Ha hallottal valamit a haverodtol, az amerikai nagybatyad szomszedjanak brokeretol, netan ratalaltal egy felfedezetlen gyemantra? Oszd meg velunk, beszeljuk meg/ki, elemezzuk fundasan, technikailag, politikailag aztan nyerjunk nagyokat!
A topicban olvashato tippek NEM SZAMITANAK BEFEKTETESI TANACSNAK es EXTREM KOCKAZATOT hordoznak, akar a toked 99%-at is elbukhatod veluk.
PDYN, ARQQ és minimális RGTI van most nálam ebből a szektorból, mondjuk erősen bánom, hogy nem adtam el mindent reggel kilenckor, az első gondolatom alapján. Aki strapabíró, ma is kifoghat jó hullámokat a hulló késekkel, én szerintem max eladásra használom fel, ha valamit nagyon visszarántanának.
a nagyobbacska cégek vörösek. mai naptól péntekig fontos adatok jönnek az USA-ból, amit ráadásul, holnap le sem tudnak kereskedni. Nagy eséllyel visszavonulnak a traderek. Így az algok is eladnak és a margin call-ok is aktiválódnak. Hedge Fundok nettó eladók év eleje óta. Mindezek ellenére péntekre ugyanúgy el tudok képzelni egy vaskos visszapattanást mint egy vérvöröset. Óvatosan.
LAES is osztozik most a többiek sanyarú sorsában. Ha elég nagy a forgalom benne és láthatóan pattan, akkor jó lehet, de egyelőre mészárszék van a kvantum dimenzióban. Meg ilyenkor arra gondolok, hogy néhány hete sokalltam visszavenni 2 dollár fölött..:) De ne nagyon hallgass rám, én sem szoktam sajnos.
A kis biotechek mellett azért az utóbbi hetek YOLO szárnyalását jelentős mértékben fűtötték az ai, kvantum, rototos, drónos izékék. Ha ezekben pukkan, vagy ereszkedik a lufi, az önmagában teljesen racionális, viszont a racionalitás és a nagyobb óvatosság nem kedvez a YOLO-nak..:) Én bevallom az RGTI-m többségét pre-marketban kiszórtam még 16.3 fölött, az ARQQ-t is csökkenteni akartam, de ott nem érte el a kívánt szintet. Amúgy szerintem is lesz visszapattanás, de akár jóval lejjebbről, partvonalra vonulok sebeimet nyalogatva.
Kicsit meglep a most tulnyomoan negativnak tuno hangulat. Miert? Az SPY 60min stochastic melypontnal van. A dec. 6 csucs ota az SPY es NDX is ABCDE oldalazo haromszog, amibolo felfele szokott kitorni. (ugye az itteni temahoz NDX a dominans index). Az utolso 2 nap eses tele van atfedessel, szoval korrekcios. Szerintem ma lehet hogy kis gap-down indit, (bar most +0.35%), de ma azt igen hamar bezarhatja, es megy fel a (iii) rally.
mindennel egyetértek és igen a decemberi FED kamatdöntésre pontosabban az azt követő nyilatkozatra pl az RGTI 40%-ot esett majd jött a felpattanás. A partvonalon levő M2 pénz bíztató, de a meghízott NVDA-PLTR stb. -ből is csepeghet át pénz a kicsikbe. Ezen felül a kamatcsökkentés kérdésessége egy dolog, de elvileg a cégek kapnak nagy fiskális stimulust (adócsökkentés) is a Trump adminisztrációtól, ami szintén felhajtó erő lehet igaz még semmi konkrétum nincs. A FED pedig ha kamatot nem is csökkent annyit, de elindíthat valamiféle QE-t megint ha eszkalálódik a dolog. Az szinte biztos hogy Trump gyomrozni fogja a FED-et, sem erős dollárt, sem magas kamatokat nem akar. Szóval ugy is fognak jönni az eszement ígéretek, de ezáltal kaphatnak boostot a kicsik pár hónapra. Persze lehet minderre várni kell és sok a ha....
Ha ma folytatják a kvantumosok beverését (amire azért komoly esély van), az végigfuthat a többi YOLO cuccon is sajnos. Ugyanakkor még mindig rengeteg a pénz a rendszerben és szerintem egy szinten be fognak sokan lépni akik kimaradtak az előző körből/körökből és kínozza őket a FOMO. Kérdés, hogy addig szeretném -e nézni a lebegő veszteség növekedését. Karácsony előtt ha jól emlékszem 30-40 százalékot estek a FED nyilatkozat farvizén a mém részvények, azóta bőven visszakapaszkodtak. Ettől még persze egy túlfújt lufival játszogatunk.
Holnap csütörtökön pedig kereskedési szünetnap lesz nemzeti gyásznap okán (Carter halála). Mindenki vegye ezt figyelembe pozijainál a mai napra vonatkozóan.
YOLO trades
A topicban olvashato tippek NEM SZAMITANAK BEFEKTETESI TANACSNAK es EXTREM KOCKAZATOT hordoznak, akar a toked 99%-at is elbukhatod veluk.