 14. 23:17
Előzmény: #142  Bob
UNH-Buffett. Gyanítom holnap simán 300 felett nyit!!! :D Rohadjak meg szívecskét akartam rakni (Isten látja gondolataim) a figyelőlistámon az UNH mellé... (fejben persze megtettem, meg szóban kollégámnak, de papírra nem vetettem) Erre Buffett hát nem beelőz? (mert gyáva és greedy voltam egyszerre) és vehetem holnap én is jóval 300 felett! Ami neked kiváló hír és gratula a döntéshez hogy tartottad! Most a legnagyobb value invesztor igazolta vissza döntésed! S én is egyértelmű longra gondoltam UNH esetében. Na töltöm a stukkert péntekre...hátha.. :D 
Bob 2025. 08. 14. 23:08
UNH: Ha 300 fölé megy újra nullán vagyok. Ennek is lehet örülni. Továbbra is hiszem hogy longba megéri tartani.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 14. 22:48
Előzmény: #140  Zoltanovitsch
Most: After Hours293.40+21.91(+8.07%) UNH

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek